Пређи на садржај

Разговор о Википедији:Такмичење у писању чланака/Крила

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

Пропозиције...[уреди извор]

@IvanaMadzarevic: @Петковићева15: @Kizule: @AxeAdam20:

Поштоване и поштовани,
Моја је кривица што сам такмичење у писању чланака схватио дословно, као такмичење у писању, а не као такмичење у, по свему судећи, превођењу уз помоћ машинских преводилаца (ботова, у суштини) и исправљању евентуалних грешака које машински преводиоци начине (а таквих грешака је све мање и мање, будући на степен развоја вештачке интелигенције данас), а што ово такмичење у суштини јесте било. Било би добро када би организатори и чланови жирија у будућности нагласили ту особеност ових такмичења, да се неко не би поново нашао у заблуди.
Да не буде забуне, немам ништа против превођења, па ни оног машинског. Сматрам да преведени чланци знатно доприносе квалитету и квантитету Википедије на српском језику. Међутим, чланци преведени на тај начин евидентно нису у складу са пропозицијама такмичења:

Шта није дозвољено?

  • Будући да је ово такмичење у писању нових и допуњавању постојећих чланака, неће бити признати чланци пребачени са хрватске, бошњачке или српскохрватске Википедије или написани ботовима.
Сем тога, нема у суштини готово никакве разлике између пребацивања чланака са, рецимо, Википедије на хрватском језику и уклањања кроатизама, са једне стране и превођења уз помоћ машинског преводиоца и исправљања евентуалних грешака које машински преводилац начини, са друге стране. Уверен сам да ћете се са овим ставом сасвим сигурно сложити.
Поздрав и свако добро, BobNesh (разговор) 03:20, 7. октобар 2021. (CEST)[одговори]