Разговор:Обудовац

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

Први поднаслов[уреди извор]

Још само слика (и то по могућности црква кад прилазиш Обудовцу) и ја сам задовољан. Поздрав Вандал Б 15:12, 21 Феб 2005 (CET)

Чекај, још нисам ни уполовио :-)
Исправка ... манастир! И слика споменика палим борцима. итд. Али то ћу морати све лично да сликам (тамо негдје, ове године) :-) --Kaster 15:25, 21 Феб 2005 (CET)

Најбоља је слика манастира са магистрале кад долазиш из правца Шамца. Манастир стоји у осовини пута благо узвишен. Вандал Б 15:36, 21 Феб 2005 (CET)


U obudovcu od znamenitih ličnosti iz naše istorije,boravili su između ostalih i pjesnik-slikar Đura Jakšić-kada je dolazeći svom kumu prvom seoskom učitelju Petru Milosavljeviću krstio djecu podatak iz građe za monografiju 150 godina škole u Obudovcu. Zatim pjesnik Laza Kostić(nije dokazano)ali prema nekim predanjima do kojih je u nekim spisima došao i upokojeni sada prota Risto Đ. Jovanović,Kostic je po nalogu vlade Srbije kao njen emisar objašnjavao posavskim seljacima 1910 šta je to Aneksija koju je Austro_Ugarska izvršila na Bosnu. autor:Mladen V.Simeunović mjedjo_70@hotmail.com