Разговор с корисником:Ђорђе Д. Божовић/Архива 2

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

ОВА СТРАНИЦА ЈЕ АРХИВА, НЕМОЈТЕ ЈЕ МИЈЕЊАТИ!

Ова страница са архивираним разговором отприлике покрива поруке послате између октобра и децембра 2005-те године.

Ако желите нешто да ми кажете, то можете да учините на мојој главној страници за разговор, а не овдје. Хвала.

en.Wikibooks[уреди извор]

Hello, you have recently uploaded file b:en:Image:Montenegrin flag.png to English Wikibooks. There is no licence information, haven't you read information at Upload site? Besides, I think you shouldn't upload such things to Wikibooks - there certainly is an Montenegrian flag at Wikimedia Commons. When you insert an image, you can specify it's size so there's no need to upload miniatures. Derbeth


Знам да немају интервики ка пољском, а јесу са пољске и приметио сам да си додао на та два чланка. Само мислим да је то беспотребно додавати пошто ја додам српски на пољску и на ен-вики, а постоје интервики ботови који то раде и у року од 3-4 дана; додају интервики на већину чланака које поставим, тако да ми додавање интервикија ка пољском само представља беспотребно губљење времена --Јованвб 20:21, 15 октобар 2005 (CEST)

Космичка кугла[уреди извор]

Шта да ти причам, на повратку из Мећарника или Мећавника где нас је Кустурица прикла за по 160 динара а половина објекта је "забрањен пролаз" дођемо до те брвнаре-музеја. Ту била нека екскурзија, одрасли, један аутобус. Ту била једна млада девојка, фантастичан је утисак оставила на мене, дефакто туристички водич која је прелепо причала о целој ствари. Веома објективно и колико се може документовано. Фасцинирало ме је њено знање и њен став. Следеће ноћи то је све за час изгорело. Прича се да су мештани или неко од мештана ту мало помогао, каж били љубоморни, али не знам шта је став полиције, о томе се више није чуло. Ја сам ти 50% са Таре - Митровац, тамо се мотам јако дуго и о Креманцима и онима из Биоске баш и нисам чуо лепе ствари али не зато што су они такви већ што су били на главном пута за Дубровник. И онда знаш пролазе војске, каравани, новац се врти има ту онда свачега. Док су остали са Таре нпр Заовљацни много "бољи" јер се ето нису мешали... За Тарабиће сам чио да су чудаци, да не воле да се мешају са странцима, да су доста затворени у себе. Али све су то приче из треће руке... --Goldfinger (разговор) 22:25, 15 октобар 2005 (CEST)

Што ми смањи слику Панорама Тарабића, баш је лепа, ја бих ону горњу брисао а ову бих баш с краја на крај...

Али да те питам, замолим нешто вађније. А.Динчића сам унапредио у бирократу али када одем на страну администратора поред њега и даље пише само админ...Ајд посаветуј ме ?!

слажем се ради што мислиш да треба, у томе је лепота Википедије. Сервус ти је стари римски поздрав (ја сам твој роб... тако нешто) а јо напот киванок значи баш тим редом добар дан желим. Сервус је фамилијарно а ово ти је отменије, проколарно.

Хеј, имам и фотографију једног од Тарабића али не знам који... је шаљем је на Википедију а ти је укључи ако мислиш да је ок Зове се Tarabic.jpg --Goldfinger (разговор) 23:00, 15 октобар 2005 (CEST)

Шта је ово???[уреди извор]

Златиборска википедија - Добро Ђорђрђе докле ћеш да нам правиш срања са тим стварима. Једном си покушао па си као престао, сачекао да постанеш бирократа па сад опет почињеш са тим срањима. Ако хоћеш да правиш својеу википедију купи лепо место на неком серверу па ради шта ти је воља а не овде. Ово је енциклопедија а не неко игралиште па да свако лупа глупости. Замисли да ја сад почнем да правим врњачкобањску википедију па дунго панчевачку итд... --Јованвб 11:54, 5 новембар 2005 (CET)


Ђорђе ево извини због мог недоличног понашања али стварно сам се изнервирао због овога што си урадио. Мислим да википедија треба да постоји само за посебне језике а златиборски то није већ је само дијалекат. Ево имаш на википедији Портал:Златибор ту можеш да пишеш о свему што би писао и на златиборској википедији и не само на порталу већ и на целој српској википедији. Нема проблема да пишеш златиборским дијалектом мислим да то никоме неће сметати. У праву си да на овој википедији нема никаквих срања са твоје стране мислим да си уствари много допринео само мислим да би требао да останеш на српској википедији а не да осниваш посебну златиборску. Извини још једном због моје поруке, то је било "вруће главе" и сада би порука сасвим другачије звучала. Још једном извини --Јованвб 14:35, 6 новембар 2005 (CET)


Ђорђе одлично. Златиборски говор или Златиборски дијалекат заиста постоји и треба да настане чланак о томе. А мислим и да је овај шаблон "златиборски говор" у реду и надам се да никоме неће да смета. Пробаћу да утичем на милоша и остале да промене мишљење о теби. Стварно ми је жао што је дошло до онолике пометње --Јованвб 21:01, 6 новембар 2005 (CET)

Ђорђе ајде молим те ако можеш да дођеш на ИРЦ. Сервер irc.freenode.net канал #wikipedia-sr. --Саша Стефановић ® # 23:03, 10 новембар 2005 (CET)

Ђоле, не капирам зашто бришеш ове повезнице са твог предлога главне стране. Ако мислиш да овим повезницама није место тамо, онда зашто не обришеш и хр? Ако овде стоје само Википедије са преко 10000 чланака, у реду, али требамо испоштовати принцип истоветности ових језика са српским. Требају имати посебан статус, као и на скорашњим изменама тренутно. Шаблон са јужнословенским језицима само попуњава лоше искоришћен простор и потпуно је беспотребан. --Покрајац|разговор 19:03, 13 новембар 2005 (CET)

Пар речи од мене[уреди извор]

Претходних дана сам хтео нешто више да кажем поводом односа заједнице према теби, али сам био ем болестан, ем поприлично заузет радом на стварању локалног огранка Викимедије. Па, ево сада која реченица... --Милош Ранчић (разговор) 19:45, 16 новембар 2005 (CET)

Лично се не слажем, што сам и навео, са ма каквим гласањем о томе да се ти изопштиш из заједнице. Филип је 90% мојих ставова написао пре мене, па само само рекао да се слажем са њим и нисам превише детаљисао. Лично се не слажем нити са каквом "казном", пошто не видим ко има (уопште) легитимет да неког другог кажњава. Подразумева се да се не слажем са исправљањем твог речника под изговором да је хрваштина. --Милош Ранчић (разговор) 19:45, 16 новембар 2005 (CET)

Што се тиче твојих златиборских испада по Мети и енглеској Википедији, мени ниси био највећи проблем ти, па чак ни Марк, већ заједница која не уме да разреши једну тако очигледну ствар (тј. уме, али са огромном муком). Знам у ком смислу ти хоћеш да правиш златиборску Википедију и знам да ти је једини начин за то био да доказујеш да постоји златиборски језик. Могао си то на неке друге начине, а можеш још увек. Имаш врло шаролик избор очувања златиборске културе и анимирања Златибораца за рад на Википедији и сличним пројектима. А то укуључује и могућност да ти ми дамо простор на нашем серверу. --Милош Ранчић (разговор) 19:45, 16 новембар 2005 (CET)

Једино што сматрам да си сам превидео, а тиме се нашао у ситуацији у којој си одлучио да демонстративно престанеш да доприносиш српској Википедији, јесу негативна осећања која си изазвао људима својим радом без размишљања о последицама. У тој ситуацији ја могу да хоћу шта год и на који год начин да мислим да неке ствари нису исправне (укључујући и гласање које је покренуо Вандал), али је очигледно да су важни чланови наше заједнице поприлично иритирани твојим понашањем. --Милош Ранчић (разговор) 19:45, 16 новембар 2005 (CET)

По питању твог рада овде, лично сматрам да си користан члан заједнице и да си донео доста квалитетних чланака. Мислим да чак можеш поприлично тога да добијеш у очувању културе свог краја... --Милош Ранчић (разговор) 19:45, 16 новембар 2005 (CET)

Какогод, на теби је да одлучиш да ли желиш да наставиш са конструктивним радом или би ипак да се још мало дуриш ;) --Милош Ранчић (разговор) 19:45, 16 новембар 2005 (CET)


Никад не би одобрили златиборску Википедију да сам рекао да је златиборски дијалекат српског. Мада ми више и није толико стало до тога...

Не волим да се мој језик критикује, јер знам да сам увијек у праву бар што се тиче тога. Нигдје у текстовима које ја напишем нећеш наћи било какву граматичку или правописну грешку, сем ако сам коју намјерно направио (нпр. ако сам узео слободу да напишем међед умјесто медвед и сл., али зна се у каквим приликама се такве намјерне грешке могу наћи). Тврдити да је мој говор хрваштина још је апсурдније. Иако хрватски говорим перфектно (мада ме је увијек бунило да ли је на хрватском правилније написати đ или dj, пошто они сваки мјесец мијењају правила и свако пише како му се ћефне - то ме неодољиво подсјећа на Вуков опис стања у српском језику почетком XIX вијека које је дао у предговору „Српском рјечнику“), сасвим лијепо умијем да разграничим књижевни српски од књижевног хрватског (намјерно кажем књижевни, јер се неки српски народни говори често поклапају са оним што се сматра хрватским, и обрнуто). Мени је иначе екавштина матерњи изговор (матерњим језиком/изговором/дијалектом... ја сматрам онај језик/изговор/дијалекат... који први научиш као мало дијете, али још важније, онај на коме размишљаш - моје мисли су углавном екавске)... Е, управо зато што сам ја учио и српски ијекавски и књижевни хрватски, а српски екавски ми је матерњи, умијем да направим разлику између свега тога (и зато ја, на примјер, боље говорим ијекавски од Миланта, који је рођени ијекавац, јер ја знам да донети (заменити, делити...) на ијекавском гласи донијети (замијенити, дијелити...), јер је тај слог дуг, али Милант, пошто као и сви рођени ијекавци тај слог изговара као је, он и пише донјети (замјенити, дјелити) - то сам видио овдје).

Радећи јуче и данас на прекуцавању чланка Златибор на латиницу, како бих га поставио на српскохрватску Википедију, и превођењу на хрватски и бошњачки језик, како бих га послије поставио на те двије Википедије, примијетио сам неке ствари које би требало да се исправе или додају. Међутим, онда се сјетим шта сам одлучио и кажем себи то ћу урадити једног дана кад се вратим на српску Википедију. Такође сам видио и неке ствари са тих трију Википедија које бисмо и ми могли да имамо (попут овога), али онда се опет сјетим да сам рекао да нећу да доприносим заједници у којој ме омаловажавају.

Ја јесам крив због тога на енглеској Википедији и Мети. Да ја то нисам радио, а да је неко други тражио нпр. сријемску Википедију, ја бих тог корисника жестоко замрзио и одбацио, а његове испаде бих се трудио што прије и што жустрије да спријечим. Међутим, кад се сам налазим у таквој ситуацији, вјеруј ми, није ми свеједно. Оно први пут у јулу је стварно било зајебавање, не знам ни сам зашто сам то радио. Али ово сад је иза себе имало неке узвишеније циљеве, зато су се и други прихватили рада на томе (они ништа нису знали о ономе прије, али сад је Никола љут на мене, јер сам га ја замолио да ми учини услугу, а упао је у многе расправе са неким другим корисницима).

Тренутно покушавам да добијем ZlatiborWiki на Викиградовима (по приједлогу Николе Смоленског), али ни то ми баш не иде најбоље (и тамо се зна за оно на енглеској Википедији и Мети, па ми људи једноставно не вјерују). У скорије вријеме ћу почети да преводим чланке одавде на енглеску Википедију, и све ми се нешто чини да ћу муке имати и са покушавањем постављања пријевода чланка златиборски говор.

Вратићу се на српску Википедију (мислим да су два дана самоприсилног одсуства довољно велика казна којом сам сам себе казнио). Овим дурењем ни ја ни српска википедијанска заједница не добијамо ништа. Тако да ће већ за дан-два овдје осванути нови чланак: Јован Мићић (он који је апсолутистички управљао Златибором и околином у XIX вијеку и заслужан је за оснивање и развој Чајетине, а био је веома угледна личност у тадашњем српском џет-сету, био је лични пријатељ Милоша Обреновића, побратим Смаил-аге Ченгића, познаник Петра Петровића Његоша и Вука Караџића, страх и трепет за ужичке Турке како су га многи локални историчари описивали, у сродству је са Наташом Мићић, првом женом која се нашла у служби предсједника Републике Србије - изгледа да су његови гени баш утицали на њу, као и на Петра Мићића, предсједника чајетинске општине који је својевремено изразио жељу код краља Александра Обреновића да Златибор постане туристички крај, и доста допринео развоју туризма, без ког се данас не би ни знало за Златибор, нити би многи Златиборци имали од чега да живе). Ех, та историја... Још нисам завршио чланак Историја Златибора ни појединачне чланке из разних периода златиборске историје... --Ђорђе Д. Божовић 22:58, 16 новембар 2005 (CET)

Хвала.--Ђорђе Д. Божовић 23:58, 17 новембар 2005 (CET)

Дакле...[уреди извор]

Замолио сам Анђелу да ти отвори Викиград. Сутра ћу детаљније о свему. --Милош Ранчић (разговор) 21:26, 17 новембар 2005 (CET)

Примијетио сам, и помислио сам да си ти или неко други мало помогао. Хвала. --Ђорђе Д. Божовић 23:58, 17 новембар 2005 (CET)

О порталу[уреди извор]

Портал је супер само сад немам времена да га допњавам. ја сам на пример почео да радим на чланку Ужичка гимназија па би на пример то могао да ставиш у занимљивости, као то је једна од најстаријих гимназија у Србији бла, бла, бла... Иначе могао би некада са сиђеш са Златибора да се упознамо. Јел долазиш на састанак 3. децембра у Београд? поздрав --Милан Јелисавчић 16:39, 21 новембар 2005 (CET)

Ајде на ...[уреди извор]

... ИРЦ. --Саша Стефановић ® # 23:31, 24 новембар 2005 (CET)


Уредничка лента[уреди извор]

Пошто си на корисничкој страници замолио да је нико не мења, из поштовања ти предлажем да ти ставиш ”Уредничку ленту” којом се обележавају сви уредници Википедије српског језика. Горан Анђелковић (〠ꒌ) 10:46, 25 новембар 2005 (CET)

Споменица[уреди извор]

Хвала ти много, заиста су одличне споменице. --Саша Стефановић ® # 02:33, 27 новембар 2005 (CET)

Хвала још једаред за лиценцу --Саша Стефановић ® # 02:43, 27 новембар 2005 (CET)

Златиборка[уреди извор]

"Добио си Сребрну Златиборку за изванредан рад на чланцима о Војводини. Архивирај страницу!"

Хвала, али како мислиш да архивирам? PANONIAN (разговор) 02:34, 27 новембар 2005 (CET)

  • Ђорђе хвала за лиценцу. Трудићу се да споменице додељујем у складу са одредбама које си поставио --Јованвб 12:44, 27 новембар 2005 (CET)
    • Ђоле, хвала ти за Златиборку, тј. за то што си приметио мој чланак о Врбици. Нешто неће лепо да ми се отвори корисничка страна... --Покрајац |разговор| 15:18, 27 новембар 2005 (CET)
      • Драги Ђорђе, мени је велика част да сам добио лиценцу на Златиборке. Трудићу се да поштујем одредбе о додељивању Златиборки. Сматрам да је идеја о оваквим споменицама одлична и у потпуности је подржавам. Упућености ради, превео сам неколико чланака о србији на више језика. Да не бих самом себи додељивљо Златиборке, препуштам то твојој слободној вољи. Горан Анђелковић (〠ꒌ) 09:20, 28 новембар 2005 (CET)

Покрајчева признања[уреди извор]

Додељујем ти своја признања за Вредно деловање и за Толеранцију. Споменице сам додај на корисничку страну, као и категорију "Покрајчева признања|Ђ". --Покрајац |разговор| 15:45, 27 новембар 2005 (CET)

Хвала за лиценцу. Надан се да ћу имати разлога искористити је на прави начин. --Покрајац |разговор| 17:58, 27 новембар 2005 (CET)

Хвала...[уреди извор]

... на честиткама. Заправо, ако ћемо технички да посматрамо, још немам 18, јер сам се родио у пола 5 поподне, али то и није толико битно... Важно да је данас тај дан... Ех, што се више не слави ;) Хвала још једном. --Дунго ۞ 00:38, 29 новембар 2005 (CET)

HVALA TI ĐORĐE. DRAGO MI JE DA SAM POSTALA ČLAN OVOG DIVNOG PROJEKTA... IMATI ENCIKLOPEDIJU DOSTUPNU NA INTERNETU I TO BESPLATNU... TO JE VEĆ NEŠTO. PLUS, ŠTO SE MOŽE SARAĐIVATI I POMOČI DRUGIMA I ONI TEBI... ŠTA TRAŽITI VIŠE.

POZDRAV, SAŠKA83