Пређи на садржај

Разговор о шаблону:Подела/Архива 1

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Архива 1 Архива 2

Нешто размишљам, замислите да смо имали Интернет прије неких педесетак година и да смо имали Википедију. Цијела главна страна би нам се црвенила, не би било "Религија и вјеровања" међу тематским областима, и свака тематска област би била просоцијалистичка. На примјер, "Историја" би била пуна веза ка чланцима попут "Живот Карла Маркса", "Рано дјетињство друга Тита", "Значај Октобарске револуције и њезин утицај на збивања у другим земљама радничког свијета" и слично, у "Географији" би било "Совјетски савез", "Братске републике", "Социјалистичке аутономне покрајине", у "Друштву" би стајало "Марксизам" (масним словима), "Стаљинизам", "Прљави капитализам" итд., а у области "Живот и доколица" било би "Како проводити дан славећи дјело друга Тита", "Зашто не ваља ићи у цркву", "Дан младих Титових пионира"... :) --Ђорђе Д. Божовић 18:13, 13 новембар 2005 (CET)

Из историје би имали цео портал посвећен офанзивама, па биографије познатих домаћих теоретичара марксизма а тек народних хероја (мада би ови могли имати свој портал, стварно). Сва срећа да ниси довољно стар да памтиш сва такмичења ТИТО, РЕВОЛУЦИЈА, МИР.

Нема везе, да баталимо то ... овај део главне стране ми се највише допада. --JustUser 19:47, 30 новембар 2005 (CET)

Пресликан је (уз мање измјене) са француске Википедије. Оно што нисам могао да преведем, само сам избацио. ;) Шалим се, наравно. И мени се овај дио највише свиђа. --Ђорђе Д. Божовић (разговор) 21:38, 30 новембар 2005 (CET)

Српски културни простори

Малчице сам скептичан због тога што она сличица оцила води на категорију Србија - као да је Србија једини српски културни простор. (Мада су оцила првобитно и била искључиво знак Србије, али сад се односе и на друге српске области) И шта ћемо са овим Србија и Црна Гора што такође стоји ту? Хоћемо ли их дијелити на два или ће остати овако? --Ђорђе Д. Божовић (разговор) 13:14, 28. мај 2006. (CEST)[одговори]

Па можда треба склонити повезницу са категорије Србија и оставити да води на слику. А ово за СЦГ треба сачекати званично раздвајање. --СашаСтефановић 13:32, 28. мај 2006. (CEST)[одговори]