Корисник:Stevannrt8620/песак

С Википедије, слободне енциклопедије

Manny Khoshbin je (рођен 14. Јануара 1971.) инвеститор, бизнисмен и колекционар. Он је председник и извршни директор компаније Khoshbin са седиштем у Калифорнији. Поседује YouTube канал и колекцију супер аутомобила, а његова имовина се процењује на 80 милиона долара.

Биографија[уреди | уреди извор]

Khoshbin је рођен 14. јануара 1971. Он је пореклом из Ирана и тамо је провео већи део свог детињства са четворо браће и сестара. Због тога је његова породица емигрирала у Калифорнију, Сједињене Државе, 1985. Имао је само 14 година када су се преселили. Са 16 година, док је био у средњој школи, добио је први посао у Santa Ana. Касније је куповао и продавао суво воће да би додатно зарадио. Он је убрзо почео да тражи друге послове, да би на крају нашао посао у маркетиншкој фирми. Убрзо након уласка у компанију, постао је један од њихових најбољих продаваца.

Почеци каријере[уреди | уреди извор]

Одлучио је да покрене сопствени бизнис, али је убрзо угашен. Године 1991. искористио је сву своју уштеђевину да купи бензинску пумпу по сниженој цени од породичног пријатеља. Међутим, испоставило се да је то била превара, а он је банкротирао.Мени се опоравио годину дана касније. Постао је брокер и председник компаније Century West Financial.[1] Компанија за некретнине је добро пословала, а Khoshbin је тамо радио више од шест година.Године 1998. бизнисмен у успону радио је као брокер за Fidelity National Funding.[2] Такође је постао председник те компаније. Године 2005. постао је председник свог можда најуспешнијег подухвата Khoshbin Company.[3]

Даљи успех[уреди | уреди извор]

Компанија Khoshbin је наставила да поседује и управља преко 55.500 квадратних метара некретнина које доносе приход. Овим је Manny одлучио да напусти Fidelity National Funding 2008. године.Почео је да се бави издаваштвом, а „Manny Khoshbin’s Contrarian PlayBook” је његово прво објављено дело. Објављен је 2011. Khoshbin је постао извршни директор интернет издавачке компаније Fuzul.[4] Његов најновији подухват је оснивање Contrarian Academy, курса за инвеститоре за комерцијалне некретнине. Он поставља на свој YouTube канал од 2015. Његов садржај се углавном односи на његову колекцију аутомобила и раскошан начин живота. Тренутно има 1,43 милиона претплатника.[5]

Зарада[уреди | уреди извор]

На његовом налогу на YouTube-у процењује се да Khoshbin зарађује до 247.000 долара сваке године од реклама. Додатно зарађује и од спонзорских уговора. Међутим, са сигурношћу се може рећи да ово није његов примарни извор прихода.Khoshbin тренутно води три компаније: Fuzul, Khoshbin Компанија и Contrarian Академија. Он добија хонораре од своје три објављене књиге. Уз то, његова нето вредност се процењује на око 80 милиона долара.

Лични живот[уреди | уреди извор]

Manny Khoshbin се оженио Leyla Milani 2011. Имају двоје деце Enzo и Priscilla. Њихов дом се налази у Калифорнији. Садржи Manny-јеву страствену колекцију супераутомобила и сатова. Има шест луксузних сатова, а његови аутомобили вреде преко 30 милиона долара.

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Home | Century West "Financial Solutions". Century West (на језику: енглески). Приступљено 2022-05-15. 
  2. ^ „Fidelity National Financial - Home”. fnf.com. Приступљено 2022-05-15. 
  3. ^ „Home”. Khoshbin Company (на језику: енглески). Приступљено 2022-05-15. 
  4. ^ „Fuzul”. Fuzul (на језику: енглески). Приступљено 2022-05-15. 
  5. ^ „Contrarian Academy - Apply Now”. Contrarian Academy (на језику: енглески). Приступљено 2022-05-15. 

Литература[уреди | уреди извор]