Разговор:Град (Брус)/Архива 1

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Архива 1 Архива 2

Надморска висина

Да разрешимо ову недоумицу.

ГуглЕрт маши и то је неоспорно,нарочито је лош у том делу где су све висине омашене.Ја сам висине уносио према војној карти из 1992.године (издање ВГИ 580-2-2 Плеш,1:25 000) и на њој су Космаче означене са 965 метара нмв,а Козник на 921 метар нмв (ствар са Козником је друга прича,пошто се и ту извори разилазе).

Према истој карти,пут који пролази кроз Град тј. кроз Срејиће (овај на слици) је на око 820 метара нмв,а највише куће у њима су на линији од 850 метара нмв,па му средња вреднос` изађе 835 метара,за Срејиће,који су на карти означени као Град.

Е сад,шта му дођу Вулетићи?Оно тик испод Космаче тј. јужно од ње,за шта се пут одваја на гребену,пре него се спусти у Срејиће?Ако је то,они су,по тој истој карти,на готово 900 метара нмв.

Треба утврдити,који је засеок најнижи (и која је то висина),а који најнижи и унете средњу вредност у сам чланак,уз напомену да је село разбијеног типа.

(Иди само на Оставу,тамо где си послао слику и стави јој неку лиценцу (може као и код Космаче),да је не би обрисале тамо неке бирократе.)

Поздрав, Црни Бомбардер!!! Шумски Крст(†) 17:16, 25. септембар 2010. (CEST)[одговори]