Пређи на садржај

ОШ „Север Ђуркић” Бечеј

С Википедије, слободне енциклопедије
Основна школа „Север Ђуркић” Бечеј
Типосновна школа
Основана1957
ЛокацијаЗелена улица бр. 102
Обровац (Бачка Паланка)
Држава Србија
ДиректорСања Бакрач (од 1. 9. 2022. године)[1]
Веб-сајтЗванични веб-сајт

Основна школа „Север Ђуркић” Бечеј је основна школа у Бечеј, општина Бечеј. Налази се на Зелена улица бр. 102 у Бечеју. Ово је једина школа у Општини Бечеј која има верификацију од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја за Функционално основно образовање одраслих.[2] Осим тога, једина је основна школа у Општини Бечеј која је као други страни језик, поред немачког, понудила и шпански језик.[1]

Историјат школе[1][уреди | уреди извор]

Основна школа „Север Ђуркић“ је изграђена 1974. године као Спомен-школа средствима самодоприноса грађана и Општинске заједнице образовања и Општинске заједнице образовања.

Школа данас[3][уреди | уреди извор]

Школа има укупно 4300м2 затвореног простора, од тога 16 учионица, 5 кабинета (за физику и хемију, биологију, ликовну културу, музичку културу и информатику), фискултурну салу, библиотеку и кухињу са трпезаријом. Поред школе се налазе терени за мали фудбал и кошарку, као и велико двориште, а око школе су уређене зелене површине. Унутар школе се налази велики хол, у коме се одржавају пригодне свечаности и књижевни сусрети. Школа двојезична, настава се одвија на српском и мађарском наставном језику.

На почетку школске 2009/2010.године у школу је уписано 568 ученика распоређених у 30 одељења: 22 одељења на српском наставном језику и 8 одељења на мађарском наставном језику. Настава је организована у две смене. Промена смене се врши недељно. У школи је запослено 65 радника.

Од секција су заступљене: рецитаторска, лирерарна, еколошка, математичка, спортске секције. У школи постоји продужени боравак за ученике од првог до четвртог разреда, ученицима је обезбеђен доручак и ручак, као и стручни надзор учитељица на оба наставна језика.

Од школске 2007/2008. године, уз помоћ донација, у школу је уведен видео-надзор да би се повећала безбедност ученика и сачувала школска имовина.

Види још[уреди | уреди извор]

Референце[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]