Пређи на садржај

Разговор:Скопље/Архива 1

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Архива 1 Архива 2

Први поднаслов

Jos davno sam ovu belesku ostavio na razgovoru o Justinijanu I i zbog toga sam ime ovog cara izbrisao iz clanka o Skoplju.—ClaudiusGothicus (разговор) 03:50, 15. март 2008. (CET)[одговори]

Престоница српског царства

Да ли је могуће да тако мало поштујемо сопствену историју и да се не говори више о периоду када је Скопље било престоница најмоћније српске државе у којем је српски цар Душан Силни донео и велики и значајни Душанов Законик?

Царичин град

Јустинијаново родно место Тауресијум данас се углавном идентификује са местом на коме је цар касније подигао Јустинијану Приму чије се остаци данас називају у народу Царичин град и налазе се недалеко од Лебана у јужној Србији. Остаци града се поклапају са наративним описом у Прокопијевом спису о О грађевинама. Да не буде забуне позивам се на: The Cambridge Companion to the Age of Justinian, Edited by Michael Maas, CUP 2005, str. 355. --ClaudiusGothicus 02:54, 7. новембар 2006. (CET)[одговори]

Чланак би можда могао да прође као "добар", шта мислите? --Zoranzoki21 (разговор) 18:47, 24. мај 2020. (CEST)[одговори]

Srbi u Skoplju

Pročitao sam zaključno sa drugim pasusom i nema dalje!

"Pas s'maslom ne bi progutao" što kaže naš narod one gluposti koje je utor "članka" napisao...

Te, sin Kralja Milutina, Stefan Dečanski, ispunivši očev amanet premestio je njegove mošti u Sofiju u crkvu Svete Nedelje, njegovoj zadužbini i po njemu nazvanoj crkva Svetog Kralja a pre toga je bio sahranjen u svojoj zadužbini, Uspenskoj crkvi u Skoplju!

Aman!

Toliko ne znanja, toliko gluposti napisane u jednoj rečenici davno nisam video čak ni ovde, na Wikipediji!

Prvo, prvobitno je sahranjen u manastiru Banjska pa je potom, u vreme neposredno pre Kosovskog boja premešten u Trepču a 1460 godine tek u Sofiju. Nikada nije bio sahranjen u Skoplju, nikada nije sagradio a samim tim nisu ni bile njegove zadužbine, Uspenska crkva u Skoplju ili Crkva Svete Nedelje u Sofiji.

Dokle mislite, vajni "saradnici" Wikipedije na Srpskom jeziku da se brukate?

Bolje je nemati nikakav članak nego ovakav!

178.220.189.34 (разговор) 17:28, 23. мај 2022. (CEST)[одговори]