Пређи на садржај

Тихомир Петрујкић

С Википедије, слободне енциклопедије
Тихомир Петрујкић
Лични подаци
Датум рођења(1947-01-15)15. јануар 1947.
Место рођењаЗлот, СФРЈ
Научни рад
ПољеВетерина

Тихомир Петрујкић је српски доктор ветерине. Рођен је у околини Бора, месту Злот 15. јануара 1947. године.

Школовање[уреди | уреди извор]

Основну школу похађао је у свом родном селу Злоту,а затим је завршио Гимназију "Бора Станковић" у Бору.Због своје превелике љубави према животињама одлучио је да упише Ветеринарски факултет у Београду.Успешно је завшио факултет и докторирао. Радио је приватно у многим клиникама, а уједно и предавао на факултету.

Пословна каријера[уреди | уреди извор]

Током свог живота заједно са својим колегама написао је две кнјиге које су од великог значаја садашњим ветеринарима:"Репродукција свиња"(2011),"Диагностика и терија обољења коња"(2009) и "Интерна медицина".Такође многобројни његови радови били су забележени у часописима:"Contemporary agriculture" (2012),"Reproduction in domestic animals" (2011),"Ветеринарски журнал Републике Српске" (2010). У својој каријери постигао је доста успех и успео је да своју љубав према животињама као и стечено знање пренесе свом сину Бранку Петрујкићу такође познатом ветеринару.[1]

Живот[уреди | уреди извор]

Данас,Тихомир живи у Београду заједно са својом супругом и децом. Тренутно је у пензији, али и даље се бави приватном праксом.

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Биографија Тихомира Петрујкића”. Факултет ветеринарске медицине Универзитета у Београду. Архивирано из оригинала 27. 09. 2020. г. Приступљено 18. 11. 2019.