Пређи на садржај

Корисник:Wendish

С Википедије, слободне енциклопедије

Странка Горана[уреди | уреди извор]

Грб Странке
Природне границе Горског краљевац , место Горанаца

Назив странке: Странка Горана


Странка Горана је Политичка Регионална Партија Горанаца, која се заступа за Општина Горски Краљевац у складу Р.Србије, Заштита на свој Србски језик (Горански говор) у сва села у Горски Краљевац а и у Призрену. Знак Партије је Шар планински пас у завртен квадрат , а сваки негов троуаго означава четири планине у Горског Краљевац ; Шар планина , Кораб , Коритник и Галич и Србски грб кој означава наш идентитет .

  1. Слоган: Чувајмо свој Србски језик, горански говор, нашу културу и своју веру
  2. Основне вредности: Идентитет: Промовисати и штитити језик, културу и религију региона. Традиција: Цените традицију и обичаје предака. Пренос: Обезбеђивање преношења културног наслеђа на будуће генерације. Поштовање: Подстичите међусобно поштовање између различитих култура и религија. Јединство: окупљање становника региона око њиховог заједничког идентитета.
  3. Главни циљеви: Промовисати наставу регионалног језика у школама и на универзитетима. Подршка стварању културних дела на регионалним језицима. Заштитите историјске и верске локације у региону. Борба против дискриминације људи у региону. Промовисати интеркултурални и међурелигијски дијалог.
  4. Структура странке: Скупштина: састављена од свих чланова странке, она је врховни орган одлучивања. Национална канцеларија: састављена од представника које бира Генерална скупштина, одговорна је за свакодневно управљање странком. Месни одбори: присутни на сваком месту у региону, одговорни су за спровођење политике странке на локалном нивоу.
      • Радње: Организовати кампање подизања свести о важности регионалног језика, културе и вере. Предлагати законе и политике који штите регионални идентитет. Учествујте на изборима и подржите кандидате који деле вредности странке. Организујте демонстрације и акције заступања. Сарађујте са другим организацијама које деле исте циљеве.
      • Ако делите наше вредности и циљеве, позивамо вас да се придружите странке за одбрану регионалног идентитета. Заједно можемо сачувати наш језик, културу и веру за будуће генерације! За више информација:
        Мапа