Разговор:Poštanski adresni kod

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

Citat iz dnevnih novina Danas, od 13.nov.2002:

Projekat "Translacija adrese u adresni kod" Adresa spakovana u 12 znakova

   Adresa svakog domacinstva u Srbiji, firme, institucije ili njihovog dela uskoro bi trebalo da budu pretvorena u alfanumericki kod od 12 znakova, koji ce moci da koriste Posta, MUP, Vojska Jugoslavije, zavodi za statistiku, lokalne samouprave i sve ostale drzavne institucije. Rec je o projektu od drzavnog znacaja, koji je predstavljen na Saobracajnom fakultetu u Beogradu, u organizaciji Instituta Saobracajnog fakulteta i Poste Srbije, kaze se u saopstenju PTT "Srbija".
   Projekat pod nazivom "Translacija adrese u adresni kod" ima za cilj da slanje posiljki i pisama ucini brzim, tacnijim i jeftinijim, a komunikaciju drzavnih institucija sa gradjanima i firmama laksom.
   Adresni kod sastojao bi se od 12 alfanumerickih znakova podeljenih u dva dela od po sest. Prvi deo sastojao bi se iskljucivo od numerickih, a drugi od alfanumerickih znakova. Prve dve cifre adresnog koda oznacavale bi opstinu, ili grupu opstina, treca i cetvrta dostavno podrucje, a peta i sesta sifru ulice, dela ulice, naselje ili deo naselja. Drugi deo koda od sest znakova oznacavao bi sifru kucnog broja. Prve tri cifre oznacavale bi kucni broj, cetvrti znak bio bi slovni karakter za ulaz, a peta i sesta cifra predstavljale bi broj stana u zgradi.
   R. D.

Нелогичан закључак реченице[уреди извор]

Адресни код треба да учини слање пошиљки и писама бржим, тачнијим а тиме и јефтинијим.

Како то брже и тачније резултира јефтиноћом није објашљено? Можда неки перпетуум мобиле :) До тада ћемо обрисати дату реченицу. --Kaster (разговор) 20:19, 21. септембар 2009. (CEST)[одговори]