Разговор о шаблону:Добродошлица/Архива 1

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Архива 1 Архива 2

Добродошлица?

По угледу на енглеску Википедију, само мало проширен поздрав за новопридошле, који ће им помоћи приликом старта и показати да има ко да брине о Википедији и о њима. Све сугестије и преправке су добродошле. Мислим да треба додавати и корисницима са ип адресом, што би их можда подстакло да се прикључе нашој малој заједници, а да је мала јесте :).Небојша Бозало 15:21, 3 Јан 2005 (CET)

Еј, вас двојица (Покрајац и Саша), ај да не морамо због глупости да уводимо 3РР. Шта има везе ако стоје везе ка хрватској и бошњачкој Википедији на добродошлици? Тиме само показујемо добру ствар придошлицама, а то је да нисмо ксенофоби. --Милош Ранчић (разговор) 00:53, 6 август 2005 (CEST)
Иначе, добро нам дошао опет, Покрајче ;) --Милош Ранчић (разговор) 00:53, 6 август 2005 (CEST)

Па то и ја упорно покушавам објаснити. Хвала на добродошлици. Нигде нисам ни отишао… Ја сам овде увек био…:) --Покрајац|разговор 01:06, 6 август 2005 (CEST)

Шта је то 3РР, јел то нека добра ствар ? --Саша Стефановић ® ¿ 01:11, 6 август 2005 (CEST)

А да додам и сх Википедију?:) --Покрајац|разговор 01:23, 6 август 2005 (CEST)

Ако ће да остане овако како је тренутно ја се слажем. --Саша Стефановић ® ¿ 01:24, 6 август 2005 (CEST)

Па ћу да чекам да одеш у босну опет да вратим на старо , шалим се наравно, али мислим стварно да је глупо да се препиремо око овога, а још глупље је да остане овако како је сада , --Саша Стефановић ® ¿ 01:26, 6 август 2005 (CEST)
Покрајац замолио бих те да оставиш како је било јер смо се нешто договорили јуче. Линкови није српска реч, договорено је да буде повезница. Ако се повезују БС и ХР онда се требају повезати и остале Википедије. --Саша Стефановић ® ¿ 22:06, 6 август 2005 (CEST)

Ја сам остао при ставу да би требебале остати само не Википедије које су сличне нашим: БС, ХР па чак и СХ. Глупо је ставити и ЕН, ФР итд. Ја ништа нисам рекао јуче после твоје измене. Уосталом, чет конверзације су неверодостојне јер се нигде не гарантује шта се тамо причало и договарало. Ставићу БС, ХР и СХ. --Покрајац|разговор 22:18, 6 август 2005 (CEST)

Дајте бре, будимо реални. Са СХ вики не може НИШТА да се покупи, а мало је нетолерантно да се држимо САМО БС и ХР. Два против једног. --Дунго (р) 22:21, 6 август 2005 (CEST)

Па Покрајац не знам да ли знаш да бројиш. Дунго и ја смо ДВА а ти си ЈЕДАН. --Саша Стефановић ® ¿ 22:25, 6 август 2005 (CEST)

Знам да бројим. Милош је исто написао шта мисли. Ја остајем при свом. --Покрајац|разговор 22:27, 6 август 2005 (CEST)

Треба отворити глсање о томе како треба изгледати овај шаблон. Ако се о изгледу овог шаблона не одлучи консензусом, рат измена неће стати. --Покрајац|разговор 22:53, 6 август 2005 (CEST)

Чекај, да ли то Милош је исто написао шта мисли. значи да је његова последња?!? Мислим да је гласање беспотребно, али га отворите ако га заиста желите. 5 дана максимално. Ја сам направио измену у шаблону у виду компромиса. Зар није то боље? --Дунго (р) 22:56, 6 август 2005 (CEST)

То сам написао јер је онда 2:2! Не извлачи из контекста… Тренутни изглед ми се свиђа. --Покрајац|разговор 23:00, 6 август 2005 (CEST)

То значи да нема гласања?! :) --Дунго (р) 23:27, 6 август 2005 (CEST)

Ко хоће да покрене гласање, нека покрене, ја нећу имати ништа против. Ја га нећу покретати. Иначе, гласање се може покренути о било чему што ствара проблем и кочи функционисање Википедије. --Покрајац|разговор 23:30, 6 август 2005 (CEST)

  • Дунгова измена је добра. Ја је подржавам. Да ли се и остали слажу са тим? --Милош Ранчић (разговор) 00:35, 7 август 2005 (CEST)
    • И мени је Дунгова измена добра. --Небојша Бозало 01:12, 7 август 2005 (CEST)
      • Ево ово је ок, још да се скине онај део који каже „низ добрих чланака” ја ћу бити презадовољан. --Саша Стефановић ® ¿ 03:19, 7 август 2005 (CEST)
        • Хехехе… Па, има на хр: добрих чланака. Можда би требало додати и оно „а ако знате словеначки, тркните до сл: јер тамо стварно има добрих чланака” :) --Милош Ранчић (разговор) 03:25, 7 август 2005 (CEST)
Ја сам против да стоји повезница ка хрватској и бошњачкој Википедији (чисто кад се већ изјашњавате да не буде нерешено, сад је 3:2 ;)! Па свакоме коме је до узимања текстова са других Википедија, ће то и онако да падне на памет. Доказ за то је чињеница да је гомила људи независно дошла на ту идеју. — Обрадовић Горан (разговор) 00:43, 11. септембар 2005. (CEST)[одговори]
А на крају крајева, то преузимање не подржавам, јер се на крају све сведе на то да неко хрватски (нисам до сада приметио иједан текст са бошњачке?) текст провуче кроз Вучка — пар речи се исправи, и баци се на српску Википедију такав текст на ћирилици на хрватском!! На крају остане на мени или неком коме до тога на почетку није ни било да преводи текст са хрватског. Баш данас сам провео више од сат времена преводећи чланак Викинзи са хрватског, и неописиво сам се сморио! Већ растемо и полако спуштамо ниво толеранције за убацивање енглеских текстова (остављамо само по неки да би инспирисао људе) — а кад је већ тако, треба да спуштамо и толеранцију за друге језике (пробајте да на било којој великој Википедији напишете чланак на српском!) — самим тим и за хрватски. — Обрадовић Горан (разговор) 00:43, 11. септембар 2005. (CEST)[одговори]
У складу са горенаведеним аргументима, уклонићу повезнице ка хрватској и бошњачкој Википедији (што је и испрва било дискриминација, јер зашто не и македонски — и њега разумемо без икаквих проблема). Уколико неко инсистира да ове повезнице остану, а он нека се овде пријави, и обећа да ће у разумном року превести све чланке који буду нестручно пребачени са наведених Википедија, јер ја стварно нећу више да проводим време преводећи њихове текстове а још мање ћу да толеришем да стоје у оваквом стању (има да их бришем). — Обрадовић Горан (разговор) 00:43, 11. септембар 2005. (CEST)[одговори]

Ти си написао: То су исти језици као и српски и не видим разлог зашто не би преузимали чланке са тих Википедија. Иди то реци Џимбу и Анђели… ниси ту песму певао кад си тражио да се отвори српско-хрватска Википедија. Ајд, иди и кажи им… знате, то су ипак исти језици, а ја сам само тео да истерујем неке своје трипове… — Обрадовић Горан (разговор) 19:42, 20 септембар 2005 (CEST)

Немаш појма ни шта мислиш ни шта пишеш. О каквој песми ти то мислиш? Нисам ја тражио да се та Википедија отвори због мене. Можеш се и сам уверити да она солидно функционише и да у последње време нисам баш нарочито прилагао на њој. Мислим да овде требају бити ликови ка хр. и бс. Википедијама ако већ постоје ка фр. и ен. Тако треба да буде, или једноставно треба избрисати све повезнице ка свим Википедијама. Од истоветности бошњачког, српског и хрватског ће се тешко моћи побећи за дуже време! --Покрајац|разговор 00:41, 21 септембар 2005 (CEST)

Уклонио сам целу заграду са шаблона јер стварно праве збрку и пометњу овде а не служе „скоро” ничему. Мислим да ће се са овим сви сложити да је најбоље јер смо много времена провели у том fucking рату измена. --Саша Стефановић ® ¿ 00:57, 21 септембар 2005 (CEST)

ТРГ

Мисли да би било добро убацити и повезницу ка тргу, као и мало улепшати цео шаблон. Било би добро да почнемо са примерима. Не мислим да се мења садржај него само изглед. --Саша Стефановић ® ¿ 14:11, 17 август 2005 (CEST)

Та идеја није лоша. Озглед мувек може бити побољшан. --Покрајац|разговор 14:38, 17 август 2005 (CEST)

Ћирилични/ћирилички

Ја мислим да је правилније рећи ћирилични него ћирилички (исто тако и латинични умјесто латинички) — ослањам се на свој говор, говор људи око мене и језик који се користи у литератури и медијима.--Ђорђе Д. Божовић 23:24, 19 септембар 2005 (CEST)

Управо сам се и ја на то ослањао и постављао чланке о ћириличким словима, онда је дошао Милош и рекао да је правилније писати ћирилички/чко. Мислим да морамо да видим како се заиста ово пише и шта је правилније, на много места је различито, а требало би стандардизовати. --Саша Стефановић ® ¿ 23:28, 19 септембар 2005 (CEST)

Слажем се, ја сам први пут чуо за израз ћириличко овдје на Википедији, али, ето, има и оних који су можда први пут чули за ћирилично, што је мени сасвим нормално, јер тако говорим цијели живот. Све је на дијалекатској основи, а притом и ти и ја говоримо јединим дијалектима српског језика који су узети за основу књижевног језика — ја источнохерцеговачким, а ти војвођанско-шумадијским, дакле обојица смо донекле у праву. Треба провјерити, покушаћу, мада још не знам гдје.--Ђорђе Д. Божовић 23:33, 19 септембар 2005 (CEST)

И мени је мало природније ћирилични. — Обрадовић Горан (разговор) 23:53, 19 септембар 2005 (CEST)

Без повезница…

То је права ствар! --Покрајац|разговор 00:56, 21 септембар 2005 (CEST)

Па *beep* вам *beep*! Сад сте се тако договорили. А кад је Саша још у јулу избрисао целу заграду, настала је цела ова пометња. Стварно ми није јасно шта је фалило оној компромисној варијанти in the first place. Али добро, ако овако решава нове сукобе, онда ОК — it's fine with me. :) --Дунго ۞ 06:35, 21 септембар 2005 (CEST)

Предлог новог изгледа

Шта мислите о овом предлогу? --Бране Јовановић 09:11, 21 септембар 2005 (CEST)

Мени се свиђа! --Дунго ۞ 11:50, 21 септембар 2005 (CEST)
Свиђа се и мени, оставио сам коментар на страници где је шаблон . --Саша Стефановић ® ¿ 13:47, 21 септембар 2005 (CEST)

Мени одговара… једино мислим да нема потребе за оним узвичником (ако се ради о узвичнику) код црвеног текста… већ је било притужби и на сам црвени текст, а узвичник га чини још агресивнијим .. али то је миниорна замерка, у принципу се слажем са бранетовим предлогом. — Обрадовић Горан (разговор) 14:09, 21 септембар 2005 (CEST)

И мени се свиђа --Јованвб 14:33, 21 септембар 2005 (CEST)

Није лоше. Ово је само прерађени предлог тренутне добродошлице. Надам се да ће се у будућности појавити неколико оригиналних предлога добродошлице о којима ћемо гласати. Добродошлица је битан фактор на Википедији јер је то први контакт са новопридошлим корисником. Ипак, најважније је да она код нас постоји… --Покрајац|разговор 21:11, 21 септембар 2005 (CEST)

То је и био циљ — учинило ми се да је постигнут договор око садржаја, па сам покушао мало да „нашминкам” добродошлицу, чисто да буде мало сређенија. Ако се сви слажу око овог облика, да је ставимо као подразумевану? --Бране Јовановић 23:03, 21 септембар 2005 (CEST)
Нико се није бунио, значи да! Треба при том изменити и шаблон Добродошла correspondingly. --Дунго ۞ 23:08, 21 септембар 2005 (CEST)

Предлог — прво претражите шта постоји, онда правите ново!

Мислим да би у шаблону требао да стоји и предлог да корисници прво ураде претраживање садржаја пре него што се упусте у прављење потпуно новог чланка. Тако ћемо избећи ситуацију са два (или више) паралелна чланака попут:

--Трајан 19:42, 21 септембар 2005 (CEST)

Слажем се. То и енглези раде стално! То је у принципу опште правило код свих пројеката где корисници уносе податке (да л' су то енциклопедије, багзиле, форуми и сл.) --Дунго ۞ 19:46, 21 септембар 2005 (CEST)

Један приједлог

Шта мислите да испод текста одговори на нека од најчешће постављаних питања су, и оних повезница ка правилима и смјерницама и странама за помоћ, ставимо још једну кутијицу сличну оној за латиницу која би упозоравала на ауторска права, нпр. овако:

Немојте постављати на Википедију текст и слике који су заштићени ауторским правима! Тако можете направити читав низ проблема нашој заједници.
Имајте у виду да су слике и текст које нађете на неком сајту на Интернету вјероватно заштићени. Постављајте само свој текст и своје слике или текст и слике за које имате изричиту дозволу аутора.

А, шта мислите? --Ђорђе Д. Божовић (разговор) 23:33, 11 јануар 2006 (CET)

Пази 'вамо, предлог је добар али текста има много, и мислим да га не треба уоквирити, иди тамо на http://crash.vikimedija.org и копирај ову поруку (мислим да је неко већ прекопирао) и онда да одрадимо тамо предлог за нови излед. Значи та поздравна порука мора да буде што краћа како се корисници не би сморили због њене величине и преобимног текста, а и треба да изгледа лепо. Све најзначајније повезнице треба стрпати у њу, заједно са упутством за потпис, а да опет не буде велика. Кад направиш предлог, или кад почнеш, јави па да то већ једном усавршимо. — СашаСтефановић • 23:29 11-01-2006

Увијек се сјетим како ја нити сам прочитао добродошлицу (тј. прочитао сам је само овлаш, како дошло тако отишло, једино што сам запамтио било је да постоји Википедија на бошњачком, тад је то још увијек било у добродошлици), нити сам прочитао било шта од помоћи. Нисам ни знао да има помоћ. :) --Ђорђе Д. Божовић (разговор) 00:54, 12 јануар 2006 (CET)
Ето то је заиста жалосно, имамо администратора и бирократу а не зна за помоћ :), шалим се. Заиста је много текста у овој добродошлици и требала би нека велика (радикална промена :)'). Дакле скраћивање текста, јер је заиста некима мукотрпно читати чак више од 5 редова текста, то не значи да не желе него да можда ни не знају да је то упућено њима. Мислим да је неко причао недавно да неки корсници чак мисле да је она порука „имате нових порука” спам, тј. нежељена порука којих је на интернет све више и више ових последњих месеци, рекламе, виагре, и остала помоћна средства. Значи, добродошлицу треба скратити, предложио сам да се то уради на крешу како би сви могли да учествујемо на једном месту, а и да се мало покрене пројекат вежби и тимског рада. — СашаСтефановић • 01:05 12-01-2006

Техникалије…

Мислим да би требало фиксирати један облик овог шаблона, а онда, ко жели да прави друкчије, нека прави посебне шаблоне (наравно, у складу са неким основним начелима). Разлог за то је једноставан: Ако ову добродошлицу будемо стално мењали, људи који су ту нпр. 5 месеци и хоће да виде нешто што су једном видели у добродошлици — неће моћи да виде. Зато предлажем да је боље да имамо добродошлице у стилу „добродошлица-2006-март” и сл. Преко тога што би свако могао да направи неку своју добродошлицу са минимумом испуњених захтева (о којима се треба договорити). Шта други мисле о томе? --Милош Ранчић (разговор) 10:28, 9. март 2006. (CET)[одговори]

Актуелна анкета

Повремено ћемо овдје (а и другдје) активирани анкете корисника. Тренутно је активирана прва анкета која траје до 1. октобар 2006. --Kaster 10:38, 18. септембар 2006. (CEST)[одговори]

„измене osisanom латиницом”

… дјелује веома неозбиљно! Умјесто тога саставити простопроширену реченицу, која објашњава, шта је „ошишана латиница”. --Kaster (разговор) 12:28, 27. новембар 2007. (CET)[одговори]

Не слажем се. Говори „право у фацу” о чему се ради. Не знам да ли си приметио, али ове добродошлице нико не чита и анализира. Мислим да имамо између 10 и 30 секунди пажње да саопштимо шта имамо да кажемо, иначе корисник оде и поче да брља… --Dzordzm (разговор) 20:02, 27. новембар 2007. (CET)[одговори]
Можда сам старомодан, али ја сам ипак за нешто као „измене ошишаном латиницом, тј. без дијакритичких знакова бла… бла…” Овако ја редовно помислим како је неко сисао латиницу као лизалицу. :) Али можда си и у праву за то „право у фацу”. --Ђорђе Д. Божовић (разговор) 23:28, 27. новембар 2007. (CET)[одговори]

Наслов не може бити „добродошао” јер овдје има и корисница. --Bojan[bojan] 12:20, 6. јул 2009. (CEST)[одговори]

Može, jer se pod pojmom korisnik ubrajaju i muškarci i žene.--80.242.123.147 (разговор) 12:28, 6. јул 2009. (CEST)[одговори]

Latinica

Nebi bilo loše i latinična verzija ovog šablona, kao što postoje neke latinične verzije za druge šablone. --93.87.168.141 (разговор) 15:32, 31. јануар 2010. (CET)[одговори]

Takav šablon bi dobro služio korisnicima koji ne znaju ćirilicu ili nisu joj vični. --93.87.168.141 (разговор) 16:38, 31. јануар 2010. (CET)[одговори]

Па добро јел видиш да горе имаш кутијице где пише ћирилица и латиница, па пребаци у које год хоћеш писмо. ----László (talk) 16:42, 31. јануар 2010. (CET)[одговори]

Na korisničkim stranicama to ne radi. Uveri se i sam [1]. --93.86.245.82 (разговор) 16:50, 31. јануар 2010. (CET)[одговори]

Za primer latinične verzije viditi ovde. --93.86.245.82 (разговор) 16:52, 31. јануар 2010. (CET)[одговори]

Šablon npr. mogao da se zove Dobrodašao (lat). --93.86.245.82 (разговор) 17:07, 31. јануар 2010. (CET)[одговори]

Приајтељу, још се ниси регистровао, ниси написао ниједан текст, а почео си да „заводиш ред”. Ако не знаш ћирилицу, пиши латиницом (ови који пишу ћирилицом је знају) или би можда због тих што нису вични ћирилици требали да сви пређемо на латиницу.--Drazetad (разговор) 17:22, 31. јануар 2010. (CET)[одговори]

Naziv šablona

Zašto je promenjen naziv iz dobrodošao u dobrodošlica? Stari naziv je bio dobar jer ovaj šablon se odnosi na muškarce, saradnike i vikipedijance. Predlažem vraćanje ispravnog naziva.Antidiskriminator (разговор) 22:37, 3. јул 2010. (CEST)[одговори]

Немојмо политикански приступати расправама. Расправа је у току на другој страници и овај приједлог је једнак твом претходном приједлогу, тако да нема потребе за политиканством. --Жељко Тодоровић (разговор) 00:22, 4. јул 2010. (CEST) с. р.[одговори]

Мој предлог је на Тргу је везан за политику у погледу родне равноправности. Ово овде је техничко питање везано за назив шаблона. --Antidiskriminator (разговор) 00:32, 4. јул 2010. (CEST)[одговори]

Како си смео да промениш назив шаблона без постигнутог консензуса на страни за разговор? --Antidiskriminator (разговор) 00:33, 4. јул 2010. (CEST)[одговори]

Твоје питање се управо односило на овај шаблон, а родна равноправност какву ти предлажеш не долази у обзир без консензуса. Правиш политиканство безвезе и ради глупе теме. Свако коме се, осим тебе, не свиђа име шаблона може да изјави приговор на овој истој страници. А колико видим ти правиш шаблон о којем није постигнута сагласност, тј. сам себе негираш, прво процјењујеш да је за такво нешто потребна сагласност свих, па када добијаш негативне гласове, ти онда одлучујеш, ајде направићу ја без обзира шта мислили остали. Политиканство. --Жељко Тодоровић (разговор) 00:48, 4. јул 2010. (CEST) с. р.[одговори]

Ниси ми одговорио. Како си смео да промениш назив шаблона без постигнутог консензуса на страни за раговор? И то упркос томе што ниси ни учествовао у његовој изради? Срамота је да неко ко је администратор поступи на такав начин и да вређа корисника који такав поступак примети. Ако ти се није свиђало име шаблона требало је да урадиш оно што си управо мени саветовао. Само ћу те цитирати:

Свако коме се.... не свиђа име шаблона може да изјави приговор на овој истој страници.

--Antidiskriminator (разговор) 01:03, 4. јул 2010. (CEST)[одговори]

Ја сам ти одговорио, управо си цитирао моје ријечи, и нећу да се трудим да једном непријатељски расположеном кориснику према мени објашњавам зашто је промјена имена шаблона, по моме мишљењу, боља ствар. Пошто нећу даље да учествујем у твом политиканству, нећу ни да пишем више по овој страници. Овај приједлог је на расправи на другој страници и тамо ћу наставити свако даље изношење мишљења ако буде потребно. Те приче о родној неравноправности су тако небулозне и глупе да нема смисла о њима расправљати. Свака женска на википедији је равноправна, то једна ноторна чињеница, нешто неоспорно. О равноправности се расправља на Тргу и тамо се расправа и завршава, а не преноси се на друге странице. --Жељко Тодоровић (разговор) 01:16, 4. јул 2010. (CEST) с. р.[одговори]

Ниси ми одговорио. Немаш право да себи дајеш већа права приликом уређивања на википедији од права која имају други корисници. Тврдиш да свако осим тебе коме се не свиђа име шаблона мора да пише на страни за разговор, а дао си себи за право да једино ти можеш да мењаш име шаблона без разговора, и то шаблона у чијој изради ниси учествовао ни са једном тачком. Злоупотребљаваш своја овлашћења. --Antidiskriminator (разговор) 01:38, 4. јул 2010. (CEST)[одговори]

Шта се сада буниш, проблем је ријешен, све је враћено на мјесто и готова ствар. Мени ништа не предстваља да ли ће бити добродошлица или добродошао. Ти предлажеш поред тога и добродошла, а то не пролази. Будући да је проблем ријешен по овом питању, можемо се вратити у границе разговора на Тргу. --Жељко Тодоровић (разговор) 01:45, 4. јул 2010. (CEST) с. р.[одговори]

Није истина Жељко да моја иницијатива не пролази. То ћемо да видимо после завршетка расправе и евентуалног гласања. То је пут за мењање овако важних шаблона. Није википедија твоје власништво па да је једино релевантно шта теби представља проблем или не. И ниси ми одговорио на једноставно питање. Како си смео да промениш назив шаблона без постигнутог консензуса на страни за раговор? И то упркос томе што ниси ни учествовао у његовој изради? --Antidiskriminator (разговор) 02:18, 4. јул 2010. (CEST)[одговори]

Нови мото за нашу википедију (родно неутралан)

Сви сарадници википедије су добродошли. Неки кад се придруже, а неки кад се одјаве.--Јакша (разговор) 01:17, 21. јул 2010. (CEST)[одговори]

--Славен Косановић {разговор} 02:16, 21. јул 2010. (CEST)[одговори]

Dobrodošlica

Ček, zašto si opet preusmerio Dobrodošlicu na Dobro došao? Dobrodošlica treba da bude rodno neutralna. Dakle, ova stranica da se imenuje sa Dobrodošlica, a da se naprave druga dva sa Dobro došao i Dobro došla, gde že isto stajati i u samom tekstu.--Јагода испеци па реци 01:23, 21. јул 2010. (CEST)[одговори]

Коначно да се и ми сложимо. Ја сам ушао у сукоб јер сам ову страницу преименовао у Добродошлица, па сам онда вратио. Мени је то најбоље рјешење до сада. Овај шаблон ћемо преименовати у Добродошлица, а друге пара-шаблоне уређујте како хоћете. То ме не интересује. --Жељко Тодоровић (разговор) 01:29, 21. јул 2010. (CEST) с. р.[одговори]
То је зато што дјелате прије него прочитате шта се пише. Цијело вријеме говорим да овај шаблон не треба дирати, а да треба направити посебан шаблон за женски род. Евентулано исто урадити и за ијекавицу (неутралан и женски род). Циљ ових ствари као и упутстава на Википедији је да се корисници осјећају добродошло на Википедији, да се што брже снађу, и нема потреба за бирократским процедурама приликом њиховог организовања. --Славен Косановић {разговор} 02:09, 21. јул 2010. (CEST)[одговори]

Мала исправка. Ти си, Жељко, ушао у сукоб зато што си ЗАКЉУЧАО ОВАЈ ШАБЛОН и зато што си ОБРИСАО други. Не шири лажне инфромације. --Јагода испеци па реци 09:52, 21. јул 2010. (CEST)[одговори]

Прочитај горе разговор између Антидискриминатора и мене па види о којем сукобу говорим. Тај сукоб је био раније, не односи се на овај. --Жељко Тодоровић (разговор) 14:17, 21. јул 2010. (CEST) с. р.[одговори]
Pročitala sam. I ponavljam. Ti si zaključao i ti si obrisao. Ne izvrći stvari i ne iskorištavaj Antijevu grešku. To što si ti zaključao na njegovoj verziji ne menja činjenicu da si zaključao stranicu oko koje si bio u sukobu s nekim, i da si izbrisao drugu stranicu samo zato što TI smatraš da nije potrebna. Izvukao si se ovaj put zbog „rupe u zakonu”, tj. pravilima, da tako kažemo. Treba li da te podsetim da ni Micki ni Mihajlo nisu ni u jednom momentu PODRŽALI tvoje postupke? Moj savet ti je da malo spustiš loptu i maneš se tih dodatnih dugmića koje si dobio, barem dok ne naučiš da se ponašaš. U suprotnom, gotovo da sam sigurna da će vrlo brzo opet biti pokrenut postupak za skidanje tvojih prava. A nekom može da se oprosti i progleda kroz prste jednom, ali više puta, čisto sumnjam.--Јагода испеци па реци 14:24, 21. јул 2010. (CEST)[одговори]

Старо и ново дугме за потпис

Старо и ново дугме за потпис
Ново дугме у употреби

Пошто се изглед википедије код нас промијенио од када је направљен шаблон добродошлице, ја сам промијенио сличицу. --БаШ-ЧелиК (разговор) 06:58, 9. јануар 2011. (CET)[одговори]

Не ваља!

Сада када је нешто мијењано не ваља више потпис након добродошлице. Умјесто да га ставља непосредно поред текста исписује га испод и у оном оквирићу. То исправити. --Жељко Тодоровић (разговор) 00:30, 9. јун 2011. (CEST) с. р.[одговори]

Не могу се реметити хиљаде већ посланих добродошлица. Ако нешто већ унапређујеш на шаблону, поради на томе. И до сада је било добро, тако да не видим потребу за неким мијењањем. --Жељко Тодоровић (разговор) 00:41, 9. јун 2011. (CEST) с. р.[одговори]
Потреба је да постоји документација у којој је стајало оно што ставих. А да не могу, није. Могу, као што сам нажалост доказао. Ај' уздравље, потрудићу се да порадим на овоме. --Слободан Kovačević 03:01, 9. јун 2011. (CEST)[одговори]

Нови изглед шаблон

Предлажем нови изглед шаблон, који се може видјети на мом пијеску. Срж шаблон остаје иста, уклонио сам дијелове који се већ помињу на неким од линкова, избацио дио о слању слика и ауторским правима, јер је то ријешено новим водичем за отпремање. Убацио сам линк на Авантури кроз Википедију, као замијену за „основни курс”. Пијесак је сада доступан свима и уочљив је јер се налази у горњем дијелу интерфејса, али ако неком мисли да је потребан могу убацити линк на личном пијеску. — Ранко   Нико лић   13:40, 30. јун 2017. (CEST)[одговори]

Више ми се свиђа садашњи изглед. Zoranzoki21 (разговор) 13:42, 30. јун 2017. (CEST)[одговори]
Садашњи заузима пола екрана и код новијих рачунара, колико ме сјећање служи на мањим резолуцијама је преко цијелог екрана, а сви знако колико новајлије хају за ову поруку. — Ранко   Нико лић   13:49, 30. јун 2017. (CEST)[одговори]
Поготово ће и за предложену. Ево како је код мене на 1024x768. [2] Zoranzoki21 (разговор) 13:53, 30. јун 2017. (CEST)[одговори]
Одлична замисао. :-) Мораћу га украсти и предложити нешто слично на bs.wiki. ;-) Нарочито ми се свиђа што користи RWD, што, између осталог, омогућава лакше читање на мобилним уређајима (прошли, односно тренутни, баш је тијесно упакован, а и није се толико лако снаћи и притиснути неку везу кад се упореди с овим). — Srdjan m (разговор) 14:00, 30. јун 2017. (CEST)[одговори]

Барем можемо рећи да их нисмо затрпали везама, а садашњи личи на дјечију сликовницу (шарено је ваљда ће прочитати). Треба ићи да једноставности, а не ка сложености. Нисам размишљао о мобилним уређајима, а треба и њих узети у обзир и њима прилагођавати интерфејс. — Ранко   Нико лић   14:20, 30. јун 2017. (CEST)[одговори]

Скоро је прошао мјесец дана па не знам хоће ли се ово мијењати или треба позвати још корисника да се изјасне? Иначе, ваља погледати како тренутни шаблон изгледа на мобилним уређајима (лијево), а како нови (десно). Може стати неколико додатних поднаслова тамо гдје би иначе стајао стари шаблон (процјењујем око 8, просјечне дужине). П. С: Требало би поднаслов новог шаблона промијенити с „Добро дошао” на „Добро дошли” тако да одговара свима, без обзира на род (или убацити GENDER да буде {{GENDER:{{ROOTPAGENAME}}|Добро дошао|Добро дошла|Добро дошли}}). — Srdjan m (разговор) 12:06, 27. јул 2017. (CEST)[одговори]

Нови изглед шаблона је леп и поједностављен. Слажем се да га треба мјењати Acamicamacaraca2 (разговор) 15:42, 24. фебруар 2018. (CET)[одговори]