Пређи на садржај

Разговор:Синиша Вучинић/Архива 1

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Архива 1 Архива 2

Данашње измене

Занимљив покушај да исфризирамо биографију? --Dzordzm (разговор) 20:50, 9. октобар 2009. (CEST)[одговори]

Његова релевантност лежи у чему тачно? Црни Бомбардер!!! Шумски Крст(†) 12:21, 10. октобар 2009. (CEST)[одговори]

Референце:

Ја за овога Синишу никад нисам чуо али ево пар мојих коментара.

По мени су спорне следеће реченице или делови:

  1. По националности је Србин, мада су га многи ословљавали са „онај Херцеговац“, због требињског бунтовничког карактера(треба референца). Политичким скандалима заузимао је много места у београдским медијима(референца и можда преформулисати). Није дозвољавао да народ заборави на њега, па је стално правио неке скандале (избрисати или драстично преуредити).
  2. За време рата је окупио добровољце Српски соколови, којих је било око 1500. 28. августа 1992. на Озрену, је проглашен за српског народног војводу, а иницијативу су понели Српски монархистички покрет, Савез свих Срба света и Српски народни препород.(треба референца)
  3. Тих година Вучинић је био ортодоксни монархиста и један од главних организатора Конгреса православних монархиста 1993 (треба референца)
  4. За циљ, како је Вучинић тврдио, није имао да се супротстави Шешељевој радикалној странци, већ да приближи СПС и СРС(треба референца)
  5. Његова политика се апсолутно окренула ка Слободану Милошевићу, те постаје левичар(треба референца)
  6. Убрзо открива новчане малверзације Борислава Пелевића и одвлачи део чланства ССЈ-а у нову странку Српску партију социјалиста(треба референца и то чврста, уколико није осуђен, или није покренут поступак, преформулисати или чак обрисати)
  7. Тада је свој акт објашњавао тиме што је желео да сачува огранке СПС-а који се распадао. (треба референца)
  8. Овакав Вучинићев потез је уздрмао политичку сцену на просторима бивше СФРЈ, што је изазвало бурна негодовања. (треба референца)
  9. Цео одељак Политички скандали треба референцирати и део преуредити
  10. Исто вече након гостовања на телевизији Б92 у телевизијској емисији Утисак Недеље, Наташа Кандић је зачула експлозију док је улазила у такси. (не видим што је ово релевантно, а ако се докаже треба референца)

--Јован Вуковић (р) 21:53, 15. фебруар 2010. (CET)[одговори]

Зашто је он релевантан за енциклопедију.--Drazetad (разговор) 22:18, 15. фебруар 2010. (CET)[одговори]

Ако су наводи из чланка тачни онда јесте релевантан --Јован Вуковић (р) 20:35, 17. фебруар 2010. (CET)[одговори]

Хм,ако је он релевантан,онда треба да имамо и чланак о оном ХаџиПаметњаковићу,који је претио Албанцима и Међународној заједници ТТО,ако покушају да одвоје Косово и Метохију од Србије.(ТТО stands for Тајно Теслино Оружје.)Једноставно,тај господин није имао,не већу,већ икакву политичку подршку.Добио је простор у медијима,захваљујући "запаљивим" изјавама.Ми не знамо да ли тај Четнички покрет броји 5,10 или 15 људи.Уколико чланак опстаје,неопходне су озбиљне референце о његовој политичкој снази тј. релевантности. Црни Бомбардер!!! Шумски Крст(†) 23:56, 17. фебруар 2010. (CET)[одговори]

Измењени чланак о Вучинићу

Чланак о Синиши Вучинићу је мој први чланак па је стога и мањкао у доста погледа. Прочитао сам свих 10 тачака које ми је Јован Вуковић упутио и нашао сам све релевантне референце. Мислим да је сада чланак о Вучинићу урађен на завидном нивоу, у погледу обима текста и референци које указују на истинитост свих изнетих података, па стога мислим да треба се избрише из Чланака са непотврђеним изјавама од 06. 2010.

  1. Први део сам нашао референцу а други сам избрисао као нестручно написан.
  2. Ставио референцу
  3. Ставио референцу - нашао сам пре и читаво писмо цркве али сада не могу то наћи.
  4. То сам преформулисао и уклонио сувишно.
  5. То да се окреће Милошевићу је јасно кроз текст, и самим тим што формира нови СПС и ради по налозима Милошевића јасно је да постаје декларисани левичар (још од оснивања радикалне левице).
  6. Такође сам преформулисао јер је део нестручно написан. Референца за тај податак нема на интернету али је општепозната ствар да су у странци били Пелевић, Палма и Вучинић.
  7. Ставио референцу
  8. Ставио референцу
  9. Апсолутно је део преуређен и скоро сви подаци су опскрбљени референцама.
  10. То је стара прича коју су после истраживали и по Утиску недеље и по Инсајдеру и Пешчанику да је Синиша наместио ту експлозију и неки графит је освануо ујутро на згради Б92. Све у свему референце постављене, а тема концизно обрађена.

Drazetad, Црни Бомбардер!!! Ја сматрам да свака личност чији се наводи могу навести као тачни треба наћи на Википедији. Сад ко је у питању и да ли је он интересантан или не то је субјективно, битан је чланак који треба да одговара истини, то јест да буде релевантан.

Моје је мишљење да је чланак сада онакав какав би требао да буде. --Mitar Sorajic (разговор) 01:45, 16. март 2011. (CET)[одговори]

Ако је овај лик четник...

Ако је овај лик четник, онда је Барак Обама белац... — Претходни непотписани коментар оставио је корисник 93.87.212.193 (разговордоприноси) | 20:27, 10. децембар 2012.‎

Овај човек ради исто што раде муслимански терористи верски фанатици. Отворио је центар за испирање мозгова младих од 16 до 22, тј неформираних малолетника. Исто као што овај плаћа историчаре да ,,објасне деци шта су четници тако муџахедини отварају своје центре где објашњавају младима шта је ислам. Није ни чудо откуд толико младих хулигана који носе мајце са Дражиним ликом и избацују три прста, а у војску ићи неће. У суштини ретко кад је нешто истина, када се уложи толики напор и новац да се народ убеди у ту истину. Јер да је истина заиста истина, не би се улагао толики напор да се докаже да је истина.