Датотека:Pribojska crkva.jpg

Садржај странице није подржан на другим језицима
Ово је датотека са Викимедијине оставе
С Википедије, слободне енциклопедије

Оригинална датотека(1.062 × 797 пиксела, величина датотеке: 195 kB, MIME тип: image/jpeg)

Опис
Српски / srpski: Pribojska crkva, Rođenja presvete Bogoredice, je jedna od najstarijih crkava u podmajevičkom kraju. Gradnja crkve je počela davne 1880. godine, crkva je sazidana sva od kamena a svodovi su urađeni od sige,te iste godine završeno je i prekrivanje crkve. Konačno dovršetak crkve je bio 1883. godine. Prvobitni crkveni ikonostas je izradio učitelj Mirko, koji je tada služio u srpskoj školi u Priboju. Crkveno osvećenje je bilo 22.avgusta 1883. godine, na dan Sv. mučenika Agatonika. Tadašnji Mitropolit tuzlanski je upućivao narod da slavu ovog hrama održavaju na Malu Gospojinu. Ali sledeće godine narod se spontano okupio ispred crkve na „Arlijevdan“, tako da su popovi morali da održe bogosluženje, i samim tim narod je zaveo ovaj Crkveni sabor, koji je i dan danas jedan od najvećih u ovome kraju, i tako je slava ovoga svetoga hrama ostala da se slavi na dan Sv. mucenika Agatonika, poznatiji u narodu kao "Arlijevdan".
Датум 27. октобар 2007. (првобитни датум слања)
Извор Пребачено са sr.wikipedia на Оставу од стране BokicaK помоћу CommonsHelper.
Аутор Pribojac на српски / srpski Википедија

Лиценцирање

Ово дело је њен носилац ауторских права Pribojac at the Википедија project предао у јавно власништво. Ово се односи на цео свет.

У случају да ово није правно могуће:
Pribojac творац овог дела дозвољава свакоме да користи ово дело за било коју намену, без било каквих услова, осим услова које намеће закон.

Првобитан дневник отпремања

Оригиналан опис странице је био овде. Сва наведена корисничка имена воде на sr.wikipedia.
  • 2007-10-27 09:46 Pribojac 1062×797× (200018 bytes) Pribojska crkva

Натписи

Укратко објашњење шта ова датотека представља/приказује

Ставке приказане у овој датотеци

приказује

27. октобар 2007

Историја датотеке

Кликните на датум/време да бисте видели тадашњу верзију датотеке.

Датум/времеМинијатураДимензијеКорисникКоментар
тренутна13:51, 29. септембар 2009.Минијатура за верзију на дан 13:51, 29. септембар 2009.1.062 × 797 (195 kB)File Upload Bot (Magnus Manske) {{BotMoveToCommons|sr.wikipedia|year={{subst:CURRENTYEAR}}|month={{subst:CURRENTMONTHNAME}}|day={{subst:CURRENTDAY}}}} {{Information |Description={{sr|Pribojska crkva, Rođenja presvete Bogoredice, je jedna od najstarijih crkava u podmajevičkom kraju. G

3 следеће странице користе ову датотеку:

Глобална употреба датотеке

Други викији који користе ову датотеку:

Метаподаци