Конгресни биро

С Википедије, слободне енциклопедије

Конгресни биро је компанија која се професионално бави рекламирањем туристичких дестинација и представља је као сложену структуру светског туристичког тржишта у циљу повећања протока посетилаца и привлачења улагања у развој регије.[1]

Сарадња и финансирање[уреди | уреди извор]

Конгресни бирои су независне, непрофитне организације које се финансирају из пореза и чланарина и ангажоване су на реализацији дугорочног маркетиншког програма за развој туризма у региону.

Конгресни биро увек ради са: хотелима, хостелима, ресторанима, кафићима, музејима, забавним установама, транспортним компанијама, екскурзионим бироима, информационим центрима, сувенирницама, туристичким агенцијама, конференцијским центрима, итд. На интернет страницама организација пружају се информације о њиховој властитој дестинацији, као и о туристичкој инфраструктури региона.[2]

Активности[уреди | уреди извор]

Циљеви маркетиншке активности конгресних бироа често делују не само на националном него и на глобалном нивоу, а мали градови се могу разматрати не само у контексту одређене државе, већ и као засебне независне јединице на туристичком тржишту света. Ово је олакшано низом циљева: информисање друштва; пружање информација о угоститељству, смештају, забави, превозу, као и о музејима, историјским и архитектонским споменицима, уметности, култури итд.; Пружање објективних потпуних информација о услугама и именовању објеката; развој националног туристичког сектора.

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Управлінський механізм розвитку туристської дестинації”. tourlib.net. Приступљено 2019-05-23. 
  2. ^ „Destination Marketing Organizations Need to Stay Social”. Stikky Media (на језику: енглески). 2011-02-02. Приступљено 2019-05-23.