Пређи на садржај

Разговор о Википедији:Акција Мундијал 2022.

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

Споменице[уреди извор]

@Вукан Ц

Морам да питам јер ми тако мој карактер налаже да хоћу да решим ствар уколико ме нешто буни у вези исте. Тек сам сад приметио да колегиница @Gzanag и ја нисмо добили споменице за акцију па ме занима којим поводом то није одрађено кад смо све урадили по правилима која су написана на страници акције.

Не знам где грешим али лично мислим да ни колегиница ни ја нисмо нигде погрешили и да смо заслужили (макар) споменицу за учешће с обзиром да смо обоје имали пет или више чланака са преко 5.000 бајтова у сваком.

Надам се да се колегиница не буни што сам и њу уврстио у ово али ме чисто занима због чега ми нисмо добили бодове на наше чланке који су у вези акције.

Замолио бих за одговор.

Хвала !

Боки 21:38, 9. јануар 2023. (CET)[одговори]

Боки проблем је што ниси радио чланке везане конкретно за Мундијал 2022. године. Сви ти играчи које си урадио, нису играли на Светском првенству у Катару. То су стари играчи, који су играли на неким другим првенствима.— Soundwaweserb (разговор) 21:45, 9. јануар 2023. (CET)[одговори]
@Soundwaweserb Вођен претходном акцијом нисам ни гледао да је специфично акција базирана за СП 2022 јер је та иста акција била везана за све играче а не само за СП 2022. Исто тако сам видео да је колегиница Жана писала чланке о књигама везаним за првенство па ме је, морам признати, то и повукло да пишем чланке које иначе пишем о старим фудбалерима на СП, као што и сам знаш.
Нема везе, идемо даље.
Боки 22:08, 9. јануар 2023. (CET)[одговори]
  • Ја сам наиме сматрала да могу да пишем уопште на тему Мундијала, а не исклључиво о Мундијалу 2022. Али исто тако чланак о Луки Јевтовићу, књига о Пиксију, књиига о Роналду, Нејмару и Месију, су књиге о играчима и тренеру који јесу били присутни на Мундијалу 2022. — Gzanag (разговор) 08:24, 10. јануар 2023. (CET)[одговори]
    @Gzanag Колегинице Жана, ја волим да кажем "С обзиром на обзир да нема никаквог обзира, ја сам добро." :)
    Чињеница да смо српској Википедији допринели са 17 чланака током ове акције, довољна је (барем мени), а ко то цени, нека цени - ко неће, не мора.
    Ја лично мислим да је ова акција веома лоше организована од самог почетка јер је, као прво, се радила у исто време кад и такмичење што је била веома лоша идеја јер су многи људи тада више гледали фудбал него писали чланке, а и морам да упутим критику самом организатору акције Вукану јер се није потрудио да макар напише довољно чланака и тиме покаже пример осталим члановима како се учествује.
    До сада сам учествовао у многим акцијама на српској Википедији и ова је, морам признати, једна од лошије организованих.
    Колико сам упућен, Вукан је заузет студијама и то поштујем и лично немам апсолутно ништа против њега (да не испадне да га грдим из личних разлога) али онда није требао ни да се прихвата да организује акцију ако није могао да је испрати онако како би прави "домаћин" требао да испрати организацију неког догађаја.
    Толико од мене. Одговор на питање ми је дао колега @Soundwaweserb и хвала му на томе.
    Боки 00:34, 11. јануар 2023. (CET)[одговори]
    Слажем се са мишљењем да је било мало конфузно. Такмичење и акција, а тема слична. Утакмице на ТВ-у. Хвала ти што си ме споменуо у целој причи, ја некако мислим да сам још "нова" па да и немам превише искуства и да знам зашто нешто јесте или није. Трудим се да учествујем на свим акцијама, на такмичењима све мање, опет из истих разлога. Неке испратим више, неке мање - зависи од теме. Али ок. Окруженост огромном количином књига ми само даје идеју за сваку од њих. Наиме, није битна количина, већ квалитет.
    Поздрав. — Gzanag (разговор) 10:00, 11. јануар 2023. (CET)[одговори]
    Колегинице @Gzanag ако сте ви нови, онда сам ја бруцош који тек треба да се упише на факултет :) Наравно да смо ту увек али не бих баш да више продубљујемо ову дебату.
    Срдачан позрав и угодан ове доста топлије зиме желим
    Боки 18:46, 11. јануар 2023. (CET)[одговори]
    Колега @Боки, хвала на речима које си рекао. Не треба даље, стварно. Надам се да се видимо у понедељак на прослави 22. рођендана Википедије на енглеском језику.