Википедија:Датотеке за брисање/заглавље

С Википедије, слободне енциклопедије

Датотеке за брисање (ДзБ) место је где се спорне или непотребне слике и друге медијске датотеке предлажу за брисање. Датотека испуњава услове за брисање и уклањање са страница након 7 дана од предлагања, ако је постигнут консензус за то или нису постављени приговори на брисање и уклањање. Цитат из критеријума за коришћење неслободног садржаја: „Корисници који желе да укључе или задрже неслободан садржај дужни су да пруже ваљано образложење. Они који желе да га уклоне или избришу не морају показати немогућност стварања истог”.

Овде можете предложити застареле датотеке (замењене бољом верзијом), датотеке-сирочади (које се не користе ни на једној страници), неенциклопедијске датотеке, оне са ниским квалитетом, оне које потенцијално крше ауторска права, вероватно неслободне (датотеке означене слободном лиценцом које личе на датотеке заштићене ауторским правима), које кршење критеријуме за коришћење неслободних датотека, с погрешном лиценцом или статусом ауторских права, те оне погрешно тврђене као властите датотеке.

Да бисте затражили опозив брисања, прво се обратите администратору који је избрисао датотеку. Ако не можете да решите проблем са тим администратором, поново покрените дискусију овде.

Погледајте и:
Отворите дискусију

Номинације