Датотека:Превара - споменик српском војнику из битке код Мердара.jpg

С Википедије, слободне енциклопедије

Превара_-_споменик_српском_војнику_из_битке_код_Мердара.jpg(343 × 524 пиксела, величина датотеке: 37 kB, MIME тип: image/jpeg)

Опис измене[уреди | уреди извор]

Љубазношћу Радољуба Глигоријевића, хроничара Куршумлијског и Топличког краја, уступљена је једна од ретких фотографија споменика Превара професору др Саши Д. Станојевићу за израду рада "БИТКА КОД МЕРДАРА – ПОЧЕТНЕ БОРБЕ ЗА ОСЛОБОЂЕЊЕ СТАРЕ СРБИЈЕ У ПРВОМ БАЛКАНСКОМ РАТУ". Фотографија споменика има скромну намеру да се и на тај начин сачува у сећању.

Превара - споменик српском војнику из битке код Мердара. Српски јунак у боју са пушком у руци и српском заставом. – 10. октобра 1998. – Откривен Споменик српском ратнику на Превари, рад вајара Зорана Каралејића из Приштине. Споменик, висок шест метара, у Комбинату обојених метала у Прокупљу, излио је знаменити вајар Драган Дробњак. Споменик су након завршетка рата на Косову и Метохији срушили Албанци. На самом месту где је постављен споменик, на малој дубини испод земље пронађени многи остаци палих ратника из Битке код Мердара из 1912. године.

Лиценцирање[уреди | уреди извор]

Историја датотеке

Кликните на датум/време да бисте видели тадашњу верзију датотеке.

Датум/времеМинијатураДимензијеКорисникКоментар
тренутна23:57, 5. јул 2022.Минијатура за верзију на дан 23:57, 5. јул 2022.343 × 524 (37 kB)Lazar Maksimovic (разговор | доприноси)Превара - споменик српском војнику из битке код Мердара. Српски јунак у боју са пушком у руци и српском заставом. – 10. октобра 1998. – Откривен Споменик српском ратнику на Превари, рад вајара Зорана Каралејића из Приштине. Споменик, висок шест метара, у Комбинату обојених метала у Прокупљу, излио је знаменити вајар Драган Дробњак. Споменик су након завршетка рата на Косову и Метохији срушили Албанци. На самом месту где је постављен споменик, на малој дубини испод земље пронађени многи остаци п…

Следећа страница користи ову датотеку: