Пређи на садржај

Макс Тандермен

С Википедије, слободне енциклопедије
Макс Тандермен
Основне информације
ПородицаФиби Тандермен (сестра)
Били Тандермен (брат)
Нора Тандермен (сестра)
Клои Тандермен (сестра)
Барб Тандермен (мајка)
Хенк Тандермен (отац)
ЗанимањеСупер-херој
ПребивалиштеХиденвил (сада)
Метробург (раније)
Подаци о лику
ВрстаЧовек
Родмушки
Подаци о креацији
Прво прик.Adventures in Supersitting
Последње прик.The Thunder Games
ТумачСједињене Америчке Државе Џек Грифо
Србија Предраг Дамњановић

Максимус Октавијус „Макс“ Тандермен (енгл. Maximus Octavius „Max“ Thunderman) је главни лик игране серије Тандерменови, својом сестром Фиби. Његове супер-херојске моћи су телекинеза, ледени дах и врућ дах. Годинама је желео да постане супер-зликовац, међутим почетком четврте сезоне, Макс постаје суперхерој. Заједно са Фиби, Макс постаје вођа Z снага, и проглашава своју породицу новим њеним члановима.

Биографија[уреди | уреди извор]

Макс је најстарији син Хенка и Барб Тандермен, рођен 20 секунди након своје сестре близнакиње, Фиби. Макс такође има још две сестре, Нору и Клои, и једног брата, Билија Тандермена. Макс је рођена и одгајана у Метробургу, супер-херојском граду, када су њихови родитељи још увек били активни суперхероји. У 2013. години, Тандерменови су се преселили у Хиденвил, где живе нормалним животом. Максова соба се налази испод нивоа куће, у којој живи са бившим супер-зликовцем Доктором Колосом, ког је Хенк претворио у зеца.

Макс се придружио хиденвилској средњој школи заједно са својом сестром, Фиби Тандермен. Иако је Макс паметан, он одлучује да се у школи понаша лењо, не прати ток наставе и да не присуствује већем броју часова. Доказано је да је он паметан као и Фибе у неколико епизода. Макс користи своје математичке и научне информације код куће како би развио машине које је углавном користио за своје зле планове. Чак је изградио и низ ракета које су шокирале Сару и Евана.[1]

Генерално, Макс не воли да се укључује у школске активности, осим када жели да неком, углавном Фиби, направи подвалу. Због својих подвала, Макс често упада у новоље са директором Бртфордом, који га је прогласио „школским непријатељем број 1”. Док стекне пријатеље у новој школи, он се нимало није трудио око тога. Чак и када су Лионел, Џејк и Том дошли до њега како би их претворио у своје минионе научивши их прављењу подвала и сличним стварима. У епизоди Pheebs Will Rock You, Макс се спријатељује са групом са којом оснива бенд које чине Ојстер, Гидеон и Ангус ког је касније заменио Волфганг. Макс на крају одлучује да напусти бенд како би се усресредио на Z снаге.

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Daren | Wiki | Thundermans Amino”. Thundermans | aminoapps.com. Приступљено 2018-12-03. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]