Википедија:Уживо/субота, 2. јул 2005.

С Википедије, слободне енциклопедије

Време грозно, ал’ састанак смо били заказали, па нема предаје :) У договорено време су се појавили Јованвб, Бонзо и Обрадовић Горан (који у одсуству Дунга и пише овај извештај). Милош је био очекиван ал’ се по обичају успавао и није се дао добити ниједним конвенционалним методом комуникације (једино слоновско трупкање о земљу нисмо пробали). По онако депресивном дану је план био да се забодемо у Домовину (о којој је већ време да неко напише чланак) испричамо се сат-два, и одемо гајбама да спавамо (за друго дан и није био). Бонзо је покушао да позове Нину али је некако успео да остане без последње цифре њеног мобилног, па то није ишло. Назват је и Доматриос, који нас је поздравио али је на жалост био заузет. У неко доба се јавио пробуђени Милош, и обавестио нас да ће нас почаствовати својим присуством. Бонзо је морао да оде послом, али је неочекивано банула Нина. После пар сати се појавио и Милош, а и Бонза поново упецасмо након обављеног посла.

Све у свему, лепо друштванце (5 присутних + неки који су се јавили). СМС-ом се јавио Дунго негде из Монака, па му је БГД екипа дала пар савета како да игра блек-џек (о казину се још расправљало током вечери, али другим поводима). Јавио се и Горан Анђелковић, који се коначно домогао отаџбине, али још није стигао до Београда (наиме, за Ђакона се већ месецима прича како долази у СЦГ, ево га, стиже, ускоро ће - да је аутор ових редова озбиљно почео да сумња да се можда ради о некаквом спиритуалном путовању мистичке природе, путу просветљења, шта ли :) Било како било, Ђакона жељно очекујемо на следећем виђењу (за које се још не зна кад ће бити, па се чујте телефоном са неким за више информација).

Причало се о свему и свачему, али овога пута Други светски рат практично није дотицан. Видиш, Дунго - чим тебе нема, нема ни геополитичких тема, значи да си ти одговоран за њих. На тапету су били: Пољска и солидарност, Џони Штулић, млади Шешељ, млади Ђинђић са све студијама у Констанцу и научним радом који је унесрећио коцкарнички еснаф, расправе о овим и оним свецима, и много шта још.

Овај пут се озбиљно и дуго причало о Википедији - начињени су озбиљнији планови о оснивању Локалног огранка, као и врло амбициозни планови активности поменуте организације, расправљало се о милошевим СФ амбицијама, о евентуалном новом термину за састанак (предлози добродошли)... као и о мноого чему другом, ал сад се хрчак уморио па не могу да се сетим ;)

У Домовини смо дочекали фајронт, Нина је отишла, а остатак екипе се преселио кафић у вишим крајевима булевара, где се о Википедији причало док нас још један фајронат није омео. Све у свему, 10 сати дружења у више него пријатној атмосфери се изродило из крајње необећавајућег почетка.

Ceterum censeo Carthaginem esse delendam! -- Обрадовић Горан (разговор) 4 јул 2005 02:19 (CEST)