Разговор:Завршна фаза Европског првенства у фудбалу 2008./Архива 1

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Архива 1 Архива 2

Први поднаслов

Наслов овог текста, као и поднаслов „Елиминације“ у главном чланку није дoбар. Цело Европско првенство су елиминације, које се дели у два дела или две фазе, у којима се по различитим системима елиминишу екипе до освајања првог места.

У првом делу или Групној фази која се игра по једмоструком лига систему (свако са сваким игра једну утакмицу (нема реванша)) елиминишу се две екипе које су заузеле (последња места, значи и то су елиминационе утакмице. Као што се групни део дели на четири групе, тако се и други део или финална фаза дели на четвртфинале, полуфинале и финале.

У финалној фази систем такмичења није лига систем као у групној, него једноструки куп систем (једна утакмица где поражени испада). Први део у нашем тексту нема поднаслова Групна фаза, без којег се може јер постоје поднаслови групе А, Б, Ц, Д. , али други се уместо елиминације мора звати „Финална фаза“ или „Завршне борбе“, са деловима четвртфинале, полуфинале и финале.

Ако нећемо предложене поднаслове, онда треба обрисати поднаслов Елиминације, а оставити као посебне делове четвртфинале, полуфинале и финале.--Drazetad (разговор) 20:50, 29. јун 2008. (CEST)[одговори]