Пређи на садржај

Разговор:Древноисточне цркве/Архива 1

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Архива 1 Архива 2

Мало уобличавање овог чланка

Реченица "Ни једна оријентално-православна црква не прихвата филиоквистичку јерес, нити било коју другу хулу на Светога Духа." промењена у "Ниједна оријентално-православна црква не прихвата Филиокве, нити било које схватање природе Светога Духа другачије од схватања источно-православних цркава." На српском језику се пише "ниједна", а остатак реченице заговара да је једино источно-православно виђење вредносно прихватљиво, што није енциклопедијски начин писања. Филиокве католицима и протестантима није - јерес.

Избрисано: "Додатне невоље поводом употребе поменутих појмова проистичу из чињенице што је и васељенско Православље поникло управо на древном, односно старом Истоку, тако да се свођењем појма "древноисточне" (или "староисточне") цркве на само једну заједницу цркава врши својеврсно разбаштињење осталих заједница пониклих на истом простору. " Нема референци, и ово је неки клеро-политички став, а не енциклопедијски пасус.

Иако сам урадио ове и још неке, мање, корекције, овај чланак иако даје доста информација, махом је писан неенциклопедијским стилом, препун вредносних судова и препун разноразних биаса, па стога молим, да га неко, ко има више снаге од мене, још мало преуреди и учини да почне да личи на енциклопедијски чланак. --Grungreif (разговор) 12:00, 17. фебруар 2019. (CET)[одговори]