Разговор с корисником:Милош/Архива3

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

Дизајн насловне стране[уреди извор]

Овакав дизајн с тим што садржај иде лијево, а остало иде на десну страну (тако се добије "енциклопедијски осјећај"). Остали језици обавезно скроз лијево, испод менија, а не на дну, испод текста као сада. Друге боје, наравно. Могу и садашње боје, али са другим распоредом (позадина никако црвена као сада)!

"Братски пројекти" на дну, али положени хоризонтално, уклонити "поглед у прошлост", "изабрани чланак" и "широм интернета", смањити "Актуелности на Википедији". --Милант 18:22, 22 Окт 2004 (CEST)

  • Ово је само предлог. Питао си ме да ти испричам како замишљам нови дизајн СрВикипедије, или да ти пошаљем слику из Photoshopa. Боље овако него да шварам неке глупости... --Милант 16:11, 24 Окт 2004 (CEST)
    • Извини на неодговарању. Прво, што се Гмаила тиче, надам се да си решио проблем (неколико пута рифреш и све је ок за који дан). Друго, нисам у овом тренутку при времену, али ћу га имати сутра-прексутра, па ћу ти одговорити. У начелу, може све, с тим што треба добро зармислити. Требало би направити страну Википедија:Дизајн насловне стране и на њој причати о дизајну и избистрити шта је све могуће, шта ваља, шта не ваља. Мислим да је то најбоље решење. (Узмимо, испоставило се да немамо потенцијала за стављање дневних вести...) --Милош 13:59, 25 Окт 2004 (CEST)

Уклоњен "Шта је Ју Комун."[уреди извор]

Обриса ју комунизам... Јутрос сам скинуо вишак и спремио се да пишем даље. Поподне оран за рад дођем... кад нема чланка... Да ли барем могу некако да дођем до онога што је било написано (не вриједи много, али шта је ту је)... Осим тога то није само мој чланак, писали су на њему многи, али сам га ја почео и ја сам једини ту сада након пола године од априла када је написано 90% онога што је у том чланку било... И није било нешто, али ми је криво што је обрисан баш ДАНАС када сам јутрос рано макнуо понешто и почео да спремам нормалан чланак! --Милант 16:17, 25 Окт 2004 (CEST)

Дубровачка књижевност[уреди извор]

  • Ја сам био уклонио дуб.књ. јер је била постављена у рангу свјетске. на дубровачкој је био написан САМО ЈЕДАН ЧЛАНАК, а на страној се налазило 20-25 писаца. Мислио сам да се неко заје*ава. Након Голијине напомене схватио сам да он жели да настави да пише ту и вратио сам дуб.књи. и рекао да би било добро да те писце, ако и све остале, распоредимо унутар старе, средње и нове књижевности. Мислио сам ако могу сви остали писци, може и тај ЈЕДАН из дубровачке.
  • Дубровачка књижевност је била тамо! у чему је проблем? Чему нови распоред? Шта је НПОВ?
  • Колико ја знам, у српском језику постоје само двије књижевности - српска и црногорска! У свему томе, на Књижевност су додате дубровачка (?) и босанска (?!?), а црногорске нема (?!?!?). --Милант 16:35, 25 Окт 2004 (CEST)
    • У праву си што се тиче црногорске књижевности. Додао сам је у списак књижевности на јужнословенским језицима. Погледај како сам поделио књижевности сада. НПОВ (тачније, NPOV) је "Neutral point of view". Мислим да онаква концепција омогућава мање трвења око тога шта је чије. Што се тиче бошњачке (није босанска него бошњачка), у питању је књижевност Словенских муслимана, односно Бошњака. Нисам ставио "српска књижевност у наслову", него "књижевности на језицима јужнословенских народа". --Милош 19:18, 25 Окт 2004 (CEST)

  • ЈА ЈЕДНОСТАВНО НЕМАМ РЕЧИ ДА ОПИШЕМ ТУ СРАМОТУ,СВИЊАРИЈУ И РУГЛО КОЈЕ ЈЕ ЗАДЕСИЛО СРПСКУ ВИКИПЕДИЈУ. НАПРОСТО ЈЕ НЕВЕРОВАТНО ДА СЕ ПРАВЕ ОД СТРАНЕ АДМИНИСТРАЦИЈЕ ТЈ. МИЛОША НЕРАЗУМНИ УСТУПЦИ ВАНДАЛСКИМ ДИВЕРЗИЈАМА УЉЕЗА И ПРОВОКАТОРА ПОЗНАТОГ ПОД ПСЕУДОНИМОМ "МИЛАНТ" КОЈИ СЕ ЈАВЉА ИЗ ХРВАТСКЕ, НА ЊЕГОВОМ USER PAGE ЛАЖНО СЕ ПРЕТСТАВЉА КАО МИЛАН ТЕШОВИЋ ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ А У ИМЕ ТОГ ТЕШОВИЋА ПИШЕ НА СРПСКОЈ ВИКИПЕДИЈИ АНТИЈЕВРЕЈСКЕ ТЕКСТОВЕ КОЈЕ КАСНИЈЕ ВРЛО ВЕРОВАТНО КОРИСТИ КАО СРЕДСТВО ЗА АНТИСРСКУ ПРОПАГАНДУ (ШАЉЕ ОКОЛО ЛИНК ДО ЧЛАНКА). ЦИНИЗАМ И ПОКВАРЕНОСТ НАЈГОРЕ ВРСТЕ.

РЕВИЗИЈА КОЈУ ЈЕ УРАДИО МИЛОШ НА КЊИЖЕВНОСТИ УПРАВО ЈЕ ОНО ШТО ЈЕ ХТЕО И МИЛАНТ А ТО ЈЕ ДА СЕ СКЛОНИ ЦИТАТ НАТКА НОДИЛА - КОЈЕГ ЈЕ ОН ВАНДАЛСКИ ОБРИСАО !!!

ШТА ДА КАЖЕМ, ЦИРКУС ПРАВИ !!

ГОЛИЈА.

  • Добро, какав цитат је у питању? Ја нисам видео цитат... Врати оно што си мислио. Што се тиче оног антисемтитског текста, ако Милан баш хоће да пише о југословенском комунизму, мораће само да избаци антисемитске делове и да текст приближи NPOV-у, тј. да текст буде написан у NPOV облику. Текст се налази у његовом именском простору. --Милош 21:46, 25 Окт 2004 (CEST)
  • Преко тога, Милан се јавља дефинитивно из Црне Горе јер на домену @cg.yu (што могу да потврдим јер имам његову електронску адресу) се не може имати налог осим ако Милан уредно не зове из Хрватске да би дошао на Интернет. Можеш га оптужити да је, евентуално, зеленаш, али не и да живи негде ван Црне Горе. --Милош 21:46, 25 Окт 2004 (CEST)
  • Антијеврејски и слични текстови неће више постојати у званичном именском простору српске Википедије, већ ће бити брисани. Са друге стране, оно што се налази у именском простору корисника није "званичан" став српске Википедије, тако да се на том месту могу наћи и сви други текстови који нису у складу са законима САД (или Канаде, односно, где је већ стационирана Википедија). --Милош 21:46, 25 Окт 2004 (CEST)
  • Преко тога, стварно ми се чини да је већи проблем код Милана то што је вероватно млад и још увек се није у потпуности пронашао у ономе што ради. А не да је неки смишљени провокатор. --Милош 21:46, 25 Окт 2004 (CEST)
  • КЊИЖЕВНОСТ НЕКА СЕ ВРАТИ НА СТАЊЕ КАКВО ЈЕ БИЛО ПРЕ ПРВЕ МИЛАН(т)ОВЕ ПРОМЕНЕ (СТАЊЕ НА ДАН 1.ОКТОБАР) У КОЈОЈ ЈЕ ВАНДАЛСКИ ОБРИСАО НАТКА НОДИЛА И ДУБРОВАЧКУ КЊИЖЕВНОСТ. НИКАКО НЕ БИ ТРЕБАЛО РАДИ ПРИНЦИИПА И ПРИМЕРА ДА СЕ ПРАВЕ КОМПРОМИСИ И УСТУПЦИ ДИВЕРЗАНТСКИМ УЦЕНАМА И ВАНДАЛИЗМУ И ТО ОСОБАМА КОЈЕ ШИРЕ АНТИЈЕВРЕЈСКУ ПРОПАГАНДУ. МИЛОШЕ, РАЗМИСЛИ О ТОМЕ.УМЕСТО ДА ГА САНКЦИОНИШЕШ ТИ МУ ИДЕШ НИЗ ДЛАКУ.

И НЕКА И ОСТАЛИ АКТИВНИ УЧЕСНИЦИ ДАЈУ СВОЈЕ МИШЊЕЊЕ.

ГОЛИЈА.

ВИДИ ОНДА НА WWW.RIPE.NET КО МУ ЈЕ ПРОВАЈДЕР.

ГОЛИЈА


  • Голија ти одлучи:
    • Моја задња верзија: дубровачка књижевност је на самој страни књижевност, али без цитата!
    • Оно што ја сво вријеме тражим: на књижевност линк према дубровачкој, као и према старој, средњој и новој српској књижевности, као и према античкој књижевности, ако и према бароку, романтизму реализму, модерни... А на страници унутар тог линка тај цитат и она четири писца!
    • Садашње стање: она ревизија коју је Милош направио са јужнословенским језицима!
    • Ја се надам да се и Милош слаже, јер у супротном, ова моја изјава је бахато понашање!
    • Надам се да сам фер, Голија! Иако сам ти ја ово раније причао, сада ти поново пишем, али у другом "облику"... Осим тога мислим да моје постове ниси читао у потпуности!
  • Текст о ЈУ комунизму је прва ствар коју сам написао на Википедији. Тада ми није ни пало напамет да ћу наставити свој рад на Википедији (добро, можда сам маалооо размишљао о томе). Тај текст је написан оприлике и набрзака. Касније су многи дописивали по нешто, овакво или онакво... Док сам ја био на Википедији нико се није жалио на тај текст, а да сам ја то видио (а врло је могуће да нисам, не знам). Међутим ја сам био дуго одсутан, а до времена када сам се вратио, текст је више пута брисан и враћан и пар пута мијењан.
    • Мени је прије свега био криво јер сам имао утисак да се то брише зато што се то сматра фашистичким, и да Хитлер није побио 3 милиона Јевреја (иако је побио и толико наших...) данас нико не би обратио пажњу на овај текст. Било ми је криво што људи са Википедије болују од анти-неофашистичког синдрома.
      • Овај сидром је јако сличан једном америчком синдрому - када црнац опсује бјелца, каже се да је неваспитан, а када је обрнуто онда је тај бјелац расиста! Што би рекао Edward Norton у 25th Hour: Ропство је укинуто прије 137 година - "...get the fuck on with your lives"!
    • Молим те погледај та два IP броја - једним је започета моја корисничка страница, а другим је писан један мој одговор на разговору о мојој корисничкој страници. Мени www.ripe.net на први каже internetcg.net а на други internet.cg.yu ! Међутим не видим разлог зашто би Голија помињао Ripe, осим ако је погрешно укуцао IP адресу па стварно мисли да сам ја у Хрватској... --Милант 23:39, 25 Окт 2004 (CEST)

Миланов провајдер[уреди извор]

  • Ко је Миланов провајдер можеш видети овде. У питању је управо упит на RIPE базу. (Ја стварно не знам како сте ви то гледали RIPE базу када сте добијали нешто друго. Оно претходно је обрисано, пошто није дозвољено да се држи јавно.) --Милош 00:12, 26 Окт 2004 (CEST)
  • Остало ћу касније. --Милош 00:12, 26 Окт 2004 (CEST)
    • Тек сад сам видио да су то све Голијини чланци! Свеједно би било љепше да је поставио ЛИНКОВЕ према свим тим чланцима на "Администратори", рекао да су његови, да крше АП и да су за брисање. --Милант 13:49, 26 Окт 2004 (CEST)
  • Могао сам и предпоставити да ће се водити оваква полемика око Милана пре него шта сам дошао овде. Милан не би требао себе толико истицати у први план. Схватам његову намеру за истицањем и доказивањем. А управо је он тај, који не поштује неутралну тачку гледишта. Милане, смири мало доживљаје.Милоше, да ли си прочитао у целини обај текст који сам написао у вези са неутралном тачком гледишта, јер ми се чини да га скоро нико овде није ни прочитао, а поготову ти, јер се тамо спомињеш. Чудно ми је, што ниси одговорио. Велики поздрав Pokrajac