Разговор:Пишчеви записи 1981—1991.

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

Prerađivanje[уреди извор]

Jedini sadržaj je prepričavanje radnje u kratkim crtama, enciklopedijskog sadržaja skoro da nema. --Cordwainer B. (разговор) 10:50, 17. новембар 2009. (CET)[одговори]

Kada je rec o dnevnickim zapisima, imamo vrlo malo primera na koje bi mogli da se ugledamo u stranim Vikipedijama.U svakom slucaju, prva faza je prepricavanje radnje u kratkim crtama, bez obzira da li je u pitanju dnevnik ili ne, npr:

A zatim kriticki osvrt na knjigu, ali treba biti obazriv, jer nije na nama da dajemo svoju kritiku, vec da navedemo kritiku koju je knjiga dobila, sto opet nije lako uraditi, pogotovo sto je ovo Srbija i vecina knjizevnih kritika se ne nalazi na internetu, vec u razlicitim knjizevnim novinama.

Sve ovo dovodi do zakljucka da je prvi i osnovni zadatak da upoznamo citaoce clanka sa sadrzajem dela(u glavnim crtama), a posebno kada su u pitanju kapitalna dela poput ovoga.

Znaci, i na engleskoj Vikipediji su clanci o znacajnim knjigama opsirni, a pogotovo se obraca paznja na sadrzaj knjige, a tek onda na kritike i prijem kod citalaca.

Tako da o tome moramo da vodimo racuna, narocito kad je u pitanju najtirazniji i po misljenju mnogih najznacajniji pisac na srpskom jeziku.

Tj. bolje da ljulja nego da zulja (bar u ovom slucaju) СССССС (разговор) 15:10, 19. новембар 2009. (CET)[одговори]

Prerađivanje, 3, februar 2011.[уреди извор]

Ovaj članak još uvek nije enciklopedijski članak. --Cordwainer B. (разговор) 12:24, 3. фебруар 2011. (CET)[одговори]