Пређи на садржај

Корисник:Milmil~srwiki

С Википедије, слободне енциклопедије

Европски покрет у Смедеревској Паланци (ЕПСП) је основан 2000. године као независна, невладина, непартијска и непрофитна организација са визијом да су Србија и Црна Гора равноправне чланице европске заједнице народа. Европски покрет у Смедеревској Паланци делује кроз два главна програма: Центар за локални и регионални развој и Ресурс центар цивилног друштва. Оба програма се реализују у сарадњи са локалним самоуправама, невладиним организацијама и пословним сектором у Србији. Циљ организације је изградња капацитета за одрживи друштвено-економски развој уз развој социјалног капитала локалних заједница.

Европски покрет у Смедеревској Паланци је постигао значајне резултате у свом раду промоцијом и развојем партнерстава и партиципативног приступа у решавању локалних и регионалних проблема у Србији и Црној Гори. Посебно треба истаћи успешну вишегодишњу партнерску сарадњу са Центром за развој непрофитног сектора из Београда, грчком НВО Европска Перспектива, НВО Фондација за демократске промене (FDC) из Букурешта, НВО EUROPARTNERS2000 из Софије, и бројним другим домаћим и страним институцијама.

Европски покрет у Смедеревској Паланци је издао публикацију “Водич за обезбеђење средстава за рад институција цивилног друштва писањем предлога пројеката” као и више десетина штампаних и мултимедијалних прилога у оквиру реализације досадашњих пројеката. Периодично, као подршка другим активностима организације, излази електронски билтен “Цивилно друштво”.

Већина публикација и прилога Европског покрета у Смедеревској Паланци је доступна преко веб сајта организације (www.evropski-pokret.org.yu) и преко ЛОГИН базе докумената (www.logincee.org) на бази Споразума о сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина на реализацији ЛОГИН пројекта. Европски покрет у Смедеревској Паланци локалним самоуправама нуди обуку кључних кадрова заједнице за успешну примену савремених приступа у локалном економском развоју партиципативним приступом, консултантску помоћ у свим фазама припреме пројеката за приступ средствима развојних партнера, стручну помоћ у реализацији развојних пројеката, као и помоћ у анимирању заинтересованих страна локалне заједнице за одрживи друштвено-економски развој.

Контакт подаци:

Контакт особа: Милан Милошевић

Адреса: Европски покрет у Смедеревској Pаланци, Слободана Пенезића 7/11 (P. BOX 18)CS-11420 Смедеревска Паланка

GSM: +381 (0) 64/1904460

Телефон/телефакс:+381 (0) 26/318-106, +381 (0) 26/318-406, +381 (0) 26/322-278

Емаил адреса: office@evropski-pokret.org.yu mailto:office@evropski-pokret.org.yu

Веб адреса: www.evropski-pokret.org.yu