Пређи на садржај

Корисник:Okolokucno Vodopisalo/песак

С Википедије, слободне енциклопедије

VEGETA[уреди | уреди извор]

Vegeta je lik u japanskoj animiranoj seriji(Аниме) Zmajeva Kugla. Vegeta (jap.ベジータ-Beidjita), ili Princ Vegeta je princ uništenih Sajonaca i najveći Gokuov rival. On je stariji sin Kralja Vegete, i stariji brat Tarbla, muž Bulme i otac Trunksa i Bule. Vegeta je pra-pra deda Vegeti Jr. Zajedno sa Gokuom i Pikolom smatra se za najjačeg lika u serijalu Zmajeva Kugla Z i Zmajeva Kugla GT.

Život[уреди | уреди извор]

Vegeta je rođen na Planeti Vegeti koja je dobila ime po njemu, pošto je stariji sin Kralja Sajonaca, presto zakoniti pripada njemu, međutim zli Friz( Friza) najjači borac u univerzumu želeo je tek rođenog prestolonaslednika Vegetu za sebe, što znači da Vegeta više nije prestolonaslednik očevog trona. Pošto je Friz tada bio jači od Kralja, Kralj je morao da preda svog sina. Vegeta je odrastao kao Frizov sluga, a ne kao Princ sajonaca, što ga je najverovatnije i učinilo tako drskim, sebičnim i zlim likom.

Zanimljivost[уреди | уреди извор]

Vegeta se prvi put pojavljuje u 5. epizodi Zmajeve Kugle Z zajedno sa još jednim Sajoncem koji se zvao Napa. Vegeta i Napa su preko tragača čuli da na Zemlji postoje Zmajeve Kugle koje mogu da im ispune svaku želju i zato su krenuli ka Zemlji. U početku Vegeta je bio samo sporedni lik ali ga kasnije Akira Torijama stavlja u glavnu postavu.