Разговор:Ђавоља варош/Архива 1

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Архива 1 Архива 2

Први поднаслов

Ако нако има слике које неће да обришу администратори, нака обогати овај чланак!!! --Јован Соколовић 22:21, 20. децембар 2006. (CET)[одговори]

Администратори бришу слике чије слање на Википедију представља кршење туђег ауторског права. Обавести се на Википедија:Ауторско право и Википедија:Правила о коришћењу слика. --Бране Јовановић, ДГзС <~> 07:30, 21. децембар 2006. (CET)[одговори]

Pitanja

  • Šta su to glavuci?
  • Камени стубови су настали деловањем ерозије на земљиште састављеног од растреситог, али чврстог материјала на коме се налази камење веће величине. -Ovo prvo je nonsens, a drugo su blokovi (kamenje metarske veličine su blokovi)
  • Пре више милиона година цело подручије је било средиште снажних вулканских активности, о чему и данас сведоче разнобојне стене у залеђу стубова. Pre će biti stene vulkanskog porekla. Raznobojne mogu biti i sedimentne stene.
  • Камени блокови на врховима стубова служе као кишобран, али водене бујице и даље пролазе између фигура, спирају земљу и чине да временом постају све више. U pitanju su pre povremeni tokovi, u koje spadaju i bujice (ukoliko ih je bilo). A i rečenica nije baš dobro formulisana.
  • Овај геоморфолошки феномен је јединствен у Србији и врло редак у свету. Opet nije dobro formulisano.
  • Поред камених кула, Ђавоља Варош је позната и по 2 извора јако киселе воде. Једна је Ђавоља вода, хладан и екстремно кисели извор (pH 1.5)... kiseli - jako kiseli - ekstremno kiseli - ?

--piši mi   Jefe 00:11, 25. децембар 2007. (CET)[одговори]


Јеффе, како не знаш, иде вако кисео, киселији и кисео да га бем. Теоријска основа----László (talk) 01:05, 25. децембар 2007. (CET)[одговори]

Slabo mi ide ta hemija.--piši mi   Jefe 02:26, 26. децембар 2007. (CET)[одговори]

Из чланка

MALA ISPRAVKA: Voda se ne koristi u 'banjskom lecenju upravo zbog neispitanosti. Ovakvi izvori postoje jos u Rusiji i Italiji (tacnije 3 u Rusiji i 2 u Italiji ali su znatno nize ph vrednosti od nasih izvora). I postoji jos nesto po cemu je Djavolja varos poznata a nije spomenuto to su saski rudnici iz 13. veka.