Медијавики:Gadget-Adiutor.json

С Википедије, слободне енциклопедије

Напомена: Пошто објавите измене, можда ћете морати да обришете кеш меморију прегледача како бисте их видели. Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge и Safari: Држите ⇧ Shift и кликните дугме Reload на траци са алаткама. За детаље и упутства о другим прегледачима, погледајте en:Wikipedia:Bypass your cache.

adiutorHelpArticles
title"Креирање захтева за брзо брисање"
description"Помоћ у креирању захтева за брзо брисање помоћу Адиутора."
content"<p>Ако чланак испуњава специфичне критеријуме за брзо брисање, можете ефикасно иницирати процес брисања. Користећи Адиутор, можете поднети захтев за брзо брисање преко специјалног менија на страници чланка. Кораци и опције детаљно су описани испод.</p><h2 class="adiutor-help-content-heading-sub">Употреба</h2><p>За коришћење, кликните на хоризонталну икону са три тачке на десној страни имена странице и изаберите опцију 'Захтев за брзо брисање' из падајућег менија. Ова опција отвара неопходни прозор за креирање захтева. У отвореном прозору треба да изаберете одговарајући разлог за брзо брисање. Опционално, можете обавестити креатора чланка или захтевати заштиту од покушаја поновног креирања. Међутим, пре него што поднесете захтев, важно је да проверите критеријуме политике за брзо брисање, јер ваш захтев може бити одбијен ако чланак не испуњава ове критеријуме при прегледу.</p><p>Пратећи ове кораке, поступак креирања захтева за брзо брисање Адиутора може ефикасно управљати неодговарајућим или придодговарајућим чланцима за брзо брисање у Википедији.</p><h2 class="adiutor-help-content-heading-sub">Адиутор Поставке</h2><p>У вашим Адиутор поставкама можете омогућити функцију „HS Log“, која прати све стране које сте означили у свом корисничком простору на дневној основи. Пошто обрисане странице неће бити видљиве у вашим доприносима, ова функција је корисна за кориснике који желе да процене колико их је одњихових означених страница обрисано или одбијено.</p><h2 class="adiutor-help-content-heading-sub">Није препоручљиво за</h2><p>Етикете „Захтев за брзо брисање“ само су за странице које испуњавају критеријуме за брзо брисање без потребе за дискусијом. Ако брисање може потенцијално бити спорно, размислите о коришћењу Адиуторових модула Кандидати за Брзо Брисање (CSD) или Предложено Брисање (PROD). С обзиром на то да ли страница одговара критеријумима за брзо брисање, треба користити модул за захтев за брзим брисањем (HS) да би се убрзао процес брисања.</p>"
video"https://www.example.com/video1.mp4"
image"https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f9/Illustration_of_Reading_Wikipedia_in_the_Classroom_%28blue%29_05.png"
title"Номиновање чланка за брисање"
description"Садржај"
content"<p>Номиновање чланка за брисање (AfD) се односи на места где се обављају разговори о брисању страница на Википедији. Користећи Адиутор, можете брзо започети дискусију о брисању за било коју страницу. Додатно, можете користити ово за захтеве за брзе промене категорија кроз брзи процес ПРЕИМЕНОВАЊА.</p><h2 class="adiutor-help-content-heading-sub">Употреба</h2><p>За коришћење, кликните на хоризонталну икону са три тачке на десној страни имена странице и изаберите опцију "Номиновање за брисање". Затим, у отвореном прозору, обезбедите образложење за номинацију користећи одговарајући вики формат. Опционално, можете изабрати опцију "Обавести креатора странице" да бисте обавестили креатора странице.</p><h2 class="adiutor-help-content-heading-sub">Адиутор Поставке</h2><p>У вашим Адиутор поставкама можете омогућити функцију "SAS Log", која прати све странице које сте означили у свом корисничком простору на дневној основи. Пошто обрисане странице неће бити видљиве у вашим доприносима, ова функција је корисна за кориснике који желе да процене колико их је од њихових номинација обрисано или одбијено.</p><h2 class="adiutor-help-content-heading-sub">Није препоручљиво за</h2><p>"Номиновање за брисање" је само за спорне брисања. Ако брисање може потенцијално бити брзо, размислите о коришћењу Адиуторовог модула за Захтев за Брзо Брисање (HS). Насупрот томе, ако страница не одговара критеријумима за брзо брисање и не захтева дискусију, користите модул за Предложено Брисање (BS). Ако страница не захтева дискусију и одговара критеријумима за брзо брисање, користите модул за Захтев за Брзо Брисање (HS).</p>"
video"https://www.example.com/video3.mp4"
image"https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ea/Illustration_of_Reading_Wikipedia_in_the_Classroom_%28blue%29_06.png"
title"Захтев за премештање странице"
description"..."
content"<p>Модул за захтеве за премештање странице је дизајниран за случајеве када страницу не може директно преместити због фактора као што су више верзија у историји циљне странице или заштита премештања на изворној страници. Овај модул омогућава корисницима да лако креирају захтеве за премештање странице. Иако обични корисници са ауто-потврдам квалификацијама обично могу брзо извршити премештања користећи [Премести] таб на страницама, ако историја циљне странице има више верзија или је изворна страница заштићена од премештања, корисници могу користити овај модул за подношење захтева. Захтев ће бити прегледан од стране администратора и, ако буде одобрен, премештање странице ће се извршити ручно.</p><h2 class="adiutor-help-content-heading-sub">Употреба</h2><p>За коришћење, кликните на хоризонталну икону са три тачке на десној страни имена странице и изаберите опцију "Захтев за премештање странице". Затим, обезбедите ново име странице и образложење објашњавајући потребу за премештањем. Ново име треба да одражава циљну локацију за премештање странице, а образложење треба да објасни зашто је премештање потребно у детаље. Након обезбеђивања информација, кликните на "Креирај" дугме да бисте завршили захтев.</p><h2 class="adiutor-help-content-heading-sub">Није препоручљиво за</h2><p>Ако се појави спор око преименовања странице, решење треба потражити на одговарајућој страници за разговор и захтев треба ажурирати након решења. Администратори ће морати да споје историје изворне и циљне странице. Како овај процес може бити неопозван, важно је бити сигуран да премештање неће морати бити опозвано. Препоручјиво је да будете упознати с политиком конвенција о називима пре него што пошаљете захтев.</p>"
video"https://www.example.com/video4.mp4"
image"https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/13/Illustration_of_Reading_Wikipedia_in_the_Classroom_%28blue%29_07.png"
title"Захтев за заштиту странице"
description"..."
content"<p>Модул за захтеве за заштиту странице омогућава корисницима да захтевају заштиту за страницу. Обично се користи за странице које имају високо оштећење или странице које су склоне добијању високог саобраћаја због догађаја из реалног света.</p><h2 class="adiutor-help-content-heading-sub">Употреба</h2><p>За коришћење, кликните на хоризонталну икону са три тачке на десној страни имена странице и изаберите опцију "Захтев за заштиту странице". Изаберите жељене опције заштите, укључујући трајање и тип заштите. Обезбедите образложење за ваш захтев и кликните на дугме "Пошаљи захтев" да бисте поднели ваш захтев.</p><h2 class="adiutor-help-content-heading-sub">Није препоручљиво за</h2><p>Како бисте избегли непотребна упозорења, користите опције заштите мудро. Упозорења могу потенцијално узнемирити кориснике који су имали негативна искуства. Користите фер, транспарентан и конструктиван језик у упозорењима и остављајте упозоравајуће поруке само када је заиста неопходно.</p>"
video"https://www.example.com/video5.mp4"
image"https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1e/Illustration_of_Reading_Wikipedia_in_the_Classroom_%28blue%29_01.png"
title"Означавање чланка"
description"..."
content"<p>Означавање чланка вам омогућава да обележите чланке, преусмерења или датотеке са одређеним шаблонима.</p><h2 class="adiutor-help-content-heading-sub">Употреба</h2><p>За коришћење, кликните на хоризонталну икону са три тачке на десној страни имена странице и изаберите опцију "Означи страницу". У отвореном прозору можете изабрати и додати жељени ознаку или ознаке на страницу.</p></p>Ако су изабрани више шаблона, биће додати на чланак на одговарајућим местима. За ознаке чланака, текући месец и година аутоматски се додају на параметар датума. Ако се нађу два или више ознака на чланку, Адиутор их групише унутар {{Више проблема}} шаблона. Неподржани изабрани шаблони се додавају нормално изван {{Више проблема}}.</p>"
video"https://www.example.com/video6.mp4"
image"https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/95/Illustration_of_Reading_Wikipedia_in_the_Classroom_%28blue%29_09.png"
title"Упозоравање корисника"
description"..."
content"<p>На страницама за разговор са корисницима, опција за упозоравање вам омогућава да оставите различите поруке за упозоравање на страници за разговор корисника. За коришћење, кликните на опцију за упозоравање. Појавиће се прозор са следећим опцијама:</p><h2 class="adiutor-help-content-heading-sub">Употреба</h2><p>За коришћење, кликните на хоризонталну икону са три тачке на десној страни имена странице и изаберите опцију "Упозори". Изаберите одговарајуће опције из два падајућа менија: Ниво упозорења и Врста упозорења. Унесите релевантно име чланка за упозорење. Кликните на дугме "Упозори" у горњем десном углу да бисте поставили упозорење на страницу за разговор корисника.</p><h2 class="adiutor-help-content-heading-sub">Није препоручљиво за</h2><p>Важно је пажљиво користити опције упозорења како бисте избегли непотребно упозоравање корисника. Упозорења могу потенцијално далеко више узнемирити кориснике који су имали негативна искуства. При издавању упозорења, користите фер, отворен и конструктиван језик и остављајте поруке за упозорење само када је заиста неопходно.</p>"
video"https://www.example.com/video7.mp4"
image"https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d7/Illustration_of_Reading_Wikipedia_in_the_Classroom_%28blue%29_04.png"
title"Пријављивање корисника"
description"Садржај"
content"<p>Пријављивање корисника вам омогућава да пријавите кориснике администраторима кликом на ову дугмад на било којој страниці на корисничком простору или на Специјално:Доприноси/Корисник. Можете пријавити кориснике за различите кршења правила.</p><h2 class="adiutor-help-content-heading-sub">Употреба</h2><p>За коришћење, кликните на хоризонталну икону са три тачке на десној страни имена странице и изаберите опцију "Пријави". Изаберите тип пријаве из доступних опција. Кликните на дугме "Пријави" у горњем десном углу да бисте завршили процес пријављивања.</p><h2 class="adiutor-help-content-heading-sub">Није препоручљиво за</h2><p>Када кликнете на дугме Пријави, можете изабрати које типове кршења правила одређеног корисника желите пријавити. Важно је пажљиво изабрати кршења и разлоге за пријаву, избегавајући непотребно пријављивање корисника.</p>"
video"https://www.example.com/video8.mp4"
image"https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6c/Illustration_of_Reading_Wikipedia_in_the_Classroom_%28blue%29_02.png"
adiutorSpeedyDeletionReasons
name"Чланци"
namespace0
reasons
namespace0
value"M1"
data"прекратак чланак без назнака [[ВП:ЗНАЧАЈ|значаја]]"
selectedfalse
label"прекратак чланак без назнака значаја"
namespace0
value"M2"
data"чланак пребачен на други Викимедијин пројекат"
selectedfalse
label"чланак пребачен на други Викимедијин пројекат"
namespace0
value"M3"
data"тема чланка није [[ВП:ЗНАЧАЈ|значајна]]"
selectedfalse
label"тема чланка није значајна"
namespace0
value"M4"
data"неправилно [[ВП:ПРЕНОС|пренесен]] чланак са сродног језичког издања Википедије"
selectedfalse
label"неправилно пренесен чланак са сродног језичког издања Википедије"
namespace0
value"M6"
data"[[ВП:ВППЧ|почетнички чланак]] дуже од недељу дана"
selectedfalse
label"почетнички чланак дуже од недељу дана"
namespace0
value"M8"
data"резултат [[ВП:ЧЗБ|гласања о брисању]]"
selectedfalse
label"резултат гласања о брисању"
namespace0
value"M9"
data"поновно прављење чланка која је избрисан након [[ВП:ЧЗБ|гласања]]"
selectedfalse
label"поновно прављење чланка која је избрисан након гласања"
namespace0
value"M9"
data"дупликат постојећег чланка"
selectedfalse
label"дупликат постојећег чланка"
namespace0
value"M9"
data"[[ВП:НОВОТАРИЈА|новотарија]] аутора чланка или његовог сарадника без назнака [[ВП:ЗНАЧАЈ|значаја]]"
selectedfalse
label"новотарија аутора чланка или његовог сарадника без назнака значаја"
name"Категорије"
namespace14
reasons
data"празна категорија"
value"K1"
selectedfalse
label"празна категорија"
namespace14
data"грешка у називу категорије"
value"K2"
selectedfalse
label"грешка у називу категорије"
namespace14
name"Корисничке странице"
namespace2
reasons
data"захтев корисника"
value"KS2"
selectedfalse
label"захтев корисника"
namespace2
data"корисничка страница или подстраница непостојећег корисника"
value"KS3"
selectedfalse
label"корисничка страница или подстраница непостојећег корисника"
namespace2
data"[[ВП:КОСТ|неодговарајући садржај корисничке странице]]"
value"KS4"
selectedfalse
label"неодговарајући садржа корисничке странице]]"
namespace2
data"[[ВП:НИЈЕХОСТИНГ|Википедија није веб-хост]]"
value"KS4"
selectedfalse
label"Википедија није веб-хост"
namespace2
data"захтев Задужбине Викимедије"
value"KS4"
selectedfalse
label"захтев Задужбине Викимедије"
namespace2
name"Шаблони"
namespace10
reasons
data"непотребан шаблон"
value"Ş1"
selectedfalse
label"непотребан шаблон"
namespace10
data"не употребљава се"
value"Ş2"
selectedfalse
label"не употребљава се"
namespace10
data"компонента или документација избрисаног шаблона"
value"Ş2"
selectedfalse
label"компонента или документација избрисаног шаблона"
namespace10
name"Општи разлози"
namespace"general"
reasons
data"без (релевантног) садржаја"
value"G1"
selectedfalse
label"без (релевантног) садржаја "
namespace"general"
data"несувисао, бесмислен или неразумљив садржај"
value"G2"
selectedfalse
label"несувисао, бесмислен или неразумљив садржај"
namespace"general"
data"пробна страница"
value"G3"
selectedfalse
label"G3 - пробна страница"
namespace"general"
data"[[ВП:ВАНДАЛ|вандализам]]"
value"G4"
selectedfalse
label"вандализам"
namespace"general"
data"[[ВП:ОБМАНА|очигледна обмана]]"
value"G5"
selectedfalse
label"очигледна обмана"
namespace"general"
data"одржавање пројекта"
value"G6"
selectedfalse
label"одржавање пројекта"
namespace"general"
data"захтев јединог аутора"
value"G7"
selectedfalse
label"захтев јединог аутора"
namespace"general"
data"није за Википедију"
value"G8"
selectedfalse
label"није за Википедију"
namespace"general"
data"подређена страница избрисане или непостојеће странице"
value"G9"
selectedfalse
label"подређена страница избрисане или непостојеће странице"
namespace"general"
data"[[ВП:НАПАД|нападачка страница]] или негативна [[ВП:БЖО|БЖО]] без извора"
value"G10"
selectedfalse
label"нападачка страница или негативна БЖО без извора"
namespace"general"
data"[[ВП:НИЈЕРЕКЛАМА|очигледно оглашавање]] или недвосмислена промоција"
value"G11"
selectedfalse
label"очигледно оглашавање или недвосмислена промоција"
namespace"general"
data"[[ВП:КАП|очигледно кршење ауторских права]]"
value"G12"
selectedfalse
label"очигледно кршење ауторских права]"
namespace"general"
data"садржај није на српском језику"
value"G14"
selectedfalse
label"садржај није на српском језику"
namespace"general"
data"машински превод"
value"G14"
selectedfalse
label"машински превод"
namespace"general"
data"аски, кратко, неенциклопедијски"
value"G15"
selectedfalse
label"аски, кратко, неенциклопедијски"
namespace"general"
data"аски дуже од 24 часа"
value"G16"
selectedfalse
label"аски дуже од 24 часа"
namespace"general"
data"[[ВП:СТАРИНАЦРТ|застарео нацрт]]"
value"G17"
selectedfalse
label"застарео нацрт"
namespace"general"
data"непотребна вишезначна страница"
value"G18"
selectedfalse
label"непотребна вишезначна страница"
namespace"general"
data"страница блокираног корисника направљена избегавањем блокаде"
value"G19"
selectedfalse
label"страница блокираног корисника направљена избегавањем блокаде"
namespace"general"
name"Преусмерења"
namespace"redirect"
reasons
data"непотребно преусмерење"
value"Y1"
selectedfalse
label"непотребно преусмерење"
namespace"redirect"
data"покварено преусмерење"
value"Y2"
selectedfalse
label"покварено преусмерење"
namespace"redirect"
data"преусмерење од [[ВП:ГИП|простора чланака]] до другог именског простора"
value"Y3"
selectedfalse
label"преусмерење од простора чланака до другог именског простора"
namespace"redirect"
data"непотребно преусмерење с једног писма на друго"
value"Y3"
selectedfalse
label"непотребно преусмерење с једног писма на друго"
namespace"redirect"
data"ослобађање места за премештање"
value"Y3"
selectedfalse
label"ослобађање места за премештање"
namespace"redirect"