Разговор:Миле Оборина/Архива 1

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Архива 1 Архива 2

Први поднаслов

Покрајац, зашто би ти да бришеш овај чланак. Шта му фали осим што је кратак?? -- Обрадовић Горан (разговор) 22:49, 28 мај 2005 (CEST)

На знам да ли је кратак или није, али нисам сигуран колико је човек познат да би имао чланак? Ако јесте, онда ок, али ако није, онда би свако од нас могао да има свој чланак... --Покрајац|разговор 22:51, 28 мај 2005 (CEST)

Човек је један од директора једне велике компаније. Зашто не бисмо имали чланак о њему. Мислим да познатост човека не треба да буде критеријум, критеријум треба да буде његов значај. -- Обрадовић Горан (разговор) 22:53, 28 мај 2005 (CEST)


Ево сад на Јахуу нисам нигде нашао његово име, ни на латиници ни на ћирилици... --Покрајац|разговор 22:55, 28 мај 2005 (CEST)

Ма критеријуми су прописани. Погледај Корисник:Покрајац/Разговор_архива_002#.D0.9C.D0.B0.D1.80.D0.BA.D0.BE_.D0.9F.D0.BE.D0.BA.D1.80.D0.B0.D1.98.D0.B0.D1.86. Ако овај чланак остане, пишем чланак о себи! --Покрајац|разговор 22:55, 28 мај 2005 (CEST)

Сто се мене тиче, бришите, ако вам је волја, али човек је веома угледна личност Париѕа, велики биѕнисмен и пре свега осталог велики пријателј мог ћалета и дугогодишнји шеф. Нјегов син је мој најболји пријателј. Али сто се тиче брисанја, све је ОК, не буним се.

Ово за пријатељство на Википедији није релевантно. Верујем ти да је угледан бизнисмен, али ако ће чланак остати, треба ставити неке линкове где би се видело колико је то он познат. Он је можда доста учинио за компанију, али не знам колико је за француско или српско друштво. Ако ми обезбеди посао у Паризу, можда ћу и да избишем предлог... :)) Поздрав, --Покрајац|разговор 23:07, 28 мај 2005 (CEST)

Ја сам тиме имао другу намеру, али видим да је нико овде не препознаје. Да ми је до славе, ја би убацио свој или ћалетов чланак. Одмах бриши, и ја бих да могу, веруј ми, ипак и поред свега му није место овде!

Па кажи ту намеру слободно. Откуд ја знам шта ти мислиш. --Покрајац|разговор 23:18, 28 мај 2005 (CEST)

Него да те питам нешто, ѕашто упорно менјаш, оно сто додајем о свом власнику. Ја то намерно, хоћу да просветлим неке лјуде, који те податке сигурно не знају! Мало ко на нашим просторима то ѕна, на нашим то зна и има тачне податке о нјему, иако је толико угледан човек. Зато ја ѕелим да мало прецизније објасним неке ствари. Ето то ми је била намера.

Аха, па супер за твог власника. Него, како неко може бити сигуран да је тај податак тачан? Да ли је тај податак изашао у неким пословним новинама или је неки порески орган издао званичну потврду где пише колики је његов капитал? Сигурно је да тај податак није тачан, јер нико није луд да прецизно говори о свом богатству, зар не? --Покрајац|разговор 23:37, 28 мај 2005 (CEST)

Ако ти тако кажеш, ОК, ионако се ја не питам овде ништа, али ти тврдим, да је податак приближно тачан, ипак ја знам тог човека и пуздано тврдим да сам у праву, али не инсистирам ни на чему, ионако није то ни битно, нити је нормално, да се ствари износе тачно у пару(што ја нисам наравно ни учинио, јер, то је чиста глупост!), али хтео сам да мало прецизније прикажем неке ствари, али то није толико ни битно, још једном кажем! Али наравно да нема чланак, па шта ти мислиш, да је доволјно луд да објави у пару колико има, али то не ѕначи да податак није тачан,ѕато не можеш да нађеш чланак о укупној суми. Али ја сам само хтео, ма није више ни битно, нећу више да смарам, али сума је ту негде, буди сигуран. Само сам хтео да покажем, колико је ѕаправо то...

Иначе када мало болје размислим, видим да сам испао глуп и будала, али нема везе, што се мене тиче, болје би било да се менја. Ја сам то мало навијачки, ето сад сам рекао. Да опишем фирму мог ћалета и м готово сигурно, моју будућу.

Мало ме је разочарало то, више милијарди евра, ипак је реч о далеко већој суми, од неколико милијарде, моѕда би лепше било више стотина, или неколико стотина, али добро.

Чекај, молим те ѕашто све бришеш, што сам додао, када је све апсолутно тачно!? Јели имам право да нешто додам или не!? Изјаснни се!?

У неколико пасуса си своје мишљење променио неколико пута! Било би лепо да се региструјеш и фино прочиташ како све ово функционише. Поздрав, --Покрајац|разговор 10:04, 29 мај 2005 (CEST)

Као прво, неприхватљиво је да стоји само једна реченица као биографија неког човека. Свака биграфија мора имати неке основне елементе, као што су нпр. година и место рођења особе, школовање, занимање као и особина по којој је особа позната и због које заслужује да се нађе овде. Вероватно можеш наћи пуно биографских података о овом човеку и када их фино припремиш и уобличиш у један текст онда то већ може представљати неку основу за дискусију да ли Миле Оборина заслужује да се нађе у српској Википедији или не. Овако је дискусија беспредметна, јер иако га има као и да га нема. А када поставиш квалитетно урађен текст вероватно нико неће бити за његово брисање. Ми још немамо јасне критеријуме за српску Википедију ко може да добије овде биографију а ко не. Постоје смернице са енглеске Википедије које су генерално добро и за нас. Мада, мислим да би критеријум за људе са српског културног подручја требао бити блажи за српску Википедију. Размишљао сам да изнесем и предлог да и српски Википедијанци после одређеног броја измена добију право да на српској Википедији добију чланак о себи. Овај број измена би се могао договором изгласати. --Ђорђе Стакић (р) 16:35, 29 мај 2005 (CEST)

Заиста не разумем какви сте то лјуди, ја напишем или доппуним неки чланак, а ви га у8напред избојкотујете и избришете, али нека, ако вам је то желја, нека, али ја понавлјам, неке податке које знам, не треба унапред избојкотовати, зашто, па зар није свима желја да имамо већи и лепши сајт. Приметио сам да многе ствари недостају, па рекох да допуним мало, у чему је ту проблем!? И зашто стално инсистирате на тој регистрацији, зар вам је толико битно моје име!? Није проблем, али ко сам ја ни9је ни битно, битно је шта могу да учиним за уређенје сајта, ја додајем само оно сто нема или исптравлјам грешке, за које знам да су направлјене, само зелим да помогнем, иако то очигледно вама није потребно!? понавлјам, има грешака на чланку Филип Цептер, које не разумем зашто упорно правите. Зашто толико инсистирате на брисанју свега што сам написао, када је чиста истина, знам човека више неко ико од вас поготову, зато молим...

Што се тиче пријављивања, позивамо те да се пријавиш зато што би нам то олакшало међусобну комуникацију. Ти не мораш да ставиш своје право име, а ако се пријавиш, чак имаш и већу приватност, јер док си овако непријављен свако види твој ип број. То је разлог зашто те позивамо да се пријавиш.
Што се тиче брисања твојих података, ја се овом приликом извињавам јер ми се чини да ти вероватно није указано дужно поштовање, али разлог томе и јесте што се ниси пријавио. Ствари овде функционишу овако, понекад се појави неки вандал који сврати и избрља по чланцима, и зато се измене које су направили непријављени корисници одмах проверавају. Прво шта си ти написао је да је цептерова компанија "тешка" 900 млрд долара - ја не кажем да то није тачно, али стварно звучи много, и кад сам ја то видео, вратио сам јер сам претпоставио да је реч о нечијој шали. Колико видим, о Цептеру знаш више него сви ми, и то је лепо, добродошао си да унапредиш чланак о њему. Е сад, што се тиче тога колико милијарди вреди дата компанија ... такав податак мора да буде проверљив, тј. да се на неком сајту или у публикацији наводи тај податак. Ти си рекао да сам Цептер није објавио тачно колико пара има - па зашто би смо онда ми завиривали у његов новчаник и прорицали колико је богат, ако хоће приватност, нека му је. А верујем да негде можеш да пронађеш да ли се ради о милијардама или стотинама милијарди, и ако се не варам то би за сада било довољно прецизно. Још једном се извињавам због непријатности које су те овде дочекале и позивам да напишеш квалитетан (и што је најбинтније непристрасан) чланак. -- Обрадовић Горан (разговор) 17:36, 29 мај 2005 (CEST)

Ма све је ОК што кажеш, ја се у свму(бар великој већини) слажем. Него је био мали неспоразум. Као друго, ја нисам стручан да уређујем страницу, али моје је да предочим неке ствари, па ти то после лепше формулиши, ако ме разумеш о чему говорим. Али неке ствари, које се уманјују доста, ја хоћу да приближим тачности. Зато инсистирам оно у загради када менјам. Само ми је то била намера, немам разлога да се буним, на мени је да додам како знам(наравно трудим се да вам не представлјам проблем) да опишем ситуацију, а ви после то деталјније уредите, али видим негде на неким сајтовима, ставлјају прецизније суме, па зато је то и мени желја. Ти уреди, али не мораш баш да ми забраниш и обришеш сваку реч, мислим стварно. Али наравно професионалац се зна ко је... Што се тиче новца, већ сам рекао а поновићу опет, то ретко ко зна, поготово на овим просторима, тачну суму само најближи пријателји и наравно специјална инспекција, али то није ни битно, ту сам погрешио, али намера ми је била да мало прецизније то објасним... Што се тиче регистрације, ја мислим да асм ја већ доволјно објаснио ко сам и шта сам8иако то нема везе са овим овде!). Али није проблем ако баш мора, мада не видим да ми је спречено да допунјујем чланке...

Па рекох, не мораш да се пријавиш. Рекао си: али видим негде на неким сајтовима, ставлјају прецизније суме, па зато је то и мени желја. Е, све шта треба да урадиш је да на дну чланка даш линк ка том сајту где пишу прецизније суме, и у чланку можеш да напишеш тај податак. -- Обрадовић Горан (разговор) 17:56, 29 мај 2005 (CEST)

Јао опет исто, опет морам из почетка. Па не зелим ја прецизније рекох погрешио сам, али онако као што сам заднји пут променио, то је истина. Ви нисте ни тачан датум рођенја ставили, ово није увреда, само сугестија!

ОК, па онда колико сам ја схватио, сада је у реду што се тебе тиче. -- Обрадовић Горан (разговор) 18:05, 29 мај 2005 (CEST)

Пази, има више верзија, ја заиста не могу да верујем, негде пише да је рођен 1950, негде 51, негде 52. Али сам сигуран да није рођен у Новом Градишту и да је рођен у мају 1950, све остало није тачно, е сада не знам да ли је 12 или 23, морам да се консултујем па цу доћи сатачним информацијама, саад ћу само да исправим место рођенја, не знам одакле вам Ново Градиште, кеве ми!?

Рођен је у Босанској Дубици, где је завросновну школу, а у среднју је ишао у Новом градишту! Би сте то нешто помешали, и каква вас је Козарска Дубица спопала!? За такво место још нисам чуо, а незнам ко јесте!?

Босанска Дубица се сада зове Козарска Дубица. Значи ако хоћеш да напишеш Босанској, мораш да напоменеш да се тај град данас зове другачије. И мислим да би било примерено да се о Филипу Цептеру расправља на његовој страници за разговор, а не овде. -- Обрадовић Горан (разговор) 19:10, 29 мај 2005 (CEST)

Па зашто све избрисасте, ја заиста нре разумем!?

Ово очигледно ништа вама не говори, жашто би измислио овако нешто, зар морам да зовем човека, да вам потврди, шта је са вама, ја кажем нешто, а ви одма рампа.

Е да видим дали ћете опет да бришете, онда сам све схватио. ја сам рекао истину. Иначе то је било у периоду од 1979-1981 године. Да видим доказе које ће то да оповргну, а све остало да прихвате. До сада нисам ништа лагао и нећу никада нисам такав тип, ја би направио овде мој чланак, али нећу.

Бристи

Не видим никакав допринос овог човека осим што "своје слободно време проводи на азурној обали". То је за њега лепо али и његова приватна ствар. Све ми ово "мирише" на промоцију Цептерових људи. Уз сво дужно поштовање г.Цептера и онога што је урадио, ово није чланак за Википедију. 90% академика ове земље нема чланак, тако да се бисањем овог чланка ништа се не губи. --Goldfinger 21:05, 8 октобар 2005 (CEST)

Слажем се. На страни гласови за брисање отворено је гласање за брисање овог чланка још у мају ове године. Голдфингер хајде да ја и ти гласамо и да мало убрзамо ову процедуру. --Краљевић Марко 11:34, 21 децембар 2005 (CET)