Пређи на садржај

Прелепи људи

С Википедије, слободне енциклопедије
Прелепи људи
Филмски постер
Изворни насловLa bella gente
Жанрдрама
ТворацИвано Де Матео
РежијаИвано Де Матео
СценариоВалентина Ферлан
Главне улогеАнтонио Катанија - Алфредо, Моника Гуериторе - Сузана, Викторија Ларченко - Нађа, Елио Ђермано - Ђулио
Година2009.
Трајање98
ЗемљаИталија
Језикиталијански, руски
IMDb веза

Прелепи људи (итал. La bella gente) је италијански филм из 2009. године који је режирао Ивано Де Матео. Филм је освојио награду на Филмском фестивалу италијанских филмова у Анси. Због проблема са дистрибуцијом, филм је у Италији први пут премијерно приказан тек 2015. године.[1]

Радња[уреди | уреди извор]

Сузана и Алфредо живе средњокласним начином живота, и са сетом се присећају када су као студенти учествовали на левичарским протестима. Када током путовања на село Сузана примети младу девојку из источне Европе, коју макро присиљава на проституцију, одлучује да се умеша и помогне девојци. Алфредо је киднапује представљајући се као муштерија и одводи је код Сузане која јој саопштава своје намере. Девојка почиње да живи са њима неко време али када њихов син Ђулио дође у посету и започне љубавну везу са њом, ситуација почиње да се драстично мења.

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „"La bella gente" getta la maschera: finalmente al cinema il film di De Matteo”. Spettacoli - La Repubblica (на језику: италијански). 2015-08-04. Архивирано из оригинала 31. 12. 2019. г. Приступљено 2020-09-04.