Разговор:Босна/Архива 1

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Архива 1 Архива 2

Први поднаслов

Stvarno je bruka da vikipedija tolerise svrstavanje cetnika u isti kos sa ustasama i da dozvoljava da se cetnici nazivaju "domacim izdajnicima". Zatrazujem odmah izmenu tog clanka! Nepostojeci istorijski dokazi za to (iako je bila kolaboracija - koja nije postojala direktno - to ipak ne svrstava cetnika u izdajnike, ko je izdao Bosnu se videlo na 2. kongresu AVNOJa - komunisti, koji su porusili "srpsko pitanje"!) idu mojoj sugestiji u prilog.

— Претходни непотписани коментар оставио је корисник 213.47.2.71 (разговордоприноси)

Nije samo bruka za enciklopediju vec i za drzavu Srbiju, cetnike ne mozemo svrstati u red izdajnika, jer su bili legalna kraljeva vojska u otadzbini, sto znaci da su svi ostali(komunisti i ustase) samo ustanici, da ne kazem odpadnici. Ovakve clanke treba odstraniti!!!--Stefan VL (разговор) 00:40, 23. април 2009. (CEST)[одговори]

SRAMOTA je da se ideja o velikoj Srbiji jos nije ugasila i da se prisvajaju bosanski banovi kao srpski.Oni se sada sigurno prevrcu u grobu.Pomolimo se za njih.(Bosanac pripadnih Crkve Bosanske) ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

— Претходни непотписани коментар оставио је корисник 79.101.140.57 (разговордоприноси)

Па то је све Ваше мишљење, ништа друго нити ништа већ невиђено. Није енциклопедија патриотски форум па да неко сада подржава или негира Ваш став, ово је енциклопедија и она се бави искључиво поузданим подацима из релевантних литература. А мишљења нечија нису валидна за енциклопедију, барем не за српску. За неке јесу, али не и за нашу. Ми се ипак сводимо на више од чисто збирке пропагандних текстова. --Жељко Тодоровић (разговор) 14:14, 17. март 2011. (CET) с. р.[одговори]

Netačno

Članak je gotovo pa potpuno netačan i sramota što je uopšte objavljen. — Претходни непотписани коментар оставио је корисник 94.250.38.23 (разговордоприноси)

Слободно исправите сваки нетачан податак. Наравно уз навођење литературе која то поткрепљује --Јован Вуковић (р) 23:50, 30. децембар 2012. (CET)[одговори]

Koji pristrani članak!

U ovom članku piše o Bosni:"Naselili su je Sloveni, a u ranom srednjem veku je spadala u tzv. Vrhbosnu i bila pod vlašću porodica srpskih plemića"

Pod kojim je to crnim srpskim plemićima bila Vrhbosna? Prije dolaska Turaka u Bosnu, srpskog stanovništva u Bosni gotovo i nije bilo. Svi bosanski vladari su bili katolici ili su lavirali između katoličanstva i Crkve bosanske, a samo se jedan bosanski vladar prije Turaka preobratio na pravoslavlje.

Srpski autori stalno spominju da je Tvrtko bio "vladar Srba" i tako žele podmetnuti tezu o "srpskoj Bosni". Činjenica je da Tvrtko nije bio ni Srbin ni pravoslavac i da je u svoju titulu dodao da "vlada Srbima" samo zato jer je osvojio područja nastanjena Srbima.

Željko Todorović je napisao

Željko Todorović je napisao: "Nije enciklopedija patriotski forum pa da neko sada podržava ili negira Vaš stav, ovo je enciklopedija i ona se bavi isključivo pouzdanim podacima iz relevantnih literatura. A mišljenja nečija nisu validna za enciklopediju, barem ne za srpsku."


Željko, ako enciklopedija kao referencu za ovaj članak koristi samo dva izvora koja su k tome još nacionalističkog naboja, onda ovaj članak nije ništa više od pristranog navijanja. Pa pogledaj sekcije na drugim jezicima na Vikipediji koji tematiziraju Bosnu. Još nitko nije napisao da je "Vrhobosna bila pod srpskim plemićima."