Разговор с корисником:Idaho

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Поздрав, Idaho. Добро дошли на Википедију на српском језику!
Здраво, Idaho. Хвала на учешћу у пројекту. Надамо се да ћете уживати у сарадњи и да ће вам боравак с нама бити пријатан.
Википедија на српском језику је слободна енциклопедија која је настала 2003. године. Од тада смо успоставили различита правила у нашој заједници. Одвојите мало времена и прочитајте следеће теме, пре него што почнете да уређујете Википедију.
Пет стубова Википедије
Шта је Википедија?
Помоћ
Општи приручник за уређивање Википедије
Упутства
Брзо научите да правите измене, корак по корак
Песак
За увежбавање рада на Википедији
Основни курс
Тражи персонализовану помоћ при првим покушајима
Научите како се уређује страница
Водич за уређивање страница
Ствари које не би требало да радите
Сажетак најучесталијих грешака које треба избегавати
Најчешће постављана питања
Питања која многи постављају
Правила Википедије
Правила и смернице које је усвојила заједница
Трг
Место где можете питати друге википедијанце
Дугме за аутоматски потпис
Дугме за аутоматски потпис

Потписујте се на страницама за разговор помоћу четири тилде (~~~~) или кликом на дугме које се налази изнад уређивачког прозора — тиме додајете ваше корисничко име, тренутно време и датум. Такође, немојте се потписивати у чланцима.

Пре него што почнете с уређивањем чланака, прочитајте важне напомене о писању српским језиком на Википедији.

Чланци на Википедији на српском језику могу се потпуно равноправно уређивати ћирилицом и латиницом, екавицом и ијекавицом, али није дозвољено мешање писама нити изговора у истом чланку. Измене латиницом у ћириличком тексту (и обрнуто) и измене „osisanom” латиницом, односно ASCII-јем, биће уклоњене без одлагања.

Надамо се да ћете уживати са нама доприносећи Википедији и да ћете постати њен стални корисник. Уколико имате било каква питања, слободно се обратите мени или другим уредницима на некој од страница на Тргу. Још једном, добро дошли на Википедију, пројекат слободне енциклопедије. Срећан рад! —ФилиП 19:40, 13. јануар 2008. (CET)[одговори]

Дух Нибор[уреди извор]

Од када је утврђена релевантност чланка, у интересу је Википедије да чланак буде што бољи. Слободно га даље мењај и допуњуј. Михајло [ talk ] 15:03, 18. јануар 2008. (CET)[одговори]

Pod jedan, dovoljno si dugo ovde da bi znao da kad nekom nešto pišeš na stranici za razgovor da treba da se potpišeš, a ne ja da bucam po istoriji da vidim ko mi je ostavio poruku.

Pod dva, nemam ja ništa protiv Petra Janjatovića, ali on nije jedini jugoslovenski rok novinar i kritičar, osim toga, vidi se iz teksta (koji baj d vej uopšte ne govori o Niboru) da mu je Niibor prorastao za srce, dakle on u tom tekstu izražava SVOJE lično a ne svoje PROFESIONALNO mišljenje.

Pod tri, možda si ti emotivno vezan za period kad je Nibor svirao, ili si možda čak i sam bivši član te grupe, ne znam, to nije ni važno. Ali da se ja pitam, taj članak bi se brisao kao bela lala iz prostog razloga što nije snimio NI JEDNU JEDINU PLOČU, pa samim tim nije apsolutno relevantan za jednu enciklopediju. Osamdesetih godina je bilo sijaset grupica koje su svirale po podrumčinama beogradskih fakulteta i drugim scenama i verovatno je među njima bilo mnogo dobrih, ali to ne znači da sad moramo imati članak o svakom božjem bendu koji je malo svruckao tu i tamo a onda za pojas zadenuo. Već smo ranije brisali grupe i pevače koji su čak snimili jednu ploču (danas izbacuju cedeje, a ne vinile), pa ne vidim zašto ne bismo brisali ovo. Zbog Pervića? hehe.. Svoje mišljenje o tom dečku koji je mnogo obećavao a na kraju od njega ništa nije bilo zadržaću za sebe. Međutim, ovde se ne pitam samo ja, izglasano je da članak ostane i ja sam se s tim složila (nisam imala druge, jelda). Međutim, kad sam videla gomilu lažnih referenci, muka me je uhvatila. Lepo sam rekla na stranici za razgovor da se to NE MOŽE TAKO RADITI međutim, sve vas nostalgičere boli uvo šta ja pričam. E, pa sad ću da izbacim sve te lažne reference pa da vidimo da li ćete se trgnuti iz letargije i ubaciti po koju pravu referencu, neki tekst koji zaista govori o Niboru, a ne o Pervicu ili o emisijama u kojima je Nibor NAVODNO učestvovao. I ona konstatacija da eto jadni Nibor nije mogao snimiti ploču zbog politike koja je tad vladala okači mačku o rep. Tražim referencu za to. Kako su mnoge druge grupe ipak i pored te politike uspele da snime ploče, u isto to vreme, a nisu im bile potrebne privatne izdavačke kuće? Ili su Pedja d Boj, Idoli, Laki Pingvini, Električni orgazam, Videosex i Prljavo kazalište, Film, i mnogi drugi bili komunjare pa su zato mogli da snimaju ploče a jadni Nibor nije? Aj molim te. Lako je kriviti druge za neuspeh, ali ako to radiš javno u jednom enciklopedijskom članku, onda barem imaj toliko pristojnosti pa referenciraj tu tvrdnju.

Sad idem da uklonim sve lažne reference iz članka. --Јагода испеци па реци 19:48, 21. јануар 2008. (CET)[одговори]

Коментари[уреди извор]

Замолио бих те да не бришеш коментаре других корисника на страни за разговор чланака.--Војвода разговор 19:53, 22. јануар 2008. (CET)[одговори]