Википедија:Уживо/недеља, 9. октобар 2011.

С Википедије, слободне енциклопедије

Ружан дан нас није спречио да и данас одржимо састанак у Дому омладине. Поготово што је за данас постојао неки дневни ред. У сваком случају, после мене, убрзо се појавио Горан, а за њим и Ана. Касније су дошли и Влада и Никола, а на крају нам се придружио Милош.

Најпре смо причали о новостима у животима присутних — како стојимо са студијама, пословима, здрављем и слично. Горан нам је причао своја искуства везана за здравствене установе у Србији, затим смо дискутовали о недавном чланку у часопису Таблоид, па нам је један од присутних предочио искуства са скорашњег пута у Египат, а затим смо причали о смартфоновима. Никола се интересовао за Анин мастер рад, а причали смо о новим запослењима и пресељењима у Београд(у). Причали смо и о изговорима популарних програмских језика (џавајава и пајтон), о Ромима, о Тарзанији, Њузу и сличним сајтовима, о примеру старосрпског језика...

Затим је било речи о томе шта се све ради по српским домовима здравља, чудним терапијама које се тамо могу наћи и о плацебо ефекту при лечењу разних обољења и обољења. Нешто су причали и о неким лековима, али их ништа нисам разумео. А у једном тренутку су споменули и ретарде (као тип лекова). Како смо били принуђени да крадемо нечији бежични нет, повели смо причу о томе колико је сигурно красти туђи интернет, тј. шта све власник рутера може да сазна о онима који краду тај нет... Чак је и Никола скинуо програмчић за снифовање мреже, којим је видео сав саобраћај нас који смо били повезани на интернет у том тренутку. Горан је предложио да се направи инфографик пресека стања Википедије на српском језику, у коме би јасно и на сликовит начин биле представљене одређене чињенице о Википедији (а посебно процентуални односи области којима чланци припадају).

У другом делу састанка уследеле су мало озбиљније приче. Конкретно, причали смо о Викимедији Србије – текућа дешавања, текући и предстојећи пројекти, шта треба урадити поводом скорог доласка Тинга у Београд, да ли и како запослити извесног човека, шта радити са одређеним људима итд. У детаље нећу улазити из очигледних разлога.

Са неких петнаестак минута "закашњења", завршили смо састанак и полако се разбежали (додуше, Ана и Влада су отишли доста раније, и то на палачинке), покушавајући да при том не покиснемо. --филип @ 13:38, 13. октобар 2011. (CEST)[одговори]