Разговор:Ромско-српски језик/Архива 1

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Архива 1 Архива 2

Први поднаслов

Овај чланак је зрео за брисање, не само због начина писања већ и због самог садржаја. (српска државност 12. век?), затим ова реченица без да се тотално преради нема везе са стварношћу:

Vratimo se na pocetak sprpske drzvnosti.Kao sto je vec pomenuto Srbija kao drzava od svog pstojanja kao i u daljoj svojoj istotiji bila je pod uricajem istocne kulture(Vizanrije)i sa druge strane zapadne(Latinskih zemalja).Naziv Grka ,tadasnjih gospodara balkana,dosao nam je ne od njih samih,koji su se po sluzbenom imenu nazivali Pwμαtoi-Romati,nego po latinskom Graecus-Grekus tj. Grci.Vladar Vizantije se nije nazivao po sluzbenom imenu BAΔIΛEYΣ,vec po latinskom caesar-cesar tj. car.U nasem starom jeziku romanskog porekla su reci:altare-oltar,arca-raka,cerrus-cer,compater-kompatr tj.kum,maturus-mator,sanctus-sant,vesica-besika,crus-krst itd.

Даље, ово ми личи на писмени задатак из седмог разреда основне школе, све се нешто наводи, тврди, упиње, али нешто нема резултата. Када смо већ код тога, нема нигде никаквог извора да би поткрепио тврдње, значи теоретисање, а то је супротно са начелима енциклопедије.

А сад у духу овог текста, закључак: треба нови наслов (пример:утицај романске културе на српски језик), или тако нешто. Затим литературу у руке, па навести изворе. Сасвим сам сигуран да се од овог може нешто урадити само треба мало загрејати столицу. Дакле, 87.203.98.90, помози нам у овој ситуацији, прво га напиши ћирилицом па онда даље на обраду. Ово је ипак енциклопедија ----László (talk) 02:20, 29. децембар 2006. (CET)[одговори]