Разговор о шаблону:Административна подјела Босне и Херцеговине/Архива 1

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Архива 1 Архива 2

Називи места би требали бит сложени азбучним редом


Наравно да би требали... За сада је битно да темплејт постоји. То ће се сигурно урадити, кад неко буде имао живаца да слаже и слажее....;) --Покрајац 13:19, 28 Јан 2005 (CET)

Србиње/Фоча уместо Фоча/Србиње (азбучни ред)

Променио сам редослед, а самим тим и место, јер "С" долази пре "Ф" у азбуци. Урадио сам још неке измене у сличном виду (треба да буде азбучни ред).--Трајан 01:33, 28 септембар 2005 (CEST)

Називи општина у Републици Српској

За измене назива општина у РС, погледајте странице Владе РС: http://www.vladars.net/cr/srpska/opstine.html

Ја се надам да су подаци који пишу најновији, односно да се страница освежава редовно. --Трајан 01:43, 28 септембар 2005 (CEST)

Наравно као и све на Википедији. Ко зна колико је председника живо са кутијица за државе. Али почео сам да идем кроз њих ових дана и да их освежавам, тако да је тај део посла бар започет. --Саша Стефановић ® # 01:46, 28 септембар 2005 (CEST)

Сапна, Скелани

Видим да у шаблону стоји Сапна/Скелани као оштина. Прво, није ми јасно да ли су у питању две општине (Сапна и Скелани), или је у питању једна општина која се зове Сапна-Скелани. Друго, општина Скелани је укинута и припојена општини Сребреница, тако да када разјаснимо шта је то Сапна (део или део имена бивше општине Скелани, или још једна укинута општина јер је нема на списку владе РС, ако треба да буде у РС) треба да скинемо Скелане из шаблона.--Трајан 01:53, 28 септембар 2005 (CEST)

Не знам колико је меродаван али погледај овај шаблон а Википедији на бошњачком језику. bs:Template:Administrativna podjela Bosne i Hercegovine. --Саша Стефановић ® # 01:58, 28 септембар 2005 (CEST)
  • Копао сам мало по мрежи, и ево шта сам нашао: општина Сапна је у ФБиХ и (ваљда) још увек постоји. Општина Скелани је била посебна општина у РС, а сада је припојена општини Сребреница (РС). Дакле, Сапна треба да остане, а Скелане треба скинути из шаблона јер не постоје више као посебна општина.--Трајан 02:04, 28 септембар 2005 (CEST)

Кастер свака част

Мислим да је последња промена на шаблону заиста била потребна, овом приликом честитам кориснику Kaster због овог дивног решења. --Саша Стефановић ® # 16:26, 27 октобар 2005 (CEST)

Провера исправности назива општина у Републици Српској

Потребно је проверити исправност званичних назива градова/општина РС који се налазе у овом шаблону, користећи списак званичних назива градова/општина РС постављен на страницама Владе Републике Српске (види:[1])--64.46.5.62 09:27, 13. октобар 2006. (CEST)[одговори]

Novi službeni gradovi

Na šablon treba dodati četiri opštine iz Srpske koje su juče dobil istatus grada, a to su Bijeljina, Trebinje, Doboj i Prijedor!--Marko Sarajevo (разговор) 14:39, 4. август 2012. (CEST)[одговори]

То сам избацио потпуно из шаблона, јер му ту није мјесто. Прво, нема законске одреднице нечега као „службени град“ (то је неко давно измислио негдје, а овдје само неко прекопирао), а друго, ако је потребно истакнути градове то треба урадити у дијелу општина (јер градови су јаче општине, никакве посебне ингеренције у држави немају градови, па да су посебан ниво поделе). --Жељко Тодоровић (разговор) 22:30, 4. август 2012. (CEST) с. р.[одговори]