Gloomhaven (igra)

С Википедије, слободне енциклопедије

Gloomhaven
Gloomhaven
Дизајнер(и)Isaac Childres
Издавач(и)Cephalofair Games
Датум издавања2017. год.; пре 7 година (2017)
Жанр(ови)Strategija
Играчи1-4
Време поставке5 minuta
Време играња90-120 minuta
Насумичка шансаsrednja

Gloomhaven je strateško-tematska društvena igra taktičke borbe na tabli za do četiri igrača koji se ne bore međusobno, već protiv same igre, sa preko 100 aktuelnih misija.

Igrači su lutajući avanturisti sa posebnim setom veština koji su napustili sigurnost grada Gloomhaven zbog različitih razloga i upustili se u avanturu istraživanja mračnih šuma, planinskih pećina, ruševina i zaboravljenih kripti.[1]

Opis i pravila[уреди | уреди извор]

Sama igra se svodi na niz taktičkih borbi na tabli, gde igraač i njegova družina (do 4 igrača) igraju protiv igre, koja će upravljati sa negativcima. Kada dođe potez na vas, spustićete 2 karte. Jedna će pokazivati inicijativu i određivati redosled odigravanja, dok će druga karta zapravo pokazivati šta želite da odigrate. Tokom vremena, vaši junaci će postati sve jači. Otključaćete nove kartice i imaćete nove veštine. Usput ćete naći nove predmete koji će vam pomoći u vašim istraživanjima.[2] Igrači sami donose odluke šta će da rade, a priča i tok igre se dalje razvijaju na osnovu tih odluka.

Do sad su dodate dve ekspanije:

  • Gloomhaven: Forgotten Circles - pored ostalog uključuje jednu novu klasu i 20 novih scenarija.
  • Gloomhaven: Jaws of the Lion - manje kompleksna i jednostavnija postavka koja je ujedno i lakša za igranje.[3]

Reference[уреди | уреди извор]

Spoljašnje veze[уреди | уреди извор]

Polygon