Шаблон:Главна страна/Добар чланак

С Википедије, слободне енциклопедије

Чланак који се тренутно приказује: ФК Црвена звезда

Грб Црвене звезде
Грб Црвене звезде

ФК Црвена звезда је српски фудбалски клуб из Београда и део је СД Црвена звезда. Формиран је на темељима предратног клуба Југославија. Црвена звезда је најтрофејнији фудбалски клуб у Србији освојивши укупно 56 титула, укључујући 28 домаћих шампионата, 24 национална купа, два Митропа купа, један Куп шампиона и један Интерконтинентални куп. Највећи успех постигнут је 1991. године када осваја Куп европских шампиона у Барију и Интерконтинентални куп у Токију исте године. Било је то највеће достигнуће Црвене звезде и било ког српског, а тада и југословенског фудбалског клуба. Поред тог успеха у европским такмичењима, издваја се и финале Купа УЕФА 1979, где су поражени од Борусије из Менхенгладбаха. Клуб има дугогодишње ривалство са Партизаном. Од 2011. године постоји и женски клуб Црвене звезде.

Игра на свом стадиону који од 2014. носи име по легенди Црвене звезде Рајку Митићу, са капацитетом од 55.538 седећих места. Стадион је међу домаћом публиком познат као Маракана по називу истоименог стадиона у Бразилу, иако му то никад није био званичан назив. Према већини истраживања Црвена звезда је најпопуларнији клуб у Србији и Београду. Такође веома је популаран готово у свим суседним државама али и међу српском дијаспором.

Документација шаблона[прикажи] [уреди] [историја] [освежи]

Ово је шаблон-разводник којим се одређује који добар чланак ће бити приказан кога дана. Ови подаци се наводе након уводне линије шаблона, која гласи <noinclude>{{/док}}</noinclude>. Ту линију не треба дирати.

Додавање чланака[уреди извор]

Идеално је да се сваки чланак нађе у засебном реду, а начин дефинисања приказивања једног чланка од-до неког датума изгледа на пример овако:

{{ИЧ|Белорусија|11|19|25}}

притом параметри му имају следеће значење:

  1. ИЧ - име шаблона за приказ чланка
  2. Белорусија - назив изабраног чланка
  3. 11 - месец почетка приказивања (у овом случају новембар)
  4. 19 - почетни дан приказивања
  5. 25 - завршни дан приказивања

Дакле овај шаблон приказује Белорусију као изабрани чланак у периоду 19.11. - 25.11. укључујући оба ова датума. Битно је пазити да се не десе преклапања датума. Више информација се може видети на страници шаблона ИЧ.

Важно: Након што додате чланак за приказивање на главној страни, отидите на страну за разговор о чланку и ажурирајте (или додајте, ако већ није тамо) шаблон {{добар}}. Овај шаблон би требало да приказује све датуме појављивања на насловној страни.

Измена[уреди извор]

Када сте се упознали са начином рада ових шаблона, можете погледати код овог шаблона и по потреби извршити жељене измене.

Уколико желите да измените неки од шаблона који се користе за приказ чланака, то можете урадити у шаблону са именом „Шаблон:ИЧ-<име чланка>“. На пример, за Белорусију то је Шаблон:ИЧ-Белорусија. Категорија са свим овим шаблонима се зове Шаблони за ИЧ.


Архива[уреди извор]

Овде можете наћи архиву чланака који су били приказивани на овом шаблону: