Разговор:Нацизам/Архива 1

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Архива 1 Архива 2

Први поднаслов

Чланак је преведен са енглеске Википедије. --Краљевић Марко 21:00, 29. октобар 2007. (CET)[одговори]

Извињавам се ако не треба на овај начин да се води разговор о страници, али се не сналазим баш савршено - ово је једини начин за коментарисање који сам нашао.

Неправилно је писати Национал-социјализам. Правилно је једино Националсоцијализам. Нисам лингвиста и не могу да вам дам много добре доказе, али пробаћу да објасним. Национал-социјализам (са цртицом) би био спој Национализма и Социјализма, док је Националсоцијализам одређени (Хитлеров) тип Социјализма. Како је то најлакше проверити? Направимо придев од тога: "Хитлер је био национал/-/социјалистички вођа." Сада пробајмо да раставимо ту реч: "Хитлер је био национално социјалистички вођа." Ту имамо реч национално која је прилог и реч социјалистички која је придев. Ако напишемо са цртицом између, то упућује на равноправност та два појма - тако да би онда било: "Хитлер је био националистички и социјалистички вођа." А то, наравно, није тачно. Ето, знам да нисам био најјаснији, али на форуму "Вокабулар" су ми потврдили да то треба да иде без цртице па се надам да ћете исправити грешку. --— Претходни непотписани коментар оставио је корисник Корисник:Obrens (разговордоприноси)

Ok. I Rečniku jezičkih nedoumica stoji da se nacionalsocijalizam piše spojeno. -- Loshmi (razgovor) 18:23, 22. август 2010. (CEST)[одговори]

Покварене спољашње повезнице 2

Током неколико аутоматски провера, бот је пронашао покварене спољашње повезнице. Молимо вас проверите да ли је повезница добра, поправите је или је уклоните!

Веб страница је сачувана у Интернет архиви. Препоручујемо вам да ставите везу до одређене архивиране верзије: [1].--BokimBot (разговор) 05:06, 29. децембар 2015. (CET)[одговори]