Разговор:Историја Османског царства/Архива 1

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Архива 1 Архива 2

Први поднаслов

Добро би било да се "чланак за чишћење" Турски султани спаси. Ипак, реч је о султанима који су заиста оставили трагове у историји.

Можда би било добро да тај чланак некако вежемо, миксујемо са чланком о Турском царству (Османском Царству).

Уз мале корекције, био би то "бомба" чланак.

Поздрав --А.Динчић 16:48, 23. јул 2005 (CEST)

Само коментар да се чланци за чишћење не бришу, него им је потребно само ревидирање како би добили лепши карактер. Додуше, овом чланку је пре потребно сређивање, мада и даље себи нисам потпуно разграничио сређивање и чишћење. Иначе овај твој коментар је пребачен са за то неприкладног места. Сада идем да исправим шаблон у сређивање. + Управо уочих да се Википедија:Чишћење редиректује на Википедија:Сређивање, што и није толико добро, јер су то два тобож различита појма. Чак мислим да сам ја извршио редирекцију у недостатку чланка за Сређивање (мислим на чланак са упутствима). --Дунго  (р) 20:00, 23. јул 2005 (CEST)

Огњем и мачем

Спасао сам овај чланак прво га разбивши на пет чланака.

Потом сам га ћирилизовао и хипереткстовао.

Језик оргиналног писца сам минимално дирао само којлико због хипертекстова. (Нпр он пише Мекка а исправио сам на Мека).

Чланак није наиван има утисак као да га је писао један од Османлија :-) јер све време кука за изгубљеном славом и поседима. Милоша Обилића је назвао терористом, Пашама је уз име лепио чак и надимке а када је дошао до нпр Петра петровића Његоша писао је П.П.Његош. Увек са тугом помиње турске поразе и критикује Паше који су се бавили више ловом и женама а мање освајањима.

Али све у свему чланак је леп иако пристрасан.

Треба га јш дотеривати. Ја се уморих ! :-) --Goldfinger 15:13, 30. јул 2005 (CEST)

  • Због обимности чланак је био подељен на пет других по периодима. После тога је сваки од њих подељен даље у нове чланке по султанима. Овим престаје потреба за постојањем ових 5 великих чланака. У том дељењу на султане они су још помало дотеривани, постављене су слике и интервики линкови. Сада ћу у овај главни чланак само извући "заглавља" из ових 5 чланака који ће се обрисати и набројати за сваки од њих султане из тог периода. Тиме се овај велики посао успешно завршава. --Ђорђе Стакић (р) 10:12, 4. март 2006. (CET)[одговори]