Пређи на садржај

Разговор:Манастир Савина/Архива 1

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Архива 1 Архива 2

Први поднаслов

Предлажем праксу да се чланци који се односе на Црну Гору и Републику Српску пишу/оставе на српској ијекавици. Голија

Clanci koji su vecim delom preuzimani sa ijekavskih sajtova su i ostavljeni ijekavski, a clanci koje sam vecim delom sam pisao sam su pisani ekavicom. Vandal B (koji trenutno nije u mogucnosti da koristi cirilicu)

  • Колико знам било је говора да се чланци хомогенишу по питању ијекавице одн. екавице. Не разумем шта добиваш и каква је сврха враћања на старо стање ? (Голија)
  • Чланак је враћен на старо стање јер не видим сврху мењања екавице у ијекавицу и обрнуто. Вандал Б 08:15, 15 Мар 2005 (CET)

Preneto iz članka

Поштовани, Желим Вас обавјестити да се у тексту посвећеном манастиру Савина налази одређен број озбиљних грешака.Ја се не бавим уређивањем оваквих текстова нити интервенишем у њима, али, као аутор неколике књиге које казују о историјском ходу СПЦ у Боки, па и једног монографског дјела о манастиру Савина, налазим да је потребно указати на погрешке.Ипак се морамо држати података које су о моштима Јелениним дали сами савински калуђери, а такође, нема ни једног податка, чак ни у предању, да је цркву Св. Саве градио Св. Сава. С поштовањем, Горан Комар Херцег - Нови