Пређи на садржај

Црногорска кућа фудбала

С Википедије, слободне енциклопедије

Црногорска кућа фудбала је пословно-спортски комплекс на Старом аеродрому у Подгорици.[1] Отворена је 21. маја 2016. године, на десету годишњицу обнове државне независности Црне Горе. У њеним просторијама се налази Фудбалски савез Црне Горе.

Отварању су присуствовали представници државног врха Црне Горе и општине Подгорица, председник Светске фудбалске федерације (ФИФА) Ђани Инфантино и тадашњи потпредседник Европске фудбалске федерације (УЕФА) Анхел Марија Виљар, високи званичници европских фудбалских савеза, актуелни и бивши репрезентативци, као и бројни фудбалски радници и пријатељи црногорског савеза.[2]

Комплекс се простире на 3.784 квадратна метра.[3] У склопу њега се налазе гаражни простор, економат и вешерај - у сутерену. У приземљу су рецепција, прес сала, сала за састанке и просторије телевизије ФСЦГ. На првом и другом спрату су сале за састанке и канцеларијски простор. У њима ће администрација савеза и репрезентативне селекције обављати своје активности.[4]

Фудбалски савез Црне Горе[уреди | уреди извор]

Фудбалски савез Црне Горе (ФСЦГ) је највиши фудбалски орган који руководим фудбалским такмичењима у Црној Гори са седиштем у Подгорици.

Од 2001. Председник ФСЦГ је бивши фудбалер Дејан Савићевић, који је био и тренер националне селекције. После пријема у УЕФУ именован је 2. фебруара 2007 и први селектор нове Фудбалске репрезентације Црне Горе Зоран Филиповић.

Званични спонзор савеза је Меридиан Спорт.

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Otvorena crnogorska Kuća fudbala”. FSCG.me. Приступљено 2024-05-20. 
  2. ^ „Fudbalski Savez Crne Gore - DR Trade | Kancelarijski namještaj Podgorica, Crna Gora” (на језику: српски). 2021-02-18. Приступљено 2024-05-20. 
  3. ^ „Project detail”. Puerto Rico (на језику: енглески). Приступљено 2024-05-20. 
  4. ^ „Podgorica: Otvorena Kuća fudbala”. vijesti.me (на језику: српски). Приступљено 2024-05-20. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]