Разговор:Фолкландски рат/Архива 1

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Архива 1 Архива 2

Први поднаслов

Пажња: Није Фолкландски, него ФОКЛАНДСКИ рат. Молим да се то поправи.

неутралност. Чланак није неутралан ... каже се особођење острва Јужна Џорџија (енглези га ослободили осд аргентинаца)...У целој ствари немам симпатија за Британце (тј. баш сам неутралан) јер су Фокланди нихова колонија или шта друго... Фокланди су јако близу Аргентини, бар у односу на Велику Британију... Све ми то личи када амери "ослобађају" Кувајт од Ирака, Косово од Србије и слично...--Goldfinger (разговор) 21:56, 20 октобар 2005 (CEST)

Тек сад сам приметио да на страници за разговор има нешто. Орловић је написао краћи чланак на ову тему која ме јако занима па сам одлучио да га мало проширим. Чланак још није готов. Пола га преводим, а пола пишем на основу литературе (наравно енглеске) која ми је на располагању. Ослобођење острва Јужна Џорџија је превод са енглеске Википедије. Пошто немам никакав лични однос према овом рату не би ми сметало да се овај поднаслов промени.

Иначе, не знам да ли Вам је познато, али на овим острвима не живе Аргентинци нити се на њима говори аргентински језик. Безначајна су и што се тиче природних богатстава, а и са геополитичког аспекта немају неки значај.

И за крај једна занимљивост. Прво што су Аргентинци учинили након што су окупирали Фокландска острва било је укидање правила по којем се вози левом страном. --Краљевић Марко 12:38, 19 децембар 2005 (CET)

Пилот "Супер Етандара" који је потопио "Атлантик Конвејер" је пореклом са наших простора: капетан корвете Роберто Ћуриловић (за презиме у ствари нисам сигуран - извор је на енглеском а они пишу Curilovic) кол-сајн "Тито". Извор. Незванично сам сазнао да је православац.

Занимљив линк. Убацићу га у спољашње везе. Поздрав, --Краљевић Марко 10:24, 12. октобар 2007. (CEST)[одговори]


Зар није исправније „Фолкландски рат“ --Сербијана (разговор) 00:32, 10. јануар 2013. (CET)[одговори]