Корисник:Djordjes/дозвола

С Википедије, слободне енциклопедије

Писмо[уреди | уреди извор]

From: Djordje Stakic <dj*@gmail.com>
To: rcpbrcko@hotmail.com
Date: Jun 1, 2005 10:13 AM
Subject: Biografije poznatih cetnika

Verovatno ste culi za Vikipediju, najvecu slobodnu internet enciklopediju, koja je po broju tekstova veca i od Britanike. Vikipedija postoji i na srpskom jeziku, i to je prva srpska internet enciklopedija. Nju stvaraju svi korisnici interneta i stranice moze svako da menja i dodaje sadrzaj. U toj enciklopediji bi trebalo da se nadju i biografije poznatih srpskih cetnika, kao ljudi koji su bili znacajni u svome vremenu. Neko od korisnika je sa vaseg sajta prekopirao biografuju djenerala Draze Mihailovica i drugi korisnici su se pobunili, jer to ne sme da se radi bez vase dozvole. To je i razlog ovog pisanja Vama. Da li mozemo od Vas da dobijemo dozvolu za koriscenje ovog materijala, ako bi odgovor bio potvrdan ispod svakog vaseg teksta bio bi naveden izvor (vas sajt) i link do vas.

Na slican nacin smo dobili dozvole od Narodnog pokreta "Svetozar Miletic" za postavljanje Mileticeve biografije kao i od Karadjordjevica itd. Nadam se pozitivnom odgovoru i od vas, i bilo bi dobro kada bi se ta dozvola odnosila i na slike i na tekst. Osim biografije Draze Mihailovica na vasem sajtu http://www.rcp-brcko.com/ nalaze se vrlo kvalitetno uradjene biografije i drugih poznatih cetnika, koji na Vikipediji jos uvek ne postoje.

Adresa srpske Vikipedije je: http://sr.wikipedia.org/wiki/

Svi tekstovi se postavljaju pod GNU licencom za slobodnu dokumentaciju o kojoj mozete procitati na adresi:

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%9D%D0%A3-%D0%BE%D0%B2%D0%B0_%D0%9B%D0%A1%D0%94

S postovanjem,

Djordje Stakic jedan od administratora srpske Vikipedije

Одговор[уреди | уреди извор]

From: rcpbrcko brcko <rcpbrcko@hotmail.com>
To: dj*@gmail.com
Date: Jun 3, 2005 9:48 PM
Subject: RE: Biografije poznatih cetnika

Postovani, naravno da imate nasu punu podrsku u poslu koji radite. To je veoma dobra ideja, i u par navrata sam posecivao Vas sajt. Vi dobro znate da je svaka istina o djeneralu Drazi Mihailovicu i njegovim hrabrim cetnicima dobro dosla u svakom pogledu, tako da smo i u neku ruku pocascenji u smislu da Vam mozemo pomoci. U isti mah i Vi svojim sajtom pokrecete lavinu istine o cetnicima koja je danas vec nezaustavljiva i nema alternativu. Na kraju Vas samo molim da te biografije ostanu u ovakvoj formi u kojoj su sad, bilo kakva izmena i skracivanje tekstova bi mogla imati kontra-efekte.

S postovanjem, administrator www.rcp-brcko.com goran O.