Википедија:Администратори/Одузимање права

С Википедије, слободне енциклопедије

Ова страна НЕ описује важећа правила за одузимање администраторских, бирократских, ботовских и проверних права. У овом тренутку, страна описује предлог за нова правила која се тичу одузимања права.

У заједници је преовладало мишљење да треба одредити и прецизирати правила за одузимање администраторских и бирократских права. Уз то, ова страна обрађује и правила везана за одузимање ботовских и проверних права. Како би се, ипак, задржала отвореност заједнице, предложена правила представљају, пре свега, проширење и прецизирање текућих правила за одузимање администраторских, бирократских, ботовских и проверних права. Предлог за ова права је настао у међусобном разговору срспких Википедијанаца уживо и на ИРЦ-у.

Правила могу важити искључиво унапред, а не ретроактивно. До прихватања правила у почетном или измењеном облику поштују се текућа правила.

Предлог текста правила за одузимање администраторских права:

Да би се једном кориснику могла одузети администраторска права (шта оперативно извршавају стјуарти), потребно је да се испуне следећи услови и процедуре:

Администратор је злоупотребио администраторска права[уреди | уреди извор]

  • При сумњи за злоупотребу администраторских права, оштећена страна (оштећени корисник или било ко други ко примети злоупотребу) на његовој страни за разговор, покушава да објасни свој став и тражи образложење поступака администратора.
  • При неуспелом разјашњењу проблема, оштећена страна пријављује проблем на листу проблема са администраторима.
  • ... наставиће се ... --Kaster 03:20, 20. јануар 2006. (CET)[одговори]