Википедија:НПП/Проблеми

С Википедије, слободне енциклопедије
Википедија НПП
НПП странице...

Списак
НПП
Преглед
Читаоци
Школе
Организације
Доприноси
Уређивање
Администрација
Техника
Проблеми
Чланак о мени
Категорије
Ауторска права
Преузимање
Разно

Видите такође...

Помоћ

Сврха ове странице је да помогне Википедијанцима да реше неке проблеме на које могу да налете читајући или уређујући Википедију.

Пажња: Уколико желите да пронађете одговор на питања о специфичним техничким проблемима, а која нису одговорена овде, пробајте да питате на тргу.

Како и где да пријавим грешку уколико је пронађем?[уреди | уреди извор]

Уколико мислите да је то грешка софтвера јавите то развијачима. Погледајте Википедија:Пријаве грешака за више информација.

Како да знам да ли је проблем до Википедије или до мог Веб читача?[уреди | уреди извор]

Уколико имате више веб читача инсталисаних, можете да проверите да ли се проблем појављује у осталима. Уколико вам ово не помогне, можете да опишете ваш проблем на Википедија:Трг/Техника и да питате остале Википедијанце да ли имају сличних проблема. Уколико нико нема исте проблеме, вероватно је у питању грешка у вашем веб читачу.

Неке, али не све, слике се не појављују. У чему је проблем?[уреди | уреди извор]

Најчешће је у питању неки програм за блокирање слика; слике на Википедији се налазе у директоријумима, и 1/256 слика се налазе у директоријуму http://upload.wikimedia.org/wikipedia/sr/a/ad/ . Подесите ваш прокси да дозвољава овај директоријум и вероватно ћете решити проблем.

Да ли је могуће да вандал избрише све странице на Википедији?[уреди | уреди извор]

Не баш. Морате бити администратор да потпуно обришете странице. Сваки корисник може да уклања текст са странице, али други корисник најчешће веома брзо врати уклоњен део текста помоћу историје странице. Уколико је неко упоран у својим нападима, биће блокиран како не би више могао да уређује Википедију.

Да ли је могуће да неко поставља рекламе или нежељене поруке на Википедију?[уреди | уреди извор]

Нажалост, могуће је постављати такве поруке или рекламе. Срећом, било ко може веома брзо да врати страницу на стање пре тог вандализма. Погледајте Како се враћа страница на претходну верзију да би сте знали како да се борите против овога уколико се појави. Хвала Вам.

Шта да радим уколико пронађем плагијат?[уреди | уреди извор]

Уколико приметите да неки чланак садржи копиран текст, слике, или, још горе крши нечије ауторско право, молимо вас обавестите нас на страници за разговор тог чланака. Хвала вам.

Неки истачкани оквир се налази око неких мојих реченица, и то је сада дугачка линија речи. Шта да радим?[уреди | уреди извор]

Уклоните размак пре прве речи. Уколико желите да увучете реченицу користите двотачку на почетку реченице, управо овако како је урађено са овом реченицом.