Разговор:Чарли Чаплин/Архива 1

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Архива 1 Архива 2

uncyclopedia -hehehe!

Sa hrvatske Wikipedije

Po nekim genealoškim izvješćima Matice Hrvatske Chaplin je podrijetlom Hrvat iz Čapljine. Njegovi su se predci odselili u Englesku negdje u 15 vijeku. Tamo su, po mjestu iz koga su došli, uzeli i prezime - Chaplin. Ne zna se točno sto im je bilo izvorno hrvatsko prezime, ali se zna kako su bili pravi Hrvati i rimo-katolici. Postoje neke indicije kako je njihovo prezime bilo Pavelić, opet neki tvrde - Broz, treći - Tuđman. Bilo kako bilo - Charlie se nije baš ponosio svojim hrvatskim podrijetlom - kako to neki tvrde. Ipak, povijest bilježi a ljudi pamte kako je Charlie - na izvješće BBC o formiranju Nezavisne Drzave Hrvatske 10 travnja 1941 - skočio sa stolice, podigao ruku u smjeru Zagreba i uzviknuo: "Za dom!". Prisutni su mu se prijatelji začudili i upitali ga što je to rekao. Charlie je nešto promrsio kao - rekao sam na iskvarenom srbskom jeziku welcome novoj hrvatskoj državi. Svi su se jos više začudili pa ga upitali - kako to da nije rekao to isto na hrvatskome. Charlie je objasnio kako Hrvati, kao friška nacija, nemaju svojega jezika nego se služe nekim iskvarenim srbskim. To je još više začudilo prisutne - pa su upitali Charlie-a jesu li možda Srbi i Hrvati u nekome plemenskom srodstvu. Charlie je to potvrdio spomenuvši neku teoriju po kojoj su Hrvati potomci madžarskih kurvi i srbskih oficira koji su služili u austrijskoj ili madžarskoj vojsci.

ЧАРЛИ ЧАПЛИН

Ја мислим да је чланак о Чарлију Чаплину одличан. Много ми се свиђа и мислим да је један од нај на Викепедији!!!!!!!!!!!!!!!!

Рођење и младост

Ајде нека неко референцира овај датум рођења и остале чињенице из његовог раног живота, пошто РТС пише да о његовом раном животу не постоје никакви подаци, да се сматра да му је право име било Израел, а да му је мајка највероватније путујућа циганка. --Јован Вуковић (р) 02:45, 18. фебруар 2012. (CET)[одговори]