Човек-зец

С Википедије, слободне енциклопедије

Човек-зец (енгл. Bunny Man) је урбана легенда која је 1970. настала због два инцидента у округу Ферфакс у савезној држави Вирџинији, али је проширена у подручју Вашингтона[1]. Постоји пуно варијанти ове легенде, али у већини је то човек који носи одело зеца и напада људе секиром. У неким гласинама се спомиње да се сваке године током "Ноћи вештица" дух Човека-зеца појављује поводом обележавања његове смрти, тада се као појављују унакажена трупла. Постоји и мост који је назван по њему.[2] Полиција је отворила истрагу за оба инцидента, али оба су на крају затворена због недостатка доказа. У недељама после инцидената, више од 50 људи је контактирало полицију тврдећи да су видели Човека-зеца.[3]

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „The Bunny Man Unmasked - Page 4 - Fairfax County, Virginia[[Категорија:Ботовски наслови]]”. Архивирано из оригинала 05. 06. 2017. г. Приступљено 02. 05. 2014.  Сукоб URL—викивеза (помоћ)
  2. ^ Legend Lives on at Bunnyman Bridge
  3. ^ „The Bunny Man Unmasked - Page 3 - Fairfax County, Virginia[[Категорија:Ботовски наслови]]”. Архивирано из оригинала 24. 08. 2016. г. Приступљено 02. 05. 2014.  Сукоб URL—викивеза (помоћ)

Спољашње везе[уреди | уреди извор]