Разговор:Валапај Индијанци/Архива 1

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Архива 1 Архива 2

Први поднаслов

Питање за корисника Sly-ah: „Одакле ти да су они Валапаји а не Хуалапаји?“----László (talk) 16:52, 31. јул 2010. (CEST)[одговори]

На питање сам ти одговорио на твојој страници за разговор. А тамо сам ти поставио и противпитање.

--Sly-ah (разговор) 16:58, 31. јул 2010. (CEST)[одговори]

Ипак су Валапаји а не Хуалапаји.----László (talk) 17:31, 24. децембар 2010. (CET)[одговори]

Само као подсетник за Ласла (а и за остале):

Видим да си направио измене без консултације у чланку о Хуалапаји Индијанцима. Питање за тебе: „Одакле ти да су они Валапаји а не Хуалапаји?“----László (talk) 16:36, 31. јул 2010. (CEST)

Prestani da drndaš i (možda i da time vandališeš) stranice bez konsultacije. Hvala----László (talk) 16:44, 31. јул 2010. (CEST) Питање за тебе: „Одакле ти да су они Валапаји а не Хуалапаји?“----László (talk) 16:50, 31. јул 2010. (CEST)

Eto da odgovorim: Хуалапаји Индијанци имају своју територију, полицију, законе, управу и језик и све остало што независност једног индијанског резервата доноси. Стицајем околности сам имао прилику да будем тамо и разговарам са припадницима тог племена. Имам и неке брошуре код себе и све је писано на енглеском језику (могу све да ти ископирам и ставим у имејл). Нигде нема ни помена о слову „W“ свуда пише „Hualapai“. Када сам их питао да прочитају како они то изговарају, тако су и изговорили са „Ху“ а не „Ва“. Можда је теже за некога тако да изговори али то им је име.----László (talk) 17:06, 31. јул 2010. (CEST)

Који ти је ђаво? И ко си ти да се ја консултујем с тобом? Да не полажеш можда нека ауторска права на чланке о Индијанцима? И ја нисам вандалисао странице, већ сам исправљао неке недоследност, а као што можеш видети, аутор чланка има и малецки проблем са писменошћу. И молим те да ми се више не обраћаш таквим тоном. Ако ниси задовољан мојим изменама, имаш страницу за разговор чланка.

--Sly-ah (разговор) 16:49, 31. јул 2010. (CEST) Ево, одговорићу ти (премда ниси заслужио својим понашањем): Walapai - Валапај. У српском језику почетно "W" се увек преноси као "В", а никад као "у". Сем тога, оно твоје Хуалапаи је далеко теже за изговор, а питање је да ли се оно "х" задржава у изговору, или се губи. А сад једно питање за тебе: Одакле ти идеја да се Walapai транскрибује као Хуалапаи? --Sly-ah (разговор) 16:56, 31. јул 2010. (CEST)

Ја сам ти објаснио како се транскрибује облик "Walapai", ти си мени објаснио како си дошао да Хуалапај (само да те питам, да ли су они изговорили ХуалапаЈ или ХуалапаИ?), с тим да твоје објашњење могу, а не морам да прихватим, јер мислим да ниједна енциклопедија, па ни Википедија не би прихватила твоју аргументацију ("ја сам тај изговор чуо од Индијанаца"). Без обзира на све, по твојој бурној реакцији видим да ти је баш стало да то буду Хуалапај (или ХуалапаИ?) Индијанци, па се нећу противити да вратиш измену на ХуалапаЈ (или можда ХуалапаИ?), али, молим те да не дираш остале измене, будући да за њиховоо враћање немаш никаквог основа. Такође, твоји непосредни контакти са Индијанцима ти ни у ком случају не дају за право да се понашаш онако безобразно и неконтролисано, да ми претиш и да ми постављаш неке забране у погледу сарадње на Википедији. Нити си ти мој феудални господар, нити сам ја твој кмет, па да морам да тражим дозволу од "милостивог господара" да бих унео одређену измену. Искрено да ти кажем да сам неугодно изненађен овим твојим испадом, тим пре што и ниси имао неког јаког разлога за таквим уличарским понашањем, а с друге стране, чини ми се да си до сада успешно знао да контролишеш своје емоције овде на Википедији. Стога бих те молио да ми се више не обраћаш (ни приватно ни службено, као што ми се, уосталом, ни до сада ниси обраћао), а ја ћу настојати да не дирам у твој "феуд", сем можда у случајевима драстичног кршења правописних и осталих правила.

Поздрав и срећан рад. --Sly-ah (разговор) 17:24, 31. јул 2010. (CEST)

Подсетник

Мени он није потребан, ја када нађем да нисам у праву (иако сам претходно имао све индиције да јесам) ја то и признам, што сам урадио на овој страници за разговор. Погрешио сам код транскрипције (званично признање)----László (talk) 18:29, 24. децембар 2010. (CET)[одговори]

Не ради се овде о томе ко је, а ко није у праву (грешке се дешавају, али и исправљају). Овде се ради о твом недоличном понашању у тренутку када си "имао све индиције" да си у праву (да те само подсетим, те "све индиције" су биле твоје наводно позннанство са поглавицом тог племена, што је, признаћеш, помало смешан аргумент при решавању транскрипционих питања на једној енциклопедији). Дакле, твоје оптужбе да "дрндам" по Википедји, да "је вандалишем", да уносим измене "без консултација с тобом" (сиц!), твоји коментари мог рада изразом "зврдн-дрн" (или тако некако) итд, то је оно што ми смета, тако да твоја изјава "мени он (подсетник) није потребан" не пије воду, будући да мислим да ти је итекако потребан.

--Sly-ah (разговор) 18:45, 24. децембар 2010. (CET)[одговори]

Није било речено "зврдн-дрн" него дрндање.----László (talk) 18:59, 24. децембар 2010. (CET)[одговори]

Видим да настављаш у истом стилу, што само доказује да се с тобом нешто озбиљно дешава.

Поздрав,

--Sly-ah (разговор) 20:16, 24. децембар 2010. (CET)[одговори]