Пређи на садржај

Википедија:Трг/Идеје — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
→‎Патрола: одговор
Нема описа измене
ознака: уређивање извора (2017)
Ред 30: Ред 30:


:@[[Корисник:Milicevic01|Milicevic01]] Ово сам само базирао на основу њиховог одговора на мој предлог али сам после установио да су то ипак две различите хемисфере. [[Корисник:Боки|<span style="color: red; font-family: Monotype Corsiva; font-size:3">Боки</span>]] <sup>[[File:Nuvola apps gaim.png|20px]]</sup> <small>[[Разговор с корисником:Боки|<sup><span style="color: blue">Пиши!</span></sup>]]</small> 12:36, 11. јануар 2024. (CET)
:@[[Корисник:Milicevic01|Milicevic01]] Ово сам само базирао на основу њиховог одговора на мој предлог али сам после установио да су то ипак две различите хемисфере. [[Корисник:Боки|<span style="color: red; font-family: Monotype Corsiva; font-size:3">Боки</span>]] <sup>[[File:Nuvola apps gaim.png|20px]]</sup> <small>[[Разговор с корисником:Боки|<sup><span style="color: blue">Пиши!</span></sup>]]</small> 12:36, 11. јануар 2024. (CET)
{{Outdent}} Баш тако Боки.

Пошто је дио Трга одвојен за идеје, дозволи да се надовежем и теби као АФ дам једну идеју за наш наредни пројекат, идеалан за реализацију током зиме, као што смо средили шаблон за добродошлицу раније.

Ради се о томе да изглед [[Википедија:Добри чланци|странице за добре чланке]], сјајне чланке и изабране спискове код нас не изгледа нешто нарочито, ни естетки а функционално тек испуњава основе. И навигациони шаблон на врху је застарио, боље би било да је ''сајдбар''. Садржај може да се подијели у двије колоне. За све 3 странице треба систематизовати категорије (Биологија, Филм итд.), као и да уредници могу пречицом да дођу до категорија. Наслове чланака подијелити у двије колоне, додати по једну-двије сличице, можда и тематске иконице (како се договоримо). Укратко - треба нам модернизација и оптимизација и увођење новог система.
Расположен сам да радим на овоме са тобом Боки, као и другим заинтересованим колегама. Није ми било тешко па сам преврнуо око 50 других Википедија како бих видио њихов систем и издвојио сам неколико за које мислим да су финији примјери: [https://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia:Articles_de_qualitat CA], [https://no.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Utmerkede_artikler NO], [https://sh.wikipedia.org/wiki/Wikipedija:Istaknuti_%C4%8Dlanci SH], [https://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Etalage NL].

Јави/те ми јесте ли ЗА. — '''[[User:Sadko|<span style="color:#CC6600;">Садко</span>]]''' [[User talk:Sadko|<span style="color:#0c0609"> (ријечи су вјетар)</span>]] 17:15, 11. јануар 2024. (CET)

Верзија на датум 11. јануар 2024. у 18:15

 Увод

Идеје су подстраница Трга на којој се расправља о новим идејама и предлозима.

Слободно предложите нови догађај (такмичење, акцију), значајну промену неке видљиве пројектне странице, нови википројекат или било коју другу идеју која није у вези са правилима/смерницама.

Ако желите да предложите нову смерницу или промените постојећу, идите на Трг/Википолитика.

Покрени расправу


« Архиве1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21

Архивирај

Патрола

Поздрав свима,

На енглеској Википедији сам предложио да постоји вишеструка могућност одобравања неких измена и онда сам дознао једну шокантну ствар а то је да на највећој Википедији уопште не постоје патролери него просто сви додају оно што мисле да треба да се дода и бришу оно што мисле да треба да се брише и просто то тако функционише.

То ме је довело до једне дебате ... ако енглеска Википедија која је 1000 пута већа од наше у смислу количине писања нема патролере, шта ће онда нама исти кад уствари свако може да промени шта жели и како жели а на нама као корисницима је да то променимо ако нам не одговара.

Е сад, нисам упућен ( то је у процесу :) ) како се тамо одобрава неко да буде аутоматски патролиран ( и да ли то уопште има неког ефекта ) али сам хтео овде да видим ваше мишљење у вези тога да просто на нашој Википедији се престане са том провером јер на крају дана уместо да се фокусирамо на квантитет и квалитет чланака, ми губимо време патролирајући неке глупости и измене на неким чланцима који (искрено) мене и не занимају али морам да их проверим јер ми ето та титула налаже да морам да проверим те уписе.

Шта мислите о томе ?

Боки напиши нешто! 22:10, 8. јануар 2024. (CET)[одговори]

Kaжеш глупости? Па ту је дефинитивно најбитније ствар на пројекту, провера тачности информација. Дневно се поништи између 50 и 150 вандализма, па се питам на шта би нам пројекат личио да немамо патролете? — MareBG (разговор) 22:24, 8. јануар 2024. (CET)[одговори]
@MareBG Као један од примера шта мислим под глупости је да постоје корисници (читај ИПовци) који коригују спортске активности нпр. и сад ја то требам све да прођем а знам 99,9 посто да ту нико не пише глупост него ја губим време да патролирам те неке ствари које су у већини случајева одобрене и без патроле. То је за мене глупост да ја то уопште патролирам кад знам да је то све тачно јер што би неко нпр. написао нетачан резултат неке утакмице ? Нема потребе.
Хоћеш да кажеш да енглеска Википедија, где се, понављам, пише доста више, није пуна тих истих глупости и свега и свачега али се макар пише нешто? Сигуран сам да они имају итекако дебео разлог због чега они немају ту патролу а ми који смо доста мањи је имамо. То ти је исто као да сад кажеш да у БГу нема ни једног полијацајца на улицама а у Лесковцу их има на сваком ћошку.
Да сад не тражим, сигуран сам да у просеку на српској Википедији изникне можда 20ак нових чланака дневно (до 50 максимум) док на енглеској толико изађе у року од 2 сата. О томе се ради да трошимо времена патролирајући уместо да пишемо за своју душу нешто.
О тим глупостима ја причам
Боки напиши нешто! 22:32, 8. јануар 2024. (CET)[одговори]

 Коментар: Епска логичка грешка је ставити у исту раван ЕВП и СВП (или било који други језички пројекат који има до хиљаду корисника и милион чланака) а потом разматрати да је систем функционисања преносив и да би донио бенефите. — Садко (ријечи су вјетар) 12:00, 9. јануар 2024. (CET)[одговори]

Баш сам сада хтео да напишем, али ме је колега Садко предухитрио. Свака реченица има логичку грешку, надам се ненамерну. Боки, ја ћу те сада посаветовати да још једном прочиташ све што си овде написао и добро размислиш о томе. — Lotom (разговор) 12:04, 9. јануар 2024. (CET)[одговори]
@Lotom, @Sadko - Мало се ја занео, ништа необично. Боки напиши нешто! 21:57, 10. јануар 2024. (CET)[одговори]

@Боки: Offtopic: Можда је било боље да видиш на Остави како они патролирају, имају исте корисничке групе као и ми. И имају два наменска геџета за патролирање Popups и RTRC — Милићевић (разговор) 12:18, 11. јануар 2024. (CET)[одговори]

@Milicevic01 Ово сам само базирао на основу њиховог одговора на мој предлог али сам после установио да су то ипак две различите хемисфере. Боки Пиши! 12:36, 11. јануар 2024. (CET)[одговори]

Баш тако Боки.

Пошто је дио Трга одвојен за идеје, дозволи да се надовежем и теби као АФ дам једну идеју за наш наредни пројекат, идеалан за реализацију током зиме, као што смо средили шаблон за добродошлицу раније.

Ради се о томе да изглед странице за добре чланке, сјајне чланке и изабране спискове код нас не изгледа нешто нарочито, ни естетки а функционално тек испуњава основе. И навигациони шаблон на врху је застарио, боље би било да је сајдбар. Садржај може да се подијели у двије колоне. За све 3 странице треба систематизовати категорије (Биологија, Филм итд.), као и да уредници могу пречицом да дођу до категорија. Наслове чланака подијелити у двије колоне, додати по једну-двије сличице, можда и тематске иконице (како се договоримо). Укратко - треба нам модернизација и оптимизација и увођење новог система. Расположен сам да радим на овоме са тобом Боки, као и другим заинтересованим колегама. Није ми било тешко па сам преврнуо око 50 других Википедија како бих видио њихов систем и издвојио сам неколико за које мислим да су финији примјери: CA, NO, SH, NL.

Јави/те ми јесте ли ЗА. — Садко (ријечи су вјетар) 17:15, 11. јануар 2024. (CET)[одговори]