Пређи на садржај

ОШ „Емилија Остојић” ИО Горобиље

С Википедије, слободне енциклопедије
ОШ „Емилија Остојић” ИО Горобиље
Основана1907.
ЛокацијаГоробиље бб
Горобиље, општина Пожега
Држава Србија
Веб-сајтhttp://www.osemilijaostojic.edu.rs/

ОШ „Емилија Остојић” ИО Горобиље, у насељеном месту на територији општине Пожега, издвојено је одељење ОШ „Емилија Остојић” из Пожеге.[1]

Првобитна школа се налазила код цркве у Горобиљу и подигнута је 1907. године. Први учитељ био је Драгутин Шуњеварић који је 1. децембра исте године ступио на дужност. У почетку, школа је била препуна ђака. Године 1909/1910. у горобиљску школу су пошла и женска деца. Временски стара школа је пропадала и иницијативом мештана донета је одлука о подизању нове школе. Одлучено је да школа буде саграђена у центру села, где се и сада налази. За време грађења нове школе настава се изводила у просторијама општинске суднице.

Данашња школска зграда у Горобиљу рађена је у периоду од 1977. до 1984. године. Објекат је усељен 1984. године. Школска зграда у свом саставу има 4 учионице, од којих се данас користе две, наставничку канцеларију, просторију за предшколско образовање, два мокра чвора и недовршену фискултурну салу. Површина објекта је око 360m². Школа поседује двориште површине 40 ари. На њему се налази асфалтирано игралиште које се користи на часовима физичког васпитања. Школу тренутно похађа седам ученика. Наставу изводи један учитељ.

Извори[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Osnovne škole u Požegi”. Edukacija. Приступљено 6. 11. 2017. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]